Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Imenjakinjo :) kad cujem da neko ne moze da uziva u trudnoci prosto se razbesnim!Tako nisam mogla ni ja u pocetku,ljudi nemaju obzira.Samo se ti opusti i ako ima skolica za trudnice idi obavezno.Sve je u glavi,ako se uspanicis i ono sto ne treba da se desi desice se.Uzivaj konacno,usle smo u poslednji trimestar:)))
Cao zene! I ja sam u 28 nedelji trudnoce i osecam se super ako se izuzme strah od porodjaja! Ovo mi je druga trudnoca ali se plasim pet puta vise nego prvi put. Pre 7 godina sam se porodila prirodno takoreci bez problema i relativno brzo a sada mi se po glavi vrzmaju kojekakve gluposti kojih sam se naslusala od drugih zena. Ima li neka od vas savet za prevazilazenje straha jer me bas muci i ne mogu na miru da uzivam u trudnoci... Ljubac za sve mame i bebe!!!
Draga Marija,imamo isti problem.Mislim da je jedini nacin za resenje laganija hrana i caj,voda...Pridrzavam se dan-dva ali treci moram da "uprskam",obicno pred spavanje-i tako u krug.Pozdrav svim trudnicama!
Konacno treci semestar!Najvise imam problem sa stopalima koja me puno bole i sa gorusicom.Jel ima neka mama savet?I jedan zalogaj hrane meni krene gorusica..
Mirjana, zavisi kad ti je termin, ako je u novembru, upis je u toku, uskoro se i krece...
Ne znam jel upis u skolicu jos traje?Mislim u Ns?
Cao buduce mamice, je l ima neka da ce od 19.09. ici samnom u skolicu i poradjati se u Betaniji? :)
Pozdrav svim dragim trudnicama.. Ja sam 28 nedelja trudnoce i pre 15 dana mi se pojavio osip po stomaku i ledjima. Uzasno je neprijatan i svrbi, koristila sam tecni puder i fenistil gel koji su mi dali u apoteci, medjutim osip se ne povlaci i jako me svrbi i dalje.. uzasno sam zabrinuta, ne spavam nocima, pa me zanima da li je neka od vas imala slicne simptome? svaki savet je dobrodosao.. :)
CAO SVIM TRUDNICAMA. I MI SMO U 28 NEDELJI,JEL IMA NEKA TRUDNICA KOJA CE SE PORADJATI SAMNOM U ZEMUNSKOJ?JA SAM SE UGOJILA 15kg IMAM DEVOJCICU OD 9god. I DECAKA OD 8god. SAD NOSIM DECAKA JAKO JE NEMIRAN SVI SU REKLI NA UZ.SAD OKO PETOG TREBA DA IDEMO PONOVO NA UZ JEDVA CEKAM DA VIDIM KOLIKO JE TEZAK....INACE MI JE OVO NAJTRZA TRUDNOCA MOZDA ZBOG TOLIKE RAZLIKE.I MENI JE HEMOGOBLIN 109 OD POCETKA,PA MI SAD DALA FERUM A GVOXDJE MI JE 23.7...POVECAN MI JE HORESTEROL I TRIGLICIRIDI.TRNU MI I RUKE I NOGE PA MI REKLI DA JEDEM SVE NESLANO I TAKO LJUBIM VAS I BEBE..
Cao, trudnice!!! Evo i ja sam u 28.nedelji trudnoce. Sad od kad je hladnije bolje spavam, poboljsalo mi se varenje, imam grceve u nogama, i stalno mokrim. Malo mi je opalo gvozdje pa mi je doktor prepisao gvozdje u obliku sumecih tableta i folnu kiselinu. Ugojila sam se oko 5-6 kg. Pozzz, cmokic
Zdravo trudnice,ja sam u 28 nedelji,28+4.Mnogo me bole ledja,stopala i sake mi naticu.Ali sve ce to ubrzo proci.Ugojila sam se 4 kg.Na svakom pregledu,sve je hvala Bogu u najboljem redu.Mene brine sto bebu osevam dva dana sktivno,pa se primiri i po sedmicu ga osetim samo malo dase moskolji jako nisko.To me brine strasno,jer beba bi sad trebala da je najaktivnija.Cesto odmaram na levom boku.Nosim decaka.Ljubim vas.
Poziccc svima i ja sam u 28 nedelji trudnoce,super se osecam,samo me ponekad muci varenje.Zelim svima da se bar u pola osecaju kao i ja!!!!!
Pozdrav svim buducim mama, evo i mene u 28 nedelji, ovo mi je druga trudnoca ... ponekad jedva disem, spava mi se puno i imam uzasne bolove u preponima i ledjima :/ osim toga me kiselina bas puno muci, da li se to i vama desava? Imate li neki savet? Kako se sve vise priblizava porodjaj sve me vise strah, mada jedva ocekujemo bebanu i radujemo se svakom njenom pokretu. Cmok za sve vas :*
Mi smo danas napunili 28 nedelja :) dobicemo decaka!
Imamo nizak hemoglobin 107, pila sam Ferum tablete koje se grickaju ali mi nisu prijale, sada sam presla na Heferol i nemam problema. Pijem ga u toku dorucka sa dve velike case vode. Znaci pojedem pola dorucka, popijem Heferol, a onda pojedem drugu polovinu dorucka.
Ono sto me muci jesu utrnjeni prsti na sakama i to bas jako...Ako neko ima neki savet za to, napisite! Cmok veliki svim bebanima i mamama!!!!
Za koji dan sam u 28. nedelji i bukvalno osecam da dolazi kraj trudnoci. Opet mi je sve odjednom tesko - da disem, ustajem, hodam, SPAVAM... jedem... Ali zena je cudo, kao i sama trudnoca, pa jos blizanacka, tako da uz veru u Boga i srecan zavrsetak, sve je lakse.
Srecno svima :)
Cao svim buducim mamama!!!!
I nas dvije smo usle u 28 nedjelju, super se osjecamo. Doktor mi je rekao da mi je posteljica na prednjem zidu, je li moze neko objasniti sa to znaci i je li to uredu? Unaprijed hvala. Ljubimo sve male bebice:-***!!!
majo,razumem kako ti je i ja imam problema sa nedostatkom vazduha,kad spavam imam osecaj kao da se gusim a u kuci su mi svi prozori sirom otvoreni,mada kazu da je to normalno.ovaj zavrsni deo jeste zaista tezak (bar meni),ali vredi sve izrzati zarad malih andjela :).pozdrav i drzi se :)
pozdrav svim trudnicama. Ja sam usla u 28.nedelju nosim decaka (trece dete). Kao i ti Lelo, i ja sam u dva navrata imala neke kolapse koje su lekari povezali sa trenutnim padom secera. Medjutim, za razliku od tebe ja nemam tako jake napade gladi. Mislim da mi se glad u odnosu na pocetak trudnoce veoma smanjila. To pokazuje i kilaza: u prvih 5 meseci sam se ugojila 10 kg, a od 24 nedelje do sada svega 1.
Moja najveci problem je disanje i stalna potreba za snom...imam osecaj kao da se nikako ne mogu naspavati!!!
cao svimatrudnicama,ja sam u 28 nedelji,nosim devojcicu i prva mi je beba....treba mi savet od iskusnih mama...skoro mi se desilo da sam dva puta kolabirala,izgurila sam svest,potpuno iznenada,bila sam 4 dana u bolnici na infuziji,ali svi rezultati su dobri,nema nekog konkretnog razloga.otkako sam izasla jedem strasno mnogo,na svaka 2 sata i to bas puno kolicinski,cak sam pocela i nocu.na pocetku mi nije bilo tako,za 7 meseci sam dobila 10 kg i sve je bilo ok ali ovo sad me bas plasi.ima li neka trudnica sa slicnim problemom?imam utisak da me beba jako crpi bas sam malaksala i gladna non-stop...pisite ako ste imale slicnoh problema.pozdrav za sve mame i trudnice ")
Dajem savet za odrzavanje grudi i bradavica buducoj mami koja ima problema sa istim. Svako vece posle tusiranja nakapam dve, tri kapi vitamina AD na bradavice i utrljam. Zatim stomak i grudi namazem original Dr. Pavlovicem i do sada nemam nijednu striju. Svrab osecam s vremena na vreme, ali lekar kaze da je to normalno zbog razvlacenja koze. Probajte i vi dve, tri nedelje i sigurno cete osetiti olaksanje. Pozdrav buducim mamama od Natalije!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »