Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Drage mame,moja beba ima 4 meseca i 2 nedelje, pocela sam da joj dajem Milupine kasice sa pirincem i ona to bas voli da jede,povremeno joj dajem i po kolutic banane,a i kasice od mrkve,jede sve i uvek trazi vise,imamo samo problem to sto nece nista na flasicu pa joj cak i vodu dajem na kasicicu.
moj Veljko je napunio 4 meseca i 8,5 kg, super je bekac, dojimo se, a i uveli smo jedan obrok Mulipine pirincane kasice , super je, kasicu pijemo na flasicu ...nije hteo na kasicicu, a pijemo na kasiciu sokic od jabuke..poz svim mama
Milupine kasice spremam 4 supene kasike, punije i 130 ml vode, kao sto pise na kutiji. Kada se tek zamuti bude dosta retko, ali sto vise stoji onda se zgusne. Milupina kasica pirinac i kukuruz je jako lepa i bebe je odlicno prihvataju. Probala sam i Humanu pirinac i banana, malo je gusca, ali podjednako jestiva :))). Nadam se da sam koliko toliko pomogla
pozdrav,potrebna mi je pomoc,kako se pripremaju milupine pirincane kasice,tj. da li ih beba pije u flasici ili su gusce pa mora na kasicici.hvala
Draga Majo,ja zivim u Svedskoj i moja kcerka je stara 4 mj 2 nedjelje,ljekar nam je savjetovao prvo povrce i zitarice pa onda voce jer ako prvo probaju slatko (voce) tesko ih je navici na slano (povrce i zitarice...Jedemo zitarice,kukuruz i probali smo mrkvicu sve sami spremamo i svidja nam se jako :)
Dobar dan!

Moja beba ima 3,5 meseca i dobili smo dva rzlicita saveta od dva dr! Prvi je da se krene sa vocnim sokicima a drugi sa zitaricama (Milupa pirinac). Ne znamo koga da poslusamo....
Drage mame, ako imate iskustva voljela bih da ih razmnjenite sa mnom. Moj bebac ima 4 mjeseca i 2 nedelje...Kada bebu treba inicirati da ,, puze,,?
Moja beba ima cetiri meseca i dve nedelje i lepo napreduje,htela bih da pitam da li je tacno da nesme da joj se daje ukrsnje jaje u ruku ako nema godinu dana,posto joj se zatvori temenjaca?
Primetila sam da svaki pedijatar prica svoju pricu... Moja Dunja ima 4m i 12dana, za sada samo sisa i lepo napreduje- 8kg. Volela bih da do 6m tako i ostane, ali ako vidim da joj to nije dovoljno krenucemo sa kasica. Mislim da svaka mama moze da prepozna potrebe svog deteta i da treba da se vodi svojom intuicijom... POZDRAV SVIM MAMA I NJIHOVIM BEBCIMA
Jelena koliko je stara bebica? moze biti i da je se necega uplasila... tako je bilo kod moje starije cerkice
Drage mame imam jedan problem, moja beba je tek pre nekih nedelju dana pocela da se budi i da place, tj kao da place u snu i nocu se cesce budi. Ne znam koji razlog moze biti. Mislim da nisu mozda zubici jer dobro sisa i lepo napreduje. Citala sam da im se javlja i strah od toga da nisu same,da im mama nije tu, pa je mozda i to. Da li neko ima slicnu situaciju?
Drage mame...nisam neko ko se strogo pridrzava pravila o ishrani ali citajuci literaturu nasla sam zanimljiv podatak da je tako cuvena sargarepa najveci izvor toksina jer ona iz zemlje crpi i ono sto je stetno za nase malisane...kao alternativu uzmite bundevu,odlicna je,zdrava a i ukusna...bar tako kaze moj Filip...gugu
Moj Vuk ima 4 meseca i dve nedelje poceli smo da ruckimo sve po malo jos pri kraju 3. meseca! Prvo pirincani griz (Milupa) zatim krompir pa sargarepu,tikvice! Malo po malo svakim danom po kasicicu vise! Sad smo presli i na vocne kasice i ne ide nam lose! Naravno mleko nam je glavna hrana jos uvek! Smatram da je svako dete posebno i da se odmah primeti hoce li jesti ili ne! Vase je da mu ponudite a njegovo da odbije ili prihvati! Veliki pozdrav svim mama!
ako se beba budi nocu na 2-3 sata, ili nedobija dovoljno na kilazi, onda bi trebalo da se pocne sa kasicama. bebi ce se samo jedan obrok zameniti sa kasicom, njena glavna hrana ce i dalje biti mleko. nama je doktor savetovao, i pored toga sto nasa beba (4 meseca i 1 nedelja) lepo napreduje i prespava celu noc, da pocnemo sa slanim kasicama.
A rano je za dohranu prema svim preporukama..Ako je beba anemicna(sto se moze utvrditi krvnom analizom)-daju se kapi gvozdja koji to nadomescuju..Nijedan krompir,sargarepa ili brokoli nije hranjiviji,zdraviji ni masniji od majcinog mleka i ne moze pruziti ono sto bebi treba ,pogotovo u prvih sest meseci..
:)
nas pedijatar je objasnila da bi trebalo poceti sa uvodjenjem kasica tipa jabuka,brokoli,sargarepica krompir...iz razloga sto u majcinom mleku za njihov uzrast nema dovoljno gvozdja...kako ne bi bili anemicni u kasnijem periodu nije neophodno ali bi bilo pozeljno uvoditi kasice...njihov organizam jos uvek ima rezerve ali kako rastu tako im je potrebno i nesto vise od samog dojenja...Moja devojcica odbija kasicu,mrsti se i negira ali ja na svakih 2-3 dana pokusavam ponovo,ona sad ima 4 meseca i dve nedelje..
Drage mame,

Vidim da većina Vas svojim mališanima daje kašice, skokice već u 4 mesecu. Moja beba ima 4 meseca i 10 dana i još uvek nismo počeli sa tim obzirom da pedijatar to ne savetuje pre 6 meseca i to prvo žitarice, pa povrće pa tek kasinje voće i povrće!? Nije li rano?!
Pozdrav svim mama... Moj Vuk ima 4 meseca i 11dana.Jos uvek sisa i tako ce nadam se biti do navrsenog 6og meseca. Dobro napreduje i to je najvaznije.Jos uvek nas muci stomacic, ali mislim da pocinju i zubici jer ne vadi ruke iz usta... Svakog dana nesto novo i sve je zanimljiviji. Svaka mama zna sta je najbolje za njenu bebu, a vazno je da je bebama dobro.
Vesna- ja sam svojoj bebi, kad je imala mesec dana, jezik cistila sodom bikarbonom..umutis kasicicu sode bikarbone u kafenu soljicu, umocis platnenu maramicu u to i onda jopj ocistis jezik i okolo..a mozes i daktanol, 4 puta dnevno..sa daktanolom se cisti mnogo brze
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »