Komentari za tekst "Koji su mogući problemi sa posteljicom?"

Komentara
104
Ostavite komentar
Zdravo svima,usla sam u 9-u nedelju i jutros prokrvarila. Dijagnoza-posteljica nisko postavljena. Iako su mi rekli da cu uz progesteron i mirovanje biti ok nekako sam snuzdena.:-(
cao svima.da li neko moze da mi objasni sta znaci "posteljica je yrelija nego sto bi trebalo za tu dob"?U 34 nedelji sam.Hvala
ZIVOT MI SE PROMENIO PREKO NOCI
tesko mi je da pisem i pricam uopste o onome sto mi se desilo, ali mozda ce nekom znaciti ili biti uteha. imala sam savrsenu trudnocu kakva se samo pozeleti moze, do kobne 31+3 nedelje kada sam dobila obilno krvarenje. desilo se ono najgore ablacija posteljice. iako sam relativno brzo stigla do betanije naseg bebca nisu uspeli spasiti, a i za moj zivot su se borili. pokusavam da se pomirim sa cinjenicom da bebe koju sam zeljno cekala 8 godina nema, ali sam zahvalna doktorima sto su makar spasili moj zivot.
Draga Svetlana, glavu gore i zelim vam da se sto pre oporavite i psihicki i fizicki. Meni se to desilo u 39 nedelji i imala sam sreca, u poslednjem trenutku smo spaseni i bebac i ja. Hvala Dr Ani Mitrovic.
supruga mi je prokrvarila i to jako obilno u 10 nedelji,krv je cisto crvene boje.hitno je primljena na odeljenje u gak.Konstatovano je odvajanje mislim placente ili posteljice nisam siguran posto se to desilo veceras od donjeg dela materice. posto nije naivno koliko vidim po komentarima da li neko moze da ma kaze sta to tacno znaci. Hvala unapred
cao svima!Ja sam u 12 nedelji trudnoce i ovo mi je prva trudnoca,prosle nedelje sam bila na prvom UZ i doktorica mi je rekla da mi je posteljica na prednjem zidu i prelazi unutrasnje matericno usce,mozete li mi objasniti sta znaci prelazi,da li ce se podici gore?
cao svima!ja sam sanja imala sam spontani pobacaj u 22nedelji zbog nisko usadjene posteljice.od drugog meseca je pocelo krvarenje.pila sam lekove ali nisu mi pomagali jer sam i dalje krvarila i to u sve vecim kolicinama.moja doktorka nije imala pojma zasto se to desava.bila sam i u narodnom frontu i tamo su me pregledali ali ni oni nisu znali sta je.jedne noci krvarenje nije prestajalo pa sam otisla u n.front i tamo su me detaljnije pregleedali i ustanovili da mi curi vodenjak,da mi je nisko usadjena posteljica,da i je placenta na uscu grlica.ma katasrofa.u toku novogodisnje noci vodenjak mi je pukao i poradjali su me.posto sam pila ginipral za skupljanje grlica tesko sam se otvarala.a da su mi ranije ustanovili dijagnozu sve bi bilo lakse i bezbolnije i za mene i za dete.ako neko ima ovakvih problema nek se dobro cuva jer ovi doktori nemaju pojma.
cao svima,ja sam u 14 nedelji trudnoce i doktorka mi je rekla da imam nisko postavljenu posteljicu i da izbegavam bilo kakve napore,vrlo je verovatno da ce se povuci do 18 nedelje
ZDRAVO SVIMA! Ja sam 29 nedelja itek prosle nedelje sam saznala da je i meni nisko postavljena posteljica i da mogu da prokrvarim!Imam 2 cerke i nisam imala ovakav problem!Moze li neko da mi kaze dali ima sanse da se jos podigne ili je kasno???
Dobar dan svima!!!!!!!
Ja sam u 18 nedelji i doktor mi je rekao da mi je posteljica niska....mada je rekao da ne brinem, da ce se to povuci...Što mi predlazete?
Ćao svima.
Ja sam sada u 33oj nedelji. Bila sam kod raznih lekara jer na VMA niko nema svog lekara već te guraju kod onog ko je trenutno slobodan. Čudi me da niko od tih pametnih nije primetio da imam taj problem.
U 26oj nedelji sam prokrvarila, i odmah otišla privatno kod ginekologa koji mi je rekao da je to nisko usađena posteljica i moram pod hitnom na infuziju. Tako je i bilo, 2 nedelje sam ležala u bolnici i pustili su me kući, ali moram strogo da mirujem do kraja i da pijem terapije. Dogurala sam do 33e nedelje, beba ima skoro 2,5 kg, prema tome, ja se nadam da će biti sve ok. Ako bi bila podpuno iskrena onda bi priznala da nisam samo ležala kući, sve dok nisam počela da čitam ove forume i skontala koliko je to opasno. Znači, odlučila sam se za ležanje i samo ležanje do kraja. Ona je moja prva beba, i sve mogu nadoknadii kad ona bude bila tu, ali kad bi nju mogla????
Mislim da vredi mirovati. To su naša deca.
od pocetka trudnoce imam totalnu pp.Pijem ginipral na 6sati i preporuceno mi je strogo mirovanje!Medjutim,imam dete od 2god tako da je to ne moguce.Sad sam 26ned i za sad je sve ok i nadam se da ce tako da ostane!Bez panike i nerviranja!!!
U 24 oj nedelji u DM mi je dr. Rodic rekla da mi je posteljica nisko, do samog usca, ali ga ne pokriva i da moze da se desi da prokrvarim, ali da ne panicim nego da odmah dodjem. Evo me na kraju 36. nedelje i za sada je sve ok, bez komplikacija. Trudim se da mirujem da nesto ne isprovociram..
Nadam se da cu se pribliziti terminu bez komplikacija..
Veliki pozdrav i samo razmisljajmo pozitivno!!!!
Pozdrav svima! U mojoj drugoj trudnoci dijagnostikovana mi je placenta previja.U 23-24-oj nedjelji prvi put sam prokrvarila ,tada mi jos nisu rekli razlog toga.Sledece krvarenje se javilo u 28-moj nedjelji, lezala sam u bolnici 7 dana,bila pod terapijom ,ali jednu noc sam se probudilaa u lokvi krvi.Hitno mi je uradjen carski rez,rodila sam djevojcicu koja je nakon 24h umrla. Zeljela sam da djelic mog iskustva podijelim sa ostalim trudnicama koje imaju uspostavljenu ovu dijagnozu, i da ih ohrabrim,da iako se moja trudnoca zavrsila na najgori moguci nacin, ipak imaju veliku sansu da iznesu trudnocu do kraja sa placentom previjom jer znam par zena koje su rodile zdravu djecu ali samo uz strogo lezanje i terapiju.Moja nesreca je to sto su mi kasno rekli da imam problem sa placentom,i sto nisam mirovala.Zato buduce majke samo hrabro uz obavezno lezanje! Moram reci da sam prije te kao iposlije te trudnoce rodila cerkice,sada sam po cetvrti put trudna.Nadam se da ce sve biti u redu. Vliki pozrdrav!
Pozdrav. Ja sam sada u 18 oj nedelji, u 12-oj sam imala krvarenje i rekli su da je to zbog niske opsreljice. Sada primam progesteron i stavljam utrogestan vaginalno i rekli su da mirujem. Poštujem to i samo malo po kući brišem prašinu i spremam hranu, ali sad kaka je trebalo raditi amniocentezu, morala sam mnogo da se krecem. Najgore mi je bilo u Palmotićevoj, gde sam morala na peti sprat bez lifta ( imaju lift, ali samo za stacionar ). Piše im i da rade os pola osam, a ustvari rade od 9. Sa strankama rade utorkom i petkom , a informa cije daju sredom. Ne mogu da verujem da jedna zdravstvena ustanaova nema lift za pacijente!!!!!! U Fronta su ok, ali administracija im je preobimna i pravi im gužvi. Tako sam ja tri dana provela u čekaonicama oko pripreme za intervenciju.Sve je dobro prošlo i nadam se da neće biti posledica.
Ja sam u 21. nedelji. Na proslom pregledu doktor mi je rekao da je posteljica nisko,ali da ne brinem jer ce se povuci. Sledeci pregled je za 10 dana. Nadam se da ce vec na tom pregledu vec sve biti ok!
pozdrav... ja sam usla u 32 i jako sam aktivna cijelu trudnocu po cijeli dan sam na nogama setam kada sam slobodna i poslove kucanske sve sama obavljam i kada navece legnem jako budem umorna i bole me noge i kicma nenormalno neki kazu da je to dobro za laksi porod ali jedni da je opasno biti previse aktivan sta vi mislite?..dali bi to mogao biti neki problem za mene i bebu?
U 14.nedelji trudnoce sam, pre tri dana prilikom redovnog pregleda ultrazvukom Dr. mi je saopstila da nije zadovoljna onim sto vidi, da je izuzetno "nisko" i da posteljica prekriva ceo prednji grlic materice. Rekla mi je da izbegavam bilo kakav fizicki napor, sexualne odnose i "truckanje" u prevozu, kao i to da ako primetim i najslabije krvarenje bez odlaganja se javim na pregled. Za utehu, grlic materice mi je jos cvrst i zatvoren, ali sam se jako zabrinula...
Ja sam u 10 nedelji prokrvarila i izbacivala velike komade zgrusene krvi.Kada sam otisla u bolnicu, a bilo je to oko 22 casa, doktor koji me je primio rekao je da od bebe nema nista i da ce me ujutu ocistiti.Kad tada nisam umrla necu nikad. Medjutim, ujutro na uz, koji je radila druga doktorka, sve je bilo u najboljem redu. Morala sam da lezim i da celu trudnocu pijem lekove, a u petom mesecu su mi uradili serklaz. Na kraju je sve ispalo super.Sin mi je postao veliki borac jos u stomaku.
Ja sam definitivno imala srece. Usla sam u deveti mesec, nekih nedelju dana, danima osecala bol u donjem delu stomaka koji mi je bio i redovno tvrd. Jedne veceri legla sam da spavam i srecom me nije san uhvatio posto sam osetila vrelinu medju nogama. Smatrala sam da mije pukao vodenjak ali kad je suprug upalio svetlo imali smo sta da vidimo - lezala sam u lokvi krvi, i neprestalno krvarila. Srecom, pozvali smo ginekologa, on je poslao sanitet posto je bilo nemoguce da se pokrenem zbog puno krvi koja je curila. U bolnici me je prikljucio na aparat da cuje bebine otkucaje koji su bili normalni ali sam zato ja sve vise krvarila. Ginekolog je odmah okupio ekipu,i uredjen mi je carsku rez pod totalnom anestezijom. Beba se napila malo krvi ali je uglavnom bila ok. Ja sam u toku operacije primila dve jedeinice krvi i tek posle vise od sat ipo vremena nakon sto je beba izasla, izveli su me iz sale. Cak sam i sutradan primala transfuziju. Ginekolog koji mi je vodio trudnocu je smatrao da je to posledica mog previse aktivnog stanja jer sam radila do tog dana, i normalno stalno bila u sedecem polozaju, pritiskal bebu, a i ugojila sam se skoro 30kg. Nakon takvog iskustva gde je malo trebalo da izgubimo zivot i ja i beba, rekla sam samoj sebi da ce narednog puta biti nogo drugacije. I ovom prilikom dugujem veliku zahvalnost svom lekaru na njegovoj pozrtvovanosti, spretnosti, jer da njega nije bilo, ko zna sta bi sa namabilo..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »