Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
za mame koje su primetile da im se bebe "bune" pred kraj ili u toku podoja-to znaci da beba negoduje jer treba da podrigne.podignite je i sacekajte da podrigne a zatim mozete mirno da nastavite podoj!
imam pitanje,moja beba je za ovih mesec dana napredovala prilicno mnogo,rodjen je sa 3860gr izgubio oko 200gr i sad ima 5200gr.posto nemam dovoljno mleka dohranjujem ga sa humanom ili nan ha medjutim,vidim da je normalno da bebe u njegovom dobu pojedu oko 100ml mleka,moja beba pojede od 125- 160 pa cak i 180ml,ne znam sta da radim.Verujem da je to jako mnogo i bojim se da mu se zeludac ne razvali.jel ima neko neki savet?
Drage mamice evo nekoliko savjete vezano za dojenje: Djetetu od rodjenja do navrsenih 6 mjeseci zivota nije potrebna nikakva druga hrana niti pice osim majcina mlijeka,dapace,voda,cajevi i nadomjesci mogu mu samo stetiti. Majcino mlijeko se idealno prilagodjava djetetovim potrebama i omogucuje mu optimalni rast i razvoj. Mlijeko se u majcinim grudima stvara prema nacelu ponude i potraznje tj. u dojkama se stvara onoliko mlijeka koliko dijete trazi. Ono se najbrze stvara kad su dojke prazne. Velika zabluda je da se odgadjanjem podoja stvara veca kolicina mlijeka. Upravo takvim postupkom za nekoliko dana se smanjuje kolicina mlijeka. Naime svako praznjenje dojki salje mozgu signale da je potrebno stvoriti jos mlijeka,dok sa punim dojkama to nije slucaj i jos jedna od najvecih zabluda dojenja to da u prvim danima dijete treba nadohranjivati "Jer mlijeka jos nema dovoljno " U dojkama se u polovini trudnoce pocinje stvarati kolostrum "djetetova prva hrana" njega ima malo al on zadovoljava djetetove potrebe prvih dana jer djetetov zeludac je velicine pilule i nisu mu potrebne vece kolicine tekucine dapace mogu mu samo stetiti. Majcino mlijeko je lako probavljivo,stoga bebe cesto jedu,to je normalno i zdravo stoga dijete hranite na zahtjev i negledajte na sat cim primjetite da zeli sisati ponudite mu dojku necete pogrijesiti. Uglavnom sve mame mogu dojiti i imaju dovoljno mlijeka za svoje bebe vazno je da se opustite i izdrzite prvih nekoliko nedelja dok dojenje ne profunkcionira. U pocetku dojenje je tesko i problematicno a kasnije se pretvara u prekarasno iskustvo stoga drage moje mamice NE ODUSTAJTE I ne dozvolite da vas neko ubjedi da nemate dovoljno mlijeka za svoje bebe budite uporne :)
pozdrav svim mamicama;)
mojoj curici su se vec nekoliko dana pojavile crvene bubuljice po licu, vratu i iza usiju sa sitnim ljuspicama zuckaste boje, danas smo bili na pregled i doktor kaze da je to seboroicni dermatitis. Dao je hydrocortison mast da joj mazem 2 dana i da javim dali je bolje. Zanima me dali je neka od vas imala ovakvih problema sa bebinom kozom, sta ste koristile, i koliko to traje? Unapred zahvalna mama Ancy;)
Moja beba ima 33 dana, primili smo vakcinicu danas i bili na kontroli, popravila je se 1170, ali nikako ne spava duze od sat vremena, cesto se desava da doji i pola sata nakon dojenja..kako da joj "nadjem" neki red ?citam ovde kako bebe spavaju i kako doje na dva do tri sata i razmisljam da nije mozda problem u mom mleku pa tako cesto siska ..hvala unapred:)
MOJ SIN JEDE PREKO DANA NA 3 H A UVECE ZASPE OKO 21H I NE BUDI SE DO 3 /4 UJUTRU NAPREDOVAO JE 1 KG ZA MJESEC DANA ..DANAS JE NAPUNIO MJESEC...PREKO DANA GLEDA I JAVLJA SE PO NEKAD NEKI KRIKOM .IMALI SMO MALO GRCEVA AL MU DAJEM KAPI ESPUMISAN I HIPP OV CHAJ OD KOMORACE I SUPER JE MIRAN MOGU NA MARS DA ODEM KUC KUC
meni su rekli da od crnog luka nadolazi mleko,topla pileca domaca supica ,i sto vise tecnosti. Persun nesmes da jedes jer se gubi mleko.
draga Marija, probaj da nadjes bozu, ima u nekim poslasticarama, ja sam iz nisa tako da je kod nas ima. A i meni je u jednom trenutku bio smanjen dotok mleka, pa sama pila bozu, dosta vode, jogurta. A sto se tice mleka pedijatar mi je rekao da ne pijem mnogo mleka jer moze izazvati grceve, po casu ujutru i uvece. Nadam se da sam ti pomogla. pozdrav
Pozdrav i polubac za sve nmame i bebe. Imam problem pa bih vas molila da mi pomognete ako je uopšte moguće. Od poroda sam krenula sa dojenjem, bradavice sam imala ekstra, nije ih morao ni izvlačiti.Kad sam došla kući nastavili smo uz rijetke dohrane jer se proizvodnja mlijeka još nije bila ustalila. Mlijeko je curilo, štricalo, sve kako treba, beba ekstra prihvatila siku i poslije 3 nedelje mlijeko nestalo. ne sasvim ali skoro pa sasvim. On srce moje vuče je i onako praznu a meni se duša cijepa. probala sam izmuzanje pa da potaknem proizvodnju, Hippov čaj, mlijeka sam pila u galonima i ništa. Da li da nastavljam borbu? I mate li ikakav savjet, narodni lijek, bilo šta jer on stvarno voli da sisa. Sad ga hranim Bebelacom. imamo 1 mjesec i 4 dana.
Sto se zapusenih kanala tice...posle prvog porodjaja sam nekoliko puta imala tih problema i resavala sam ih kombinacijom sledecih metoda. Prvo masaza. Nadjite taj kanal i prstima ga masirajte da bi malo "omeksao". To dobro ide u kombinaciji sa tusiranjem toplom vodom. Posle toga, napunite vrucom vodom plasticnu flasicu od 0,5l i njome masirate u smeru u kome bi teklo mleko. Ukoliko su u pitanju ploce, moj savet su tople obloge, obloge 1/2 voda+1/2 alkohol i listovi kupusa. Ukoliko dobijete temp, morate konsultovati ginekologa jer se tada piju ab. Budite veoma pazljive sa dojkama, izmlazajte ih. Bradavice susite na vazduhu posle podoja. Dobro je i namazati ih kapljicom-dve vaseg mleka pa osusiti.
bebac.com, hvala vam sto postojite. Ja sam majka jednomesecne Une i celu trudnocu sam pratila vas sajt, i dobijala informacije i savete u svakoj nedelji trudnoce, sto mi je puno pomoglo. Razjasnili ste mi mnoge nedoumice, davali odgovore na pitanja i odaganavali moje zebnje.
Veliki pozdrav od Une i Brane!
pozz mame,moja beba ima 33 dana i jede na svakih 2 sata hrani se humanom napredovao je za 18 dana 850 gr ali zasto na 2 sata prema vasim komentarima neke bebe i prespavaju noc .
Da Tamara...i moj bebac isto tako halapljivo jede.Nervira se cak i kad mu je bradavica u ustima i lupa nogama od krevet bas pred kraj podoja.Kad je gladan ne place samo jezikom lize i slapce :))))))).Sisu drzi sa obije ruke dok jede i imam osjecaj da se davi jer strasno smijesno guta.Cudno,ali dobro,,,najbitnije je da napreduje.POZZ za sve mame!
Drage mame, moj bebac Vojin ima 31 dan, Rodjen je sa 2700g, a sutra idemo na prvu kontrolu pa cemo videti koliko je napredovao. Ja sam muku mucila sa dojenjem (ravne bradavice, zapuseni kanali, ragade) jedva sam nastavila da ga dojim, bila sam na ivici da batalim. Sada se rucno izmlazam (sa pumpicom slabo ide), tako da uspem i po 70 ml da izvucem. Dojim ga po 10 min svaku dojku, pa mu onda dam da jede sto sam izmuzla jer mi spava na sisi nece da jede, a kad izvucem sisu on kuka. E a kad mu ni to nije dosta onda ide dohrana.Jede tacno na 2 i po sata. Pitam se kada ce se ustaliti da samo sisa, jer ovo ludilo od hranjenja traje po sat vremena? Pisite ukoliko imate slicnih iskustava.
Pozdrav mame,moja Tijana je stara 35 dana,bili smo na prvom pregledu u savetovalistu,primili vakcinu,a napredovali smo samo 500g,tako da sad umesto dosadasnjih 90ml,moramo povecati na 120,pa ako se ne regulise tezina do ponedeljka,moramo raditi kompletne nalaze,a jako je mala,tek ima 3380g,da joj vade krv,joj,jako mi je zao :(
Pozdrav svim mamama i malim misevima :).Moj deckonja je napunio pet nedelja i izuzetno je halava beba.Cesto se desava da se zagrcne dok sisa.U poslednje vreme je poceo da place pred kraj podoja i halapljivo trazi bradavicu iako mu je u ustima.Ponekad me baci u frku da nemam dovoljno mleka,ali nije tako.Da li se nekome ovo desavalo?Unapred hvala.
uf , citam ove vase komentare i nije mi jasno kako sve bebe spavaju tako lepo i bude se na 6 sati. Moja beba je stara 34 dana , i nocu se budi na svakih sat vremena, i ja stvarno ne znam sta vise da radim, to mi je jako naporno. Recimo legne oko 8 ili 9 i budi se oko ponoci, onda je sledece budjenje oko 2:30am i posle toga na svakih pola sata ili sat, lepo jede, do duse ne dojim je jer nemam dovoljno svog mleka jedva da imam 100ml dnevno sve ostalo jede adaptirano mleko. U stanju je da se satim ameskolji u krevecu u ovim jutarnjim satima i ako je stavim kod nas u krevet ona spava naredna 3 sata , ako ostane u svom krevecu onda se budi na svakih sat vremena...Ima li neko neku ideju ilo savet kako da to promenimo?

Hvala unapred
Za hemangiom još od 2008. u tiršovoj koriste laser terapiju.
Dete se stavlja u totalnu i naravno potrebno je više terapija
Draga Milice, jako je bitno gde se nalazi hemangiom. Moja devojcica takodje ima hemangiom na ruci, njen je neveus flammeus- vrsta koja je u nivou koze, i koji se ne povlaci. Postoje razlicite vrste hemangioma, i najbolje je da se konsultujes sa svojim pedijatrom. Trazi uput za Tirsovu, tamo imaju najbolje plasticne hirurge. Ako te jos nesto interesuje, javi se slobodno na vujosevic.natalija@gmail.com.
Pozdrav za tebe, i ne brini. Natalija
Hvala Jasni za ovo sa fenom. Odmah je zaspao. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »