Komentari za tekst "Vaša beba u 17. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
120
Ostavite komentar
Veliko bravo za oboje❤
cao moja cera ima 17 mesecidosta je pazljiva kad je setanje u pitanju,nece da ustane kad padne na guzu ili u kreveticu kad se probudi.Ima samo 8 zubica a prvi je dobila u devetom mesecu.sada cekamo i drugu bebu za koju je sama rekla da ce biti bata i da ce se zvati dule :))) puno prica i zna da odgovori na pitanje :kako se zove .koliko ima godina? A kad je pitam kako joj se zove tata,babe i deda onda moram da joj kazem samo prva dva slova ona dalje izgovara.Cak zna i po koju pesmicu ali kad joj recitujem sama kaze svako trecu i cetvrtu rec a kad treba da spava onda sama recituje sta zna.Jako je pametna,i izuzetno je nasmejana i lepa devojcica :)))
moj sin ima 17 meseci,prvi zubic mu je izbio u trecem mesecu,vrlo je napredan i aktivan,ne sputavam ga jer smatram da to nema smisla jer on sta naumi to i uradi..penje se sam na stepenice,trci...moram da sam uvek tu pored njega jer bi se i na iglu popeo da moze :),jedino smo u govoru slabi,govori mama,tata,baba,deda.neke nazive zivotinja i to je sve,mada sve razume...pozdrav mamama
Moja beba od 17 meseci je jos uvek beba. Ima ukupno 5 zuba pa ne vidim sta treba prati, Govori osnovno baba, mama, tata, a i dalje mi se cini da je pola od izgovorenog besmisleno. Na betonu ga ne pustam da sam hoda, posto smo vec gulili glavu. A o stepenicama ni ne razmisljam posto mi nije normalno da dete moze da digne nogu vise od 20 cm da bi lepo zgazilo. Zamislite VAs da treba da koraknete na stepenik od pola metra. Ali sve u svemu ne mislim da kasnimo sa bilo cim. Prosto mu je takav tempo.
Moj sin ima 17 meseci,silazi ni stepenike sam ali pažljivo.Naravno i penje se.Od 15 og meseca pokušava da imitira sve što radimo mi odrasli,kao što su pranje zuba,korišćenje računara,pokušava da otključa ulazna vrata,da prostire veš.
Moja cerka ima 17 meseci. Voli da pere zube. Cesto u toku dana trazi cetkicu i njome mulja po ustima. Mislim da joj je to interesantno jer ja dok perem zube drzim otvorena vrata kupatila pa je ona mogla to da gleda i da se prosto navikne. A posto oni vole da oponasaju, kada je doslo vreme (u 13-om mesecu su joj nikla prva 2 zuba) rado je prihvatila novu higijensku naviku. Inace je jako brbljiva, svasta ume da kaze i par puta me je bas iznenenadila.
Moja Lana ima 17 meseci,prohodala je sa 10 i do sada je usavrsila razne akrobacije.. :) Jednostavno, ona ne miruje ni kad spava.Zubici su skoro svi tu, cekamo donje trojke svakog casa da izbiju i bez njih za sad imamo 14(prvi je nikao u 7.mesecu). Peremo zubice zajedno, prvo ih ja iscetkam,bez paste, a zatim Lana,uglavno samo glodje cetkicu, ali joj je zabavno,sto je najbitnije. Sto se tice pricanja bila sam do prvog rodjendana zabrinuta jer je dete razumelo sve ali pricala je samo tata,baba i deda,.. da kaze 'mama' ni od korova. :( Ali je od 13-og meseca pocela naglo da brblja, 'mama' je ubrzo zvala na sav glas(zamislite tek moje uzbudjenje!),a sad ponavlja svaku rec koju cuje,neka zvuci ok a neka je superslatka jer samo lici na originalnu ...Sve razume,zove po imenu rodjake, polako spaja reci i sada smo svi bolje raspolozeni jer znamo sta zeli a i Lana zna kako da nam to stavi do znanja...Svim mamama: polako i sa sto manje brige,koliko je to moguce, svako dete je prica za sebe,osluskujte ga, recice vam ono sta,kad i kako zeli na onaj ili ovaj nacin i tek sto se okrenete,nece vise biti vasa Beba jer ce sve -''moci samo''...Pozdrav svima!
moja beba nece uopste da pere zube, dere se i place kad god vidi cetkicu, stisne usta i kraj price. ne znam da li da budem uporna ili da je malo pustim, pa pokusam ponovo kasnije... bas odbija
zube treba prati makar zbog sticanja navike, mislim da je bitnije u ovom uzrastu da mu pranje zuba bude zabava nego da se savrseno operu, a sto se paste za zube tice, cak i one koje se mogu gutati nisu zdrave, dok beba ne nauci da pljuje pastu, mislim da je bolje prati samo sa cetkicom, postoje cetkice sa srebrnom glavom one pomazu u uklanjanju bakterija, pozdrav mame:)
moja beba ne priča ,slabo po koji reč još uvek brblja nešto nerazumljivo,ali što se tiče hodanja izvodi razne akrobacije i sama se penje na stepenice i sliazi jako je spretna ,a zubiće sama pere bez paste mada to je tako nespretno da ne kažem da više žvaće četkicu nego što se išta tu opere a neda da joj ja perem tako da ide tako pa kad malo još poodrastemo onda ćemo valjda sami ....mada ljudi moji priroda se za sve to pobrinula zato prvo idu mlečni pa potom stalni zubi koje u stvari kao odrasli sami negujemo po propisu što bi se reklo!!!
Moj dečak ima dvanaest zuba, ali izgovara samo reči mama, tata, baba, deda, teta i to je sve. ništa više od toga ne izgovara, osim na nekom svom jeziku. Ne znam da li je to dovoljno.
uh, moja beba ima 17 meseci i samo 4 zuba - keceve...ali zato brblja, vec sklapa recenice... dakle ne moze sve u isto vreme :) negde mora da zapne...
moeto since e vistinsko mamino galenice.Postojano saka da gi faka rabotite koi mu se zabraneti i da bide vo centar na vnimenie.Ne saka da bide samo,pa postojano me faka za raka i me nosi so sebe.Mnogu lesno se razbirame na nasiot i samo nas jazik.Dobro,izgovara i nemoi zborovi ,kako sto se ,cao ,da , ne ,alo, ajde,tete ,daj,dede,baba ,mama ,tato,kade,ajde,mece .Odi od negde 13 meseci samostalno a od nagde 10 meseci pocna da se ispusta i so moja pomos.Edinstveno so babamu saka da citaat knigi ,so tatko mu igraat na muzika, a so dedomu gi vadam parite od novcanik,gi drzi i odat vo prodavnica.So mama se e dozvoleno i zatoa se karame :)
Slažem se sa Natalijom :) Tate su potpuno OK u pranju zuba , kada se sete :D Moj bebac ima 17 meseci i sam pere zube , naravno uz malu pomoć roditelja , za sada još bez paste ali mi ne pijemo mleko pred spavanje .
Bebi i tata može da pere zubiće slobodno u tih prvih 7 godina.
I mi peremo zube. Imamo onaj naprstak pa mu malo protrljam s Chiccovom pastom, pošto ona sme da se guta. Čisto da stekne naviku da se zubi uvče peru. JOš nismo bili kod stomatologa, mada svi preporučuju odlazak već sa nekih 9 meseci!
dECI MAJKE TREBA DA PERU ZUBE OD NICANJA PRVOG PA DO SEDME GODINE.
moja beba ima 17 meseci . stos te tice pranja zubica meni su preporucili i stomatolizi posredno ostale majke koje se savetovane i kod nas i u inostranstvu da treba prati zubice cim izraste prvi zubice. naravno ne odmah sa pastom . mi sad imamo neki 14-16 zubica i peremo pastom od prvog rodjendana. naime ako beba uvece zaspi posle mleka bez pranja ziba moze vrlo lako doci do karjesa..
imam bebu od 17 meseci i jako je zabavlja da pere zubice i sebi i nekim igrackama, naravno bez paste samo sa vlaznom cetkicom tako su nam preporucili i stomatolozi. Nismo nista forsirali sam je videla kada mi peremo zube sada i ona trazi :)
Moj bebac jos ne prica, ali sve razume kad mu se kaze i trazi sta zeli ali nikako da izgovori sta je to sto zeli! A i ovo oko pranja zubica, pa zar nije jos rano za to, bojim se da on to nece razumeti da ce gutati pastu, a i ima samo 8 zubica!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Uradi sam aktivnosti sa decom razvijaju kreativnost i timski duh »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »