Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Meni od silnih informacija nista nije jasno!
Moj Stefan puni 6 meseci za par dana,ima 7650 gr 67 cm. Samo je sisao, pre 4 dana uvela sam mu milupa pirincane pahuljice koje se prave s vodom, u 18h pre podoja! Ali kad pojede kasicu nece posle da siki, ok valjda mu je to odsta iako mu pravim pola merice ni to ne pojede sve. malo me brine sto ta kasica sadrzi secer i adaptirano mleko. da li sam trebala uzeti ono koje se pravi sa mojim mlekom? Jel smem da mu sad kupim pirinac kuuruz koje se pravi sa mojim mlekom? ili da se ipak malo odmorim od izmuzanja, sterilizovanja itd... da li da mu posle 3 nedelje od uvodjenja zitarica uvedem prvo povrce u 14h za rucak ili voce oko 11h ? sokice mu jos nisam davala, pije vodu ova 4 dana. sta sa sokicima i kako ih pravite? HELP!!!
Pozdrav svim mamama kojima se bebe jos bude nocu.Moj bebac ima 5 meseci i 4 nedelje.Jos uvek sisa.Dajem mu jednom dnevno kasice koje sama spremam.Jede i slane i slatke bez problema.Imam problem sa vodom koju nece da pije na flasicu(tacnije nece flasicu i cuce)pa mu dajem na kasicicu.Rodjen je sa 3200gr.a sada ima oko 11 kg.Vrlo je zuvahan samo jos nam hvali malo vise sna.Poz svima!
Beba ne bi trebala da pije kravlje mleko pre napunjenih godinu dana zato sto njen mali organizam ne moze da svari proteine i nema dovoljno gvozdja u njemu.Tako da je cist aglupost konstatacija da je bolje kravlje mleko od adaptiranog jer je ono najpribliznije majcinom mleku!Ne treb azuriti sa uvodjenjem cvrste hrane jer se tako prerano unose alergeni,treba biti obazriv i ne trebate se igrati doktora sa sopstvenim detetomj!
moja beba je hiper aktivna..malo spva preo daana..muci se tj opire se spavanju..samo u ruke hoce da se drzi..i sad ja kao da vezbam 2h..da iem u teretanu a do teretane isto treba vreme znaci 3h....ja ne sizem ni kucu da ususam ni rucak da spremim..hahahha dobar text P
Ha, ha, ostavite bebu na 2 sata. Kako je to samo iluzorno. Ne znam da li postoji takva majka koja ima dovoljno vremena da ostavi bebu i da ode na aerobik.
Hvala vam puno na divnim savetima ali ima nas puno kojima nema ko dete da pricuva u toku dana da bi mogli da se posvetimo sebi. Sta tada, imam jaku volju da vezbam ali nemam kada, tj nema ko da mi pricuva dete
pozdrav drage mame...moja beba u 5 mjesecu i 4 nedelje jos uvijek sisa bez ikakvih problema prihvata sokice ,cajeve,kasice bilo slatke ili slane ,,,i to joj dajem kao jedan obrokic..svaki dan probamo nesto novo,,,bez problema spava nocu
Drage moje, vidim da mnoge imaju problema sa hranom. Mene je mama prestala da doji sa 3 meseca i od tad uvela kašice i to na preporuku pedijatra. I sve sam klopala, a sad nemam ni alergije ni probleme sa bubrezima, varenjem. Vidim da ima onih čija bebe sa 5-6 meseci sama prestaje da sisa pa Vam predlažem di bolje svojoj deci dajete kašice i sokiće BEZ ŠEĆERA, nego veštačko ili kravlje mleko.
moja beba ima 6 meseci i 4 dana od rodjenja pije bebelac 1 a sad bebelac 2 nece da jede nista slano sta da radim
Ena,ipak ste napisali na kraju vase poruke da beba doji.Tacnije:"...vise joj nije dovoljno da samo doji".Ja citam pazljivo! :-)))
Cao svima...
Moja malena suncica ima skoro 6 mj jede 4 puta na dan flasica ujutro,pred podne kasicu tj povrce ili zitarice poslije podne isto tako povrce i malo voca i prije spavanja flasicu,uziva da pije sokice (mali lopovic :) ) I hvala Bogu supeeer napreduje...Pozz svim majkama i bebicama :)
DRAGA NONA
nisam ni rekla da moja beba doji nego da ja dojim nadiju..a to sto ti letimicno citas je tvoj problem!
Pozdrav mamama,
napomena (Ena) - beba ne doji,majka doji,a beba sisa ili biva podojena!!!!
Inace,moja beba ima 5 meseci i 3 nedelje,jede supicu i vocne kasice,ostali obroci su mleko. Lepo napreduje!
pozdrav mamama!

ja svoju nadiju dojim jos uvijek i dam joj jednom kasicu od voca ili povrca ili ja skuham nesto od povrca pa joj propasiram, uglavnom jede sve ali velim vam to je samo jednom na dan..ne znam mozda bih trebala povecati unos kasica??? budi se nocu vise nego kad je bila mladja.,..vjerovatno joj vise nije dovoljno samo da doji...ima li neko savjet?
Cao drugari,moja Masica ce za 5 dana punih meseci. Od 6 nedelja pije Aptaiml i spava celu noc i na dan par puta po sat-dva. Juce smo poceli prvu kasicu od jabuke,jos se navikavamo. Do godine cu davati Aptamil. Pije 210ml vode + 7 merica,i ima preko 8kg. Pozz svima!
Marija 29.03.2011. 21:53
DRAGA MARIJA SUPER JE STO DOJIS BEBU TO JOJ ZNACI VISE OD BILO KOJE KRAVICE ILI HUMANICE...ALI.....NEMOJ JOJ RAZBLAZIVATI KRAVLJE MLEKO "POLA POLA"VEC 2/3MLEKA.A KADA NAPUNI 6 MESECI ONDA JOJ DAJ CISTO MLEKO.TO CE TI RECI SVAKI PEDIJATAR.
@Jasmina
Pozdrav. Moj najiskreniji savet ti je da počneš da ga odvikavaš od noćnog hranjenja uopšte, pre nego da ubacuješ kravlje mleko u njegovu još uvek ograničenu ishranu. Ja lično sam pristalica teze da je kravlje mleko odlično za tele, ali ne i za naše bebce do navršene prve godine. Naravno, sa druge strane se postavlja pitanje šta je sa svim onim ljudima koji su odhranjeni na uprženom brašnu i dvotrećinskom kravljem mleku? Ni dan danas im ništa ne fali. Zbog povišene koncentracije proteina i soli u kravljem mleku (između ostalog), ja se ne bih usudila da mu dajem. Mali su to bubrezi, još uvek se razvijaju. A što se spavanja tiče, oni su već sad spremni da izdrže celu noć bez klope, tako da nije rano da ga odvikneš od navike hranjenja u pola noći i konačno se ispavate svo troje na miru.
Moj malac ima mleko ujutru i uveče, preko dana kašice kao obroke i razblažene domaće sokiće bez šećera između obroka. Shvatam da nisu svi bebci spremni u isto vreme na prelazak "na drugu fazu", ali ako ih vi sami ne podstičete, kako bi znali da je uopšte i ima?
Svako dobro!!
cao mame! moj sin ima 7350g i sve bi hteo da klopa(mada ne sme!)!sisao je puna 4 meseca a onda sam postepeno pocela da mu uvodim humanu jer je mleko pocelo da mi nestaje... sa nepunih 5 meseci sam pocela da uvodim mlecne kasice,za 2 nedelje vocne i sokice a ove nedelje uvodimo po malo mesa...sve radim po protokolu koji sam dobila od pedijatra,mada ne mislim da ga treba slepo pratiti!mame najbolje poznaju svoje bebe i nepogresivo ocene kada je vreme za sta,a saveti strucnjaka su tu da postave granice do kojih smemo..
za sada lepo napredujemo,zivahan je,podize se u sedeci polozaj a jedini problem nam je sto se navikao na nosenje!za sve su krivi dede i babe!!!razmaze dete pa posle mi imamo problem.. sada cim vidi nekoga u blizini place i vristi sve dok ga neko ne uzme u narucje!
pozz svim mamama i bebcima!
ja sam mojoj ceri dala kravlje mleko sa 4.5 meseci, ali u kasicama od povrca. u 5 mesecu je dobila flasicu mleka prokuvanog sa vodom pola pola.
ne dajem joj stalno, jer dojim pa dobije kad ima potrebe za tim!
nista ne moze da im fali, to je samo zbog bolje prodaje tj zarade onih sto proizvode vestacka mleka!!!
nadam se da sam ti malo pomogla, a svakako slusaj svoje dete ono ce ti najbolje pokazati za sta je spremno. isprobaj sve
Moj bebac je u 5 mesec i 4 nedelje,pa me zanima dali smem da pocnem sa kravljem mlekom bar nocu dok spava jer se jos uvek budi svaka 3 sata za mleko pa nema vremena da ceka dok mu ja spremim pocne da place i ponekad se probudi.inace smo na aptamil od samog rodzenja,
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »