Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Cao,drage,buduce mame.
Ja sam u 19.nedelji trudnoce,evo vec 10 dana kako lezim,ustanem do toaleta i to je to.A sve to zbog bola u donjem delu stomaka kada se okrecem prilikom lezanja ili kada se spustam iz sedeceg u lezeci polozaj.Dr na ultrazvuku videla kontrakcije,pijem utrogestan i ginipral,mada taj osecaj u stomaku ne posustaje.Idem u nedelju na kontrolu.Neke od prijateljica kazu da je to normalno zbog sirenja materice.Da li je neka od vas imala slicno iskustvo.
Veliki pozdrav
Pozdrav svim trudnicama,evo i mene u 19-toj nedelji :) ja jos uvek ne znam pol bebe ali uskoro cu saznati,jedva cekam :) ,pokrete sam osetila pre nekoliko dana i od tada ih stalno osecam :) joka-i meni se ponekad desi da mi srce radi bas ubrzano ali to je normalno,nemoj da brines.
Caos! U 19-oj nedelji sam i osecam se ok. Imam devojcicu od 16 meseci, a sada nosim decaka. Presrecna sam! Zelim da podelim s vama moje ne tako dobro iskustvo. EUZ mi je bio savrsen. Prvo sam radila dabl test i rezultat je bio 1:7800, ali je hcg bio 2,54 pa mi je dr preporucila da radim i tripl da ponovo prover hcg. Rezultat je bio 1:17000, ali je hcg sad 3,84 sto se njoj i geneticarki nije svidelo i preporucile su mi amniocentezu. Amniocentezu sam radila privatno i rezultati su bili za 8 dana, jer duze ne znam da li bih izdrzala. Sve u svemu, dobro se zavrsilo i ja nosim jednog zdravog decaka, ali pola trudnoce mi je proslo u brigama. Sta da vam kazem...
drage mame ja sam usla u 19.nedelju,bebu malkice osetim,interesuje me da li vam mozda srce radi ubrzano? veliki pozdrav od mene i mog malenog decaka :))))
pozdrav buducim mamama...meni je ovo terca trudnoca,imam 35 i 19-toj sam nedelji...za sad sve protice kako treba,secam prve pokrete bebe i veoma sam uzbudjena zbog toga...zelela sam samo da napomenem buducim majkama da ne treba da imaju strah od bilo kakvih invazivnijih pregleda npr. amniocenteze...sve su to pregledi koje lekari rade sa velikom pazljivoscu i preciznoscu...a od velike su vaznosti za buduci razvoj bebe...Strah od gubitka plodove vode i povredjivanja bebe za vreme te procedure je neosnovan...Uzivajte i dozvolite strucnjacima da rade svoj posao...pozzz
Drage buduce mame, veliki pozdrav od mene i blizanaca u mom stomaku, u 19 smo nedelji i poceli smo da osecamo prve pokrete. interesuje me da li je normalno da imam blizance, da mi je porastao stomacic a da sam se od pocetka do sad ugojila samo 2.5kg? hvala i srdacan pozdrav
Ćao svima! Da li možda neko od vas zna, da li se meri, konntroliše na ultrazvučnom pregledu i stanje vrata materice?
Cao svima!
Imam 23 godine i u 19-oj sam nedelji prve tudnoce :) Juce sam prvi put osetila pokrete moje bebe...i tata i ja sno presrecni :)
Cao, trudnice! I cao Miro. Ja sam imala slicno iskustvo sa kasljem u prvoj trudnoci! Pila sam sirup i caj od belog sleza, pomoglo je, ali je kasalj ipak dugo trajao!!! Juce me je zabolelo grlo, pa se vec plasim da necu ponovo proci kroz isto iskustvo!!! Inace sam sad u 19. nedelji i dobro se osecam!!! Pozdrav za sve trudnice!
Cao trudnice!
Ja sam Mira, imam 26. godina i u 19.-oj nedelji sam trudnoce, do sad nisam imala nikakvih tegoba, ali sam se iznenada prehladila, bolelo me je grlo dva dana, zatim sam pocela da kasljem, a sada sam cini mi se puna slajma, koji tesko izbacujem! Nemam temperaturu, ni nege druge tegobe! Da li je mozda neka imala slicno iskustvo? I sta bih mogla da pijem? (do sada sam pila caj od nane, ali sam danas negde procitala da to i nije bas zdravo)
Unapred zahvalna!
Pozdrav za sve buduce mame
zdravo trudnice!ovo mi je druga trudnoca. imam 35.5 godina, iznosim to tako detaljno jer samo odlucila da ne radim amniocintezu, koja kao da se podrazumeva za sve nas preko 35. uradila sam q test u 18toj nedelji koji je iznosio 1:7800 za daunov sindrom (ove druge ni ne racunam). bila sam u dilemi da li ipak da uzimam i plodovu vodu ali sam odlucila da ipak necu jer mi je i dabl ok, a i dva ginekologa su me posavetovala da nema potrebe. od amniocinteze me je strah od gubitka plodove tecnosti i rizika da se ubode beba.
jas se prasuvam dali toa sto nemam pokaceno kilaza treba da me zagrizuva??
Cao :) Vidim da je dosta od vas radilo aminocintezu. Htela sam da pitam dali su pre toga radile tri test ili su se direktno odlucile za aminocintezu? Posto sam ja uradila tri test i mogucnost nekih anomalija je 1:3200, pa sam mislila da preskocim aminocintezu s obzirom da ima slucaja u kojima beba reaguje negativno.Ako neko ima slicnog iskustva:) Srecno svima!!!
Imam 41 godinu i cekam prvo dete, juce sam saznala rezultate amniocenteze i nosim zdravu devojcicu. Presrecna sam!!! Sada sam u 19.nedelji a juce sam osetila prvi put pokrete bebe.
Jos uvek radim jer nisam imala nikakve tegobe, cak ni mucnine..ali cu ipak za neki dan na odmor pa na bolovanje. Pozdrav svim mamama i zelim vam lepu i laku trudnocu :)))
ĆAOS. IMAM 32 GODINE I TAKOĐE SAM U 19. NEDELJI. NOSIM DEVOJČICU ŠTO JE BILA MOJA VELIKA ŽELJA. JEDINE TEGOBE KOJE IMAM JE UPALA MOKRAĆNIH KANALA. DR MI JE REKLA SAMO DA PIJEM PROLOM VODU I UVIN ČAJ.
imam 28 god.i cekam drugu bebu...u 19 sam nedelji,mucnine koncno prolaze,pa se lakse dise...veliki pozz za sve buduce mame...
caooooooooooooo
Drage moje mame, imam 19. godina i u 19. sam nedelji... Mucnine su prosle, nervoza je otisla... Osecam se super, prosle nedelje sam saznala da nosim devojcicu... Videla je prvi put na ultra zvuku. Uvau, kako lep osecaj, najlepsi na svetu. na snimku se vide pokreti, ali ja slabo osecam, osecam kao neke baloncice u stomaku. Kazu da je za sada to i normalno jer je beba mala... jedva cekam da se porodim, dace Bog da sve bude u redu... Citala sam sve komentare i svaki je od pomoci... Puno vas pozdravljam i zelim sve najbolje! cmok
Pozdrav svim buducim mamama, danas smo usli u 19 nedelju trudnoce i pre par dana sam pocela da osecam bebine pokrete, inace je osecaj extra, sada pocinje da mi se poznaje stomak i jako sam srecna zbog toga, inace nam je doktor prosle nedelje rekao da cemo dobiti devijcicu i to me jos vise raduje. Uzivajte u trudnoci pozzzzz od Dijane
pozdrav mame i od mene....evo i mi udjosmo u 19 nedjelju....meni je ovo druga trudnoca i imam dosta razlike izmedju trudnoca.sada osjecam i pritisak dole i malo me strah.sledecu sedmicu cu na kontrolu pa cemo vidjeti sta ce reci doktor.pozdrav svima iz bosne
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »