Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
jel se u 13 ned radi duble test? je tek trebam da uradim ali neznam kad se radi?a receno mi je da treba u nekoj odredjenoj nedelji
Zravo!ja jos uvek osecao mucnine;ali su sve redje,bolucka me glava,nadam se da ce ukoro proci sve ove smptome sto nosi 13 nedelja!!!!!!!veliki pozrav za sve dame!!!!!!
Ohh nisi jedina...i ne brigaj... i ja sam 13/a,....mene glava bas boli...vrtoglavice me ubise..a mucnina se smanjila.... Valjda ide po redu kako i ovdje pise ;)))...drzimo se
Zdravo dame!Meni je13.nedelja,imala sam stravicne mucnine,sada polako prestaju,ali glava ume da zaboli...Jel koja od vas pila nesto protiv glavobolje?!Hvala,i zelim svu srecu buducim roditeljima!!!
cao:)i ja sam u 13 nedelji imala sam mucnine ali sad je bolje, samo smeta mi stalno naduveni stomak.....zna li neko da mi kaze dokle ce da se duva kako da sam u 9tom mesecu?..pozz svima ljubim vas..
i ja sam u 13 nedjelji i imam problema sa e coli, trosila sam antibiotike citrofloxacin, pa cu vaditi nalaze u subotu opet, a gdje se moze nabaviti taj caj ??
Pozdrav svima, evo odgovora i malog saveta u vezi E.coli: probajte čaj Josif Pančić br. 85 - za bakterije u mokraći za decu i trudnice, odličan je. Ja sam u 11. nedelji dobila E.coli i imala preko 100000 cfu/ml. Za samo 7 dana uporne upotrebe ovog čaja meni je urinokultura bila negativna, a simptomi (bol i krv u urinu) su se izgubili tokom prvog dana!!! I sad ne moram da pijem antibiotike koje mi je inače lekar preporučio da započnem tek kad se završi 12. nedelja - za svaki slučaj! Sad sam ušla u 13. nedelju i još uvek pijem čaj, videću šta će biti kad prestanem. Nadam se da će i vama pomoći. Veliki pozdrav.
Pozdrav moje dame, ja sam trenutno na pragu 14.-te nedelje trudnoće i zanima me da li se neka od vas bori sa ešerihijom u grliću i urinu, i šta su vam lekari na to rekli ili dali od terapije?
Hvala
Pozdrav svim mamam i buducim mamama! Ovo je moje prvo obracanje na ovom sajtu. Trenutno sam u 13. nedelji trudnoce koja protice odlicno. Jedini problem su mi povremene glavobolje. Da li imate neki savet koji lek mogu da uzmem ili neki drugi nacin kako bi glavobolja prestala?!
ZRDRAVO; MARTINA! Pisem specijalno zbog tebe, posto se nalazim u istoj situaciji. U trinajstoj sam nedelji, juce sam bila na pregledu i sve je u redu, al i dalje nastavljam da pu6im. Jednostavno nemogu da izdyrzim, pusim po 5 cigareta na dan :(...da ti iskreno kazem osecam se odvratno zbog toga, al s druge strane mislim da je sve bozija stvar...mojoj mami lekar je rekao da do 5 cigareta nema problema. Al u svakom slucaju probacu da ih ostavim il bar smanjim na jednu na dan, max dve...znam da ce mnogo mame reci ''ove nisu normalne'', lako je osudzivati. Nadam se, moramo uspeti da ih ostavimo te smrdljive cigare. Zelim ti puno uspeha :)
Ja sam Ana i prvi put se javljam,
Meni se danas zavrsava 13. nedelja, prva mi je uspesna trudnoca i za sada nema komplikacija. Zbog prethodna 2 pobacaja u vrlo ranom periodu, lekarka mi je prepisala od pocetka trudnoce 2x200mg utrogestana. Svi dosadasnji testovi i UZ su dobro prosli. Lekarku brine sto mi je malo povisen pritisak, zbog cega cu morati da izbacim so, pa ce se valjda srediti.
@Martina. Ja nisam pusac, ali je moja mama pusila kao turcin u obe trudnoce i sa mnom i bratom, pa nama nista ne fali ;-p. Doduse, tada su bila druga vremena, ljudi su ziveli zdravije, opustenije, zdravije se hranili...S obzirom na ovom ludo i stresno vreme mozda bolje da opet pokusas da prestanes s pusenjem, a da se smirujes recimo laganim joga vezbama za trudnice, ako ti lekar dozvoli.
Svim trudnicama zelim stu lepsu i bezbrizniju trudnocu! pozdrav!
ja sam Martina i nova sam ovdje.....
u 13. sam tjednu trudnoce i prva mi je....do dana kad sam saznala da sam trudna bila sam teski ovisnik o cigaretama a onda sam ih smanjila.....i dalje pusim, nikako da se odviknem od te ruzne navike....uz to ,imam neke familijarne probleme pa mi cigareta smiri zivce.....imam samo pitanjce....ima li koja trudnica koja i dalje pusi i da li je jako stetno za bebu.....jucer sam bila na pregledu i sve je u redu,beba je pravi frajer/frajerica.....noge drzi kao da je na plazi i mase rukicama.....srce uredno kuca ali ja se svejedno bojim ....a ne mogu prestat koliko god da ocu.....
Zdravo mamice...
ja sam u 13. nedelji trudnoce,ovo mi je prva trudnoca i sama sebe samo studiram..
Imala sam male mucnine i one vec prolaze.
Pre dva dana sam bila na kontroli i do sada je bilo sve ok,medjutim doktorka sada vidi da je beba nisko i ukljucila mi je ustrogen 3x1.
Sta vi mislite da li je to prevelika doza ?Pozz
@Jelena@ Na more bez problema možeš da ideš, ali moraš otići kod ginekologa da to i potvrdi. Ja sam išla prošle godine u sedmom mesecu trudnoće za Crnu Goru i zbog puta mi je trebala neka potvrda od mog ginekologa da sam sposobna za put i da imam normalnu trudnoću bez komplikacija. Lekari znaju šta da napišu. To ti je potrebno za "ne daj bože" ako se nešto dogodi, pored svoje zdravstvene knjižice nosiš i taj papir. Mislim da i u tom slučaju kada se vratiš naše socijalno refundira troškove lečenja ali nisam sigurna u to. Zbog trudnoće se preporučuju pauze na svaka dva sata zbog štruckanja. Ponavljam, ja sam išla u 7. mesecu trudnoće imala sam ogromnu stomačinu i prelepo sam se provela!!!! Sunčala se, kupala se..... šetala...More mi je toliko prijalo da mi je otok sa nogu spao. Sada sam ponovo u drugom stanju, takođe u 13. nedelji i za mesec dana idem na more i jedva čekam!!! Lep provod ako ideš!
zdravo svima.ja sam u 13 nedelji trudnoce i zanima me da li cu moci da idem na more i da se kupam?
Pozdrav svima ja sam na pocetku 13 nedelje i primetila sam svetlo braon sekret tek da zaprlja gacice. nemam bolove u stomaku ni druge simptome. interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo?
Bigi, paracetamol kao i svi antibiotici na bazi penicilina se mogu koristiti za vreme trudnoce. Samo treba da proveris sa lekarom koliko smes da ga pijes.
POZDRAV SVIMA!!!! JA SAM U 12 NEDELJI TRUDNOCE I PREHLADJENA SAM VEC 5 DANA PIJEM PARACETAMOL PROTV TEMPERATURE I JAKO SAM ZABRINUTA DALI TAJ LEK MOZE DA NASKODI BEBI??? AKO NEKO ZNA MOLIM ZA ODGOVOR KOMENTAR! UNAPRED SAM VAM ZAHVALNA!!!!
za maju80
dok nisam procitala tvoj post milila sam da sam najgori slucaj sto se tice trudnoce. U prvoj mi je bilo muka 5 mes sada sam u 13ned i toliko mi je muka da sam pocela da mrzim svet oko sebe. 2,5 meseca nepodnmosljive mucnine, ponekad povracanje. I dok citam da svima prolazi meni je cini mi se sve gore i gore. Mozda sto ni psihicki vise ne mogu da izdrzim. A vidim i ukucani iako pokusavaju da to prikriju. Satima ne mogu da zaspim jer mi je muka i kad se onesvestim od umora zaspim. Ujutru cim otvorim oci krece iz zeludca do usta osecaj kao da cu svakog momenta da povratim. Eto zelela sam da podelim sa tobom i zelim ti puno srece. Moramo ostati hrabri.
poz svima i ja sam u 13. nedelji i osecam se super..bila sam juce kod ljekara rekao je da je sve ok i da se vidimo za mesec dana...ovo mi je treca trudnoca...i presretna sam zbog toga..zelim vam svima sve najbolje..:)))
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »