Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Dakle čega sve nema ovde pa to nije normalno!!!! Deci do 4 meseca ne treba davati ama baš ništa što nije dojka ili flašica u kojoj se nalazi adaptirano mleko-formula za bebe. Može voda i čajevi koji su namenjeni za taj uzrast. NIKAKO hrana, NIKAKO kravlje melko. Kravlje mleko ne bi po pravilu trebalo maltene do godinu dana, jaje isto, ma brdo stvari, smoki nikako do godinu dana zbog alergena - kikiriki, voće poput jagoda, malina...nikako iz istog razloga...jednostavno ne mogu dovoljno da nabrojim. Gluten koji se nalazi u većini žitarica može ozbiljno da ošteti crevnu floru, zato na kašicama uglavnom svuda piše da nema glutena. Jednostavno ne mogu da zamislim da neko daje detetu od 3 meseca kravlje mlako????? Pa bre ni naše prababe nisu tako davale....davalo se mleko koje je bilo razblaženo sa prokuvanom vodom. Još uvek sam pod utiskom i prosto me ne bi začudilo da neko napiše da je detetu dao sarme, i eto šta mu fali!!!! Imam troje dece i sama sam kao beba obolela od celiakije pa puno znam o ishrani odojčeta, jer ja ne smem gluten, ali to je univerzalno pravilo. Ako neko ne zna, pa nije bre sramota da se pita. Može ovde a može i kod pedijatra. Molim vas mame da budete savesne i da se pridržavate dijete za vaše odojče, a mi koji smo stručni ćemo vam pomoći savetima.
za sve mame čije bebe imaju grčeve ne koristite espumisan kapi već biljni čaj za bebe (ima u njemu svakakve trave pored kima) ja sam sve probala što sam čula jer je beba plakala noć i dan neki put bez prestanka.
za sve mame cije bebe imaju problem sa stolicom-oko 100ml caja od kamlice zasladjenog sa 1.5 kasicicom secera,pa koliko popiju...ne skodi 100% i provereno 100%..
jelice, moj Petar samo sisa,ne dam mu ni voduni caj i nije imao stolicu 13 dana. poludila sam od brige pa mi je prijateljica rekla da mu dam par kapi grožđa da proguta iz kašikice( iscjedis 5-6 kapi iz jedne bobice bijelog grožđa) i u roku 12 sati bi trebala imat stolicu! :) sretno!
pozdrav mame,
moja Mia Anastazija ima3 meseca i 6 dana, vesela je i puna energije, ali imam mali problem. nema redovnu stolicu, obavlja jednom u 7 dana, ali i to sa cepicima.
probala sam sve moguce kapi ali nista nije pomoglo. molim vas da mi pomognete jer mi je zao videti moju malenu kako se muci sa gasovima i kako ne moze da spava...
Ne mogu cudom da se nacudim citajuci komentare majki koje koriste internet i racunare a daju deci kravlje mleko od 2-3 meseca! Uzas! Ako neznate pitajte pedijatra! Hej, zena kaze daje kasice bebi od 2 meseca, rodjena je velika pa sta joj skodi, mozda to sto bebina creva nisu spremna da vare njene kasice! Krajnje iznenadjena ovakvim komentarima dajem i sama jedan veoma negativan komentar.
Sto se tice kengur-nosiljke meni je doktor rekao da sam bebu mogla iz porodilista da iznesem u njoj, samo do 3-eg meseca okrenuta prema vama, a posle 3-eg prema svetu. Razmislite samo u kom polozaju je beba dok je drzite..isto kao u kenguru, samo sto tu ima jos dodatnih pridrzivaca, a dok je drzite, tu su samo ruke. Naravno da je necete ceo dan nosati, nije ni na rukama ceo dan, ali je super resenje kada treba negde na brzinu da odete.
Ja mog bebca hranim kravljim mlekom jos od kad je napunio 2,5 meseca naravno tad je jeo i aptamol, a sad kad smo usli u 3 mesec pije samo kravlje mleko i nije mu nista (sta mu moze i biti). Pije caj od kamilice a vidim i da su neke mame pocele i sokice da daju, probacu i ja. Bitno da rastemo i lepo se razvijamo, ako smo mogle mi zasto ne i nasa deca.
Možete već polako i prasetinu da mu date. Ništa mu neće faliti!
Jelena,rano jeste ali ja sam svojoj bebi dala sokic od sargarepe i kasicu od jabuke,cisto da vidim kako reaguje..Hvala Bogu nista mu nije bilo osim sto je uspeo lepo da se iskaki bez muka koje inace ima.Sada cu poceti sama da pravim kasice a probacu da mu dam mleveni keks sa mlekom uvece pre spavanja da vidim da li ce prespavati noc bez budjenja.
moja mala vestica je danas napunila 3 meseca,molim vas pomozite mi,dali je rano davati joj sokice i kasice???
zdravoo meni je prva beba i ima 3 mjeseca i dva dana pomalo mu dajem i ovu obicnu hranu jel to ok??
Cao mamice.Meni je ovo druga beba,sada ima 3 mjes i 3 dana i ja je dojim i dohranjujem po potrebi sa aptamilom,jer bas i nemam dovoljno uvek je posle dojenja gladna iako isisa obe strane.Poceli smo da pijemo i po jednu flasicu kravljeg domaceg mleka i ne skodi nam,smejemo se gugucemo glavu super drzimo i tako...jos malo pa cemo poceti sa uvodjenjem kasica prvo slanih jer ce slatke uvek lakse prihvatiti,Sto se spavanja tice,hm tu i tamo,spavamo od 9 pa se budimo svaka 3do 4 sata i tako do 4-5 ujutro posle toga bas slabo...Zasto?
Zdravo,moja beba ima 3meseca mogu li da zapocnem da nju nosim u kengur,dal je to u redu za njeni kukovi ili ne?Cekam vas odgovor,puno pozdrava iz Makedonije
setite se šta ste učili u školici. ako beba nesisa sa tri meseca se uvodi druga vrsta hrane. a pitam se šta je nama falilo kao bebama, mi smo generacija bez pampersa i bez humana, bebelaka i ostalih stvari. davali su nam friško pomuzeno mleko i uprženo brašno pa sad imamo i svoju decu. moje prvo dete je sa tri ipo meseca počelo da dobija sokice, a tako će drugo dete. juče je napunila tri meseca i za koji dan će da dobija sokiće a kasnije i povrće pa i mleko. pozdrav za sve mame i tate i vašu malu i slatku dečicu i samo se setite kako su nas naši roditelji podizali. pusa za sve
Nije bilo ni autosedista u nase vreme, pa smo opet danas obavezani zakonom da ih koristimo? Zasto? Pa zbog bezbednosti nase dece o cemu 80'tih nije vodjeno toliko racuna. Obicno kravlje mleko nam nije puno skodilo ali je utvrdjeno da su majcino pa i adaptirano mleko mnogo zdraviji za male bebe od kravljeg te ne vidim zasto bismo eksperimentisali.
Pozdrav mamama!
Necu pisati o tome kako je nasa Andjelija divno i slatko dete jer je to normalno:),reci cu samo da smo na prvu uz kontrolu kukova otisli sa mesec dana (sada ima 3 meseca i 7 dana) i da nam je dr rekla kada dete ima dobre kukove da nema potrebe da nosi sirok povez.Skepticna sam po tom pitanju pa sam se posavetovala i sa nasim pedijatrom koji je rekao da joj drzim povez makar do 3. meseca a moja tetka koja je takodje pedijatar u Beogradu savetuje svojim pacijentima povez do 6.meseca.Takodje,rekla mi je da za bebu ne valja da ide u kengur minimum do 5.meseca jer koliko god da beba jaca i nama se cinilo da sme,ipak je bebina kicmica jos uvek nedovoljno jaka za takav polozaj,da joj se kicmica nabija i da se ne razvija pravilno (pa ono,kad pogledam,moja Andjelija se razbija od tegljenja,stalno isteze kicmu,100% joj to prija).Kaze da beba moze da bude u polulezecem polozaju i da je to u redu.Razmislite sami i odlucite.A sto se tice toga da se bebi od 2 meseca daje kravica i voce i povrce,keks,mislim da je to teror nad detetovim celokupnim organizmom.Strasno.Nisam strasljivac,sve vise sam opustena sto se tice bebice (inace,prvo nam je dete) ali mislim da je to stvarno ne nepotrebno vec suvisno i skodljivo.
Aleksandra procitala sam da bebi dajes "kravicu" sokice itd.i kazes da joj neskodi za stolicu i to je super hvala bogu,al dal ti znas da se bebi bubrezi do 6 meseci razvijaju i potrebno joj je samo mleko,a ako nedojis onda se daje mleko u prahu za decu koje ima sve potrebne vitamine i minerale a ne ovo sto nema nista...neznam al po mom jaaako gresis!! srecno!
Moja beba ima 3 meseca i osam dana i imam mali problem kad se probudi rucka 70 ml onda dojede 60 posle sat vremena i spava dva sata i tako non stop uvece jede u devet u deset pa spava do pola sedam ujutru jel neko jos daje bebi tako cesto da jede???? Ja bih joj obrocila ali zaista ne znam na koji nacin jer i kad je drzim budnu tri sata ona opet jede 70 pa opet 60ml ! Inace je super bebica,i naravno radi sve sto i vase i sto je normalno za taj uzrast! E da i kaki na dva dana.
Moja Sara ima 3 meseca i 5 dana i generalno je super bebica,spavala mi je od 22h do 8 mada je zadnjih nedelju dana pocela nocu da se budi po jednom.Lepo napreduje.Jos uvek se ne okrece na stranu ali se svako jutro budi u iskrivljenom dijagonalnom polozaju na vrhu kreveca.Jel ima jos neko tako zivahnu bebicu?Pozdrav za sve mame
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »