Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Ja sam 10. nedelja, mučnine nisam imala samo malo su mi smetali mirisi, sada to već polako prestaje, grudi me bole. Sledeći pregled mi je zakazan za 12. nedelju. Sada čekam i nadam se da će sve biti ok kao i na prethodnom UZ.
pozdrav svima i ja sam u desetoj nedelji ,bila sam na prvom pregledu,za 5 mart mi je zakazan drugi.nemam mucnine ali postoji promena raspolozenja za cas planem,placem,smejem se.i imam povecan sekret.da li je to normalno?
cao, i ja sam u desetoj nedelji . petnestog idem na prvi ultrazvuk. promene raspolozenja nisu toliko izrazene koliko mucnina na sve ali bez povracanja. tako je vec dve nedelje , nadam se da ce uskoro prestati, jer nista ne mogu da okusim.
cao,mi smo takodje sad u desetoj nedelji,i za dve nedelje imamo zakazan ekspertni uz.On se radi na kraju prvog,drugog i u trecem trimestru trudnoce.To je obican uz,ali se mere svi delovi bebe kako bi se eventualno otkrili neki deformiteti kod bebe,kao na pr.Daunov Sy i sl.Meri se vratni nabor i postojanje nosne kosti,jer kod Daunovog Sy,ona ne postoji,posle toga sledi vadjenje krvi,mada meni to nije zakazano,Dabl i Tripl test krvi koji takodje ukazuju na ove poremecaje...
Cao svima... Ja sam u 10. nedelji trudnoce. za sada sam ok i nemam nikakvih promena sem kilaze. Volela bih da mi neko objasni sta je EKSPERTNI ULTRAZVUK I KAKO SE RADI. Unapred hvala!!!
Cao svima...Mi smo u 10 nedelji. Ja na srecu nemam neke velike muke,ko sto vidim imaju mnoge. Meni je malo muka navece,bez povracanja,mirisi mi smetaju ali izdrzljivo je..Meni je problem moje raspolozenje. Tako me uhvati i ne pusta neka kao tuga.. Zal za mladost :-) he he he Onda se osecam lose sto sam tuzna a trebala bi biti srecna. Jel ima neko takvih problema? Kontam da su sve hormoni krivi. Elem,da naglasim da je ova beba zeljena i planirana... Pozdrav svima!!!!!!!!
Boze da sam znala da je ovako lepo biti trudnica odavno bih to bila.Ja ni jedan jedini dan nisam osetila sta znaci mucnina,povracanje ili gadjenje neke hrane,a vec sam trudna jos 1 dan i deseta nedelja.Ovo mi je prva trudnoca, ali ne i poslednja hocu jos beba s tim da je ovo malo stvorenje u meni zaceto vantelesnom oplodnjom imam jos mogucnosti da osetim majcinstvo.Ne predajte se ljudi.Nikad ne bih ni znala da sam trudna da mi bhcg nije pokazao trudnocu,sike bole i stomak raste samo napred zene.Pu no pozdrava.
Imam nekih nedoumica, pa bih zelela da cujem vasa iskustva. Od pocetka trudnoce nisam imala mucnine. Od kako sam deseta nedelja imam mucnine svaki dan, i sveko vece povracam, nekad i po dva-tri puta. Obicno pise da bi sad trebalo mucnine da prestanu, a ne da pocnu... Je li neko imao slicna iskustva?
ja sam proslog ponedeljka bila na ultrazvuku i bila sam u osmoj nedelji,tacnije 8,3. :) Sada bi trebalo da sam u devetoj,a ovde pise 10ta nedelja..Tina,ne brini,ime deteta moze da bude i "beba",ja sam tako napisala :) Pozdrav
Hm...Ja nisam sigurna u kojoj sam nedelji :) Racunajuci po poslednjoj menstruaciji, trebalo bi da sam u 10-oj, ali je prvi ultrazvuk pokazao da sam sad u 7-oj nedelji i 2 dana....pa me to malo zbunjuje...Lekar mi je rekao da dodjem za 4 nedelje, pa cemo videti da li je 10-a ili 12-a....Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom?
Cao drustvo,ja sam u desetoj nedelji trudnoce,ovo mi je treca trudnoca,i mogu vam reci da je sjajan osecaj biti mama po treci put!Takodje ako imate bilo kakve nedoumice i pitanja najbolje se posavetujte sa vasim ginekologom,on ce vam biti za tih predivnih 9.meseci najbolji prijatelj!
Sandra,isti dan nam je bila zadnja menstruacija,i isti dan nam je termin :)
Da,ti si sada deseta nedelja trudnoce,a nedelje se racunaju od prvog dana poslednje menstruacije,a ne od dana zaceca,jer mnogi ni ne mogu sa sigurnoscu da tvrde koji je to dan bio.
@Sandra I jesi 9. nedelja trudnoce, meni je poslednja bila 09.09 tako da je meni termin 16.06. Bebac racuna nedelju vise. Bar se meni tako cini.
Zdravo svima, sada sam se registrovala i dobila podatak da sam 10 nedelja trudnoce, ja srecunala da jesam deveta. Molim za pomoc, kako bih na vreme uradila dabl test, poslednja mesecnina je 07.09.2011. , a termin mi je lekar odredio kao 13.06.2012. Unapred hvala.
Cao svima...Imam bolove u desnom predelu bubrega i jajnika,pa me zanima da li je to normalno?Nekada su bolovi mnogo jaki a nekada slabi....
ne razumem zasto moram pri registraciji da napisem ime deteta? kako to mogu da znam, tek sam u 10-oj nedelji, ne kapiram zasto je to bitno za registraciju, i naravno, necu se registrovati.
Pozdrav svima!!! Ovo mi je prva trudnoca, u 10-toj sam nedelji i presrecna sam. :) Super se osecam, hormoni mi malo vise rade :) u sustini - jako je divan osecaj i ne mogu docekati svoje bebce!!! Imam pitanje za sve vas - zanima me, posto su vrucine i prijalo bi mi da se malo i rashladim, da li smem da idem na bazen??? I sta je sa suncanjem??? Hvala unapred na odgovoru!!!
ovo mi je druga trudnoca i plasim se jer sam pila amizol i bromazepam dok nisam utvrdila da sam trudna tada na ultra zvuku nije mogla da se utvrdi trudnoca samo je endometrijum bio zadebljan.plasim se da li ce sa bebom biti sve u redu?
zdravo svima,ja sam u 9nedelji po ultra zvuku a po sajtu u 10,imam svakodnevne mucnine i gorusicu zbog cega nemogu ni da jedem,sta preduzeti,a i u grcku letujem od septembra,da li je pozeljno menjati klimu sada pod ovakvim simptomima?pozz
Cao svima,
Po doktoru sam u 9 a po sajtu u 10 nedelji no nema veze vazno je da se osecam odlicno! Nisam imala mucnine, malo propadanja u donjem delu stomaka u 6,7 nedelji a sada je i to prestalo. Pijem folnak i utrogestan vaginalete uvece. Osecam se fenomenalno i ne znam da li je to bas toliko dobro. Za 3 nedelje idem ponovo na kontrolu kada mije doktor rekao da treba da uradim duble test. Nadam se da ce sve biti ok i da cu roditi divnu i zdravu bebu sto i svima vama zelim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »