Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
danas je tačno punih 33.nedelja kako sam trudna, moj bebac na uz ima 2520g???? Odgovara starosti od 35.nedelja. Malo me je strah kako ću roditi veliko dete s obzirom da imam još mesec i po dana do porođaja. Što se tiče epiduralne, moj savet je: Epiduralna anestezija pada na teret obaveznog zdarv.osiguranja, dakle ne sme da vam se naplati. Razlog što vam naplaćuju je taj što je tražite samoinicijativno (kao kad odete u privatnu apoteku bez recepta da kupite lek sa pozitivne liste, dakle naplate vam). Ako zamolite ginekologa koji vodi trudnoću da vam u uputu napiše da vam daju epiduralnu, on kao stručnjak tako smatra i to je njegova dijaznoza, porođaj sa epiduralom, ne sme da vam naplate ni slučajno, jer ih možete tužiti, oni tu anesteziju dobijaju novcem iz budžeta kao lek sa pozitivne liste tj.imaju ga u rezervi pa ukoliko ga iskoriste oni ga fakturišu RZZO koji to refundira. Eventualno ćete morati da platite anesteziologa, samo to (napr. ako on nije dežuran, a porođaj počinje noću).
evo mene u 33-oj i sasvim malo su mi otekle noge,mada me zglobovi bole kako na nogama tako i na prstima i rukama...za sada nemam drugih problema...
Sladjana, ja sam razmisljala o epiduralnoj, mozda i vise nego sto me zaista zanima jer tesko dolazim do pouzdanih informacija, pa cela ta misterija oko cene i gde se radi redovno i kada se zakazuje, sve me to malo umorilo. Znam za iskustva zena koje su imale porodjaj i bez i sa anestezijom i kazu da je sa epiduralnom mnogo lakse, niko koga znam nije imao neke nuzpojave. Ja sam se ipak opredelila za porodjaj bez anestezije jer me nervira kateter koji je obavezan, a i zelim da osetim taj porodjaj, pa ako mi i bude tako strasno, sledeci put mozda promenim misljenje.
Danas sam bila na ultrazvuku, i dalje ne znam kog je pola moja beba, i izgleda da necu ni saznati dok se ne porodim jer celu trudnocu to vesto krije i okrece nam ledja. trenutno je teska 2 kila i 200 grama i cini mi se da je to prilicno dosta za 33 nedelju po onome sto pise. jos uvek razmisljam da li da se poradjam sa epiduralom ili ne...da li neko zna necije iskustvo o tome?
Redovno citam komentare, a kako mi je trudnoca pravo uzivanje, nisam do sada nista pisala. U 33. sam nedelji i imacu malu devojcicu, lepo se druzimo do sada, jako je aktivna, ali ume da slusa i oseti toplinu mojih i tatinih ruku pa se namesta tacno ispod dlana. Krvna slika mi je dobra tokom cele trudnoce, nemam problema sa mucninom, opstipacijom, strijama i hemoroidima i jako sam sretna sto mogu sve da radim. Jos se jedino nadam da cu moci da dojim moju bebu i sve zelje su mi ispunjene. Ne pazim bas na ishranu, ali i nemem pojacan apetit, ugojila sam se 11 kg i prilicno sam sigurna da cu brzo izgubiti te kilograme, a i ako nesto ostane, neka to je od moje Hane i ja cu ih sa ponosom nositi. Jedino me malo bole misici prepona i kicma, ali to je zbog stvaranja porodjajnog puta, znaci tako treba. Pozdravljam sve buduce mame i zahvalna sam na komentarima, jer mi najbolje znamo kako uzivamo sa nasim bebama i sta nam se sve desava.
Za Nevenu-moja drugarica je povracala sve do 7.meseca...ako si rekla tvom lekaru da imas ovaj problem,verovatno zna sta je za ciniti...ja bih ga ponovo pitala za misljenje.
Ja nisam pila uopste folnu,da li to moze nesto da skodi bebi?
ja celu trudnocu povracam...ali nema indikacija na preklampsiju...tj do sad mi je niko nije spomenuo...da li trebam da se zabrinem..
Cao svima,nas dve devojke smo u ponedeljak usle u 33.nedelju.Nemamo problema,lepo spavamo,dobro sew osecam,nemam bolove u ledjima,jedino malo osecam da su se kontrakcije pojacale ali koliko kapiram iz obavestenja za 32.nedelju normalno je da se osecaju.Moja dr kaze da je normalno da osetim do 10 dnevno.Inace pijem partusisten ali na 8h,cak bi dr da ga ukine ali mene je strah posto osecam po malo blagi bol dole ali beba mije nisko i puno mrda tako da se ne brinem previse.Nisam natekla,nemam strije:) i ugojila sam se prema poslednjoj kontroli u 31.nedelji 11kg a devojcica je imala 1560gr i na svakoj od prethodnih kontrola uz prednjacila je glavicom..Ako je istina da beba dobija od sada 500gr nedeljno...kuku,kolika cu biti...:)mada sam sportski tip i nisam pre trudnoce imala uopste kilograme viska,cak sam bila dosta misicava pa se nadam da ce mi moj stil zivota kloji sam upraznjavala godinama pomoci da se posle porodjaja vratim brzo u formu:)Da,pijem heferal zbog blago snizenog nivoa gvozdja ali mi secer postepeno polako raste sto me nervira jer se stvarno trudim oko ishrane :/
cao svima, i mi smo usli u 33 nedelju i dobro se osecamo. Jos uvek radimo, kod mene u firmi godisnji ne moze da propadne tako da imam godisnjeg i od prosle od ove a bice i od sledece godine tako da cemo ja i moja beba imati jos skoro 3 meseca produzenog uzivanja pre nego sto mama pocne da radi. Pritisak mi je nizi, krvna slika je do sad bila odlicna tako da ne pijem nista od vitamina, unosim ih hranom, pritisak je nizi zato nam se malo vise spava, cerkica je pravi mali nemirko i samo vezba ljubi je majka. Ugojila sam je dosta, do sada 17kg ali ja sam i dalje pokretna i jos uvek mi ne smeta mada cu kasnije imati veci problem da se vratim na staru kilazu. Jos uvek nemam tegobe koje prate sve trudnice a koje su i mene pratile tokom prve trudnoce, nisam otekla, nocu lepo spavam, danju bez broblema obavljam sve obaveze... Veliki pozdrav za sve trudnice i uzivajte u trudnoci i punite baterije, jer ce nam trebati kad nasi andjeli stignu :) :*
Cao mame, evo i nas u 33. nedelji, do sada je sve bilo OK osecamo se dobro,ne radimo,uzivamo na GO a posle cemo i na predporodiljsko.
Savet za SVE mame koje su u radnom odnosu,ne dozvolite da vam godisnji odmori propadnu,ja sad koristim 10 radnih dana od prosle + isto toliko od ove godine,posebno sto je 100% placeno
Inace,ne bojimo se (jos uvek) porodjaja,ali nam je pomalo frka od tog cuvenog visokog pritiska,obzirom da nam je ovih dana oko 125-130 sa 80-85 :(
Ali se nadamo da je to trenutno i da je tome uzrok ovo blesavo vreme,u svakom slucaju kontrolisite i vi pritisak i pisemo se u nekoj od narednih nedelja :)
puno vas pozdravljamo moj fudbalerchic i njegova ponosna mama :)
Cao svima!
Evo i mene na pocetku 33 nedelje prve trudnoce. Ugojila sam se 12kg. Sincic mi je 31 nedelje bio tezak 1700g.
Ne mogu da kazem da ne uzivam u trudnoci, ali stalno imam neke probleme.
Danas me celi dan muce menstrualni bolovi, ne znam dal neka ima taj problem? Beba je aktivna, osecam je, stomak mi nije tvrd (bar koliko se ja razumem) ali bol imam. Osecam da to ima veze sa spavanjem na levom boku. Po savetu lekara, forsiram spavanje na levom boku, ali me od tad stalno nesto boli. Pijem i dalje utrogestan, plus ga koristim vaginalno, i mirujem, i nosim pojas, al bol ne prestaje. Javicu se lekaru ako i ujutru osecam ovu bol.
Inace unosim naknadno preparate gvozda zbog blage anemije.
Za sada nemam problema sa pritiskom, grcevima, otocima. Nadam se da ce tako i ostati :-)
Veliki pozdrav i sve najbolje zelim buducim mamama :-)
Iva i moj decak je tezak 2100 gr,ali je dosta miran,babica mi je rekla da ima fore do 36 nedelje da se okrene,videcemo :) Pozzz i za tvoju devojcicu :)
pozz svim mamama sa juga dalmacije,ja sam isto rudna 33 nedjelje i imam pritiske u stomaku,to je normalno za ovaj mjese jer se beba sprema za van..inace i nesanica me prati a citajuci vase komentare vidim da nam je svima isto..e da,IVANA nemoj da brines,moja se jevojcica tek sad okrenula ,bila je na guzi cijelo vrijeme,sve je moguce:))i jos ima 2100:))velika cura
Danas ulazim u 33-cu nedelju. Manje vise sam ok, ali poslednjih dana poceo je pritisak jako da me zeza. Vec skoro godinu dana koristim Methy Ldopu i do pre kratkog vremena sve je bilo u redu, medjutim pritisak mi je oybiljno skocio.
Doktorka mi je dala da uz Methy Ldopu koristim i Nifelat, na kom pise da nije beybedan u trudnoci, medjutim ona me uverava da jeste i da ga slobodno koristim.
A jos sam od juce pos oybiljnim steresom zbog nekih problema u porodici, da sam uzela i bensedin 2mg :( Doktorka je rekla da to slobodno uradim. Jako sam yabrinuta za svoju bebu, a moram da radi i dalje, tj ne mogu da dobijem slobodno, jer nema ko da radi moj posao. Jedva cekam da sve ovo prodje i zagrlim svoju bebicu.
Cao drage mame,
Mi smo danas usli u 33 nedelju.Juce smo bili na ultrazvuku i dr kaze da su dimenzije bebe nesto manje za ovu nedelju pa me to malo brine.Ovo mi je prva trudnoca ,a malac jos uvek sedi,bas mu lepo,covek odmara :).Dr kaze da je verovatnoca da se okrene jako mala tako da cemo zakazati carski.
Pozdrav za sve mamike :))))))))
i ja sam u 33 nedelji..beba je aktivna..nisam se puno ugojila oko 11,5 kg beba je preko 2 kg..dosta je aktivna..manje otičem nego u prvoj trudnoći...očekujemo zakazani carski rez, jer sam i prvi imala..poz svim trudnicama
CAO DRAGE MAME,JA SAM U 33-NEDELJI,ODLICNO SE OCECAM,SETAM DOSTA,BEBA IGRA SAMBU U MOM STOMAKU,SVE MI JE TO JAKO SLATKO...POSTO PIJEM DOSTA VODE JAKO CESTO IDEM U WC,POGOTOVO NOCU.DESI MI SE DA USTANEM I PO 5-6 PUTA DA MOKRIM.OPKOLIM SE JASTUCIMA U TOKU NOCI,TO MI POMAZE ZA UDOBNOST.15-TOG FEBRUARA IMAM KONTROLU PA JEDVA CEKAM DA VIDIM MOG MALOG BEBCA NA 4D EKRANU,ZDRAVO!
ja sam u 33 nedelji i poneked me zaboli po dnu stomak,a i ledja kao da imam menstruaciju,pa sad lezim.da li je neko imao tako slicno?
Draga Lajla i ja imam istih problema kicma me strasno boli stim sto sam ja imala problema sa kicmom i pre trudnoce i verovatno cu te razocarati ali leka nema samo sto sam ja dobila bolove u donjem delu stomaka pa mi je doktorka propisala tbl.Utrogestan pa videcemo kako ce dalje biti... Pozdrav svim buducim mamama!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »