Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
Moja mala cura sve jede za rucak povrce samo nece brokule kad se izmiksa inace rodjena je prije mjesec dana i jos uvjek pije mljeko bebimil 1 dal joj mogu dat koje drugo mljeko il ne kako to ucinit sad ima kao kronoloski 8mj a ima 9i po mj hvala
Zena je napisala da se djete rodilo prijevremeno mjesec dana...a ne da je djetetu sad mjesec dana, pa citate li tekst za boga miloga
Gospođo draga, ja se nisam toliko držala pedijatrijskih savjeta, ali nije mi naumpalo da sinu dam išta osim mlijeka, tako rano... Izbaciti tu dohranu, bebin stomačić je još mali da to svari, imati će grčeve...
Vasa mala cura od mesec dana jede povrce za rucak??????
Moja beba ima 8 meseci,nije dojio pio je adaptirano mleko i napredovao iz dana u dan.Sada kada smo presli na obicno obrano mleko situacija se nije nesto promenila,beba i posle pojedenog obroka trazi mleko.Pored toga moram naglasiti da beba lepo spava i da je veoma zivahan bebac.Probala sam po savetu lekara da smanjim obroke svom detetu ali je veoma uznemiren i nervozan.Da li mozda neko ima savet pozz svim mamama i tatama :).
Drage mame, samo da vas obavjestim da je Evropska komisija za zdravu hranu utvrdila da kinder cokolada nema nikakvih korisnih sastojaka za rast djeteta. Kinder cokolada ce morati da skloni sve svoje reklame na kojima to tvrde. Naime, rijec je o obicnoj, mljecnoj cokoladi.. dakle, kinder cokolada je obicna cokolada.. da li dajete kinder ili na primer mljecnu milka cokoladu - isto je.. to su samo kalorije i secer, nista vise.
Ja sam mojoj bebici spremala palacinke i sa odusevljenjem ih je pojela :-)
dobri su vam recepti ali moja beba nece da jede jos ovo ovako vecinom jede hrane u prahu i kasice kupljene ali pod uslovom da je slatko sve neynam koliko je zdravo ali tako je
citam vase komentare i pomislih da ja ne postupam ispravno...moj sin ima 9 meseci i 3 nedelje i jede bukvalno sve sto i mi jedemo.Zivim u Engleskoj i na redovnoj kontroli sa 6 meseci mi je receno da mu dajem sve sto mi jedemo,osim meda i morskih plodova,kao i da mu vise ne pasiram hranu,nego da jede seckano.Inace,on je zdrava aktivna beba koja spava po celu noc jos od drugog meseca,pa racunam da mu nesto fali,budio bi se.
Drage mame samo da ostavim poruku u vezi sa svinjskim mesom...Ni ja nisam dala jos neko kaze do godinu dana se ne daje...ali moj pedijatar (inace veoma pouzdana osoba i omiljena kod mama i tata,jako strrucna i postovana ukratko medju najboljima) kaze sledece:kad dete udje u sedmi mesec sa vremena na vreme proprziti nesto na svinjskoj masti(ja na primer tikvice ili krompirice i sl.) bebi tada raste mozak i to je veoma zdravo kao i cokolada (naravno umereno ne koliko bi mi zeleli jednom u dva tri dana stanglica kindera ili istopiti u npr grizu)....Ovo je stara skola a ne ove nove gluposti....ne davati detetu ovo ono malo morgen...ne znaju sta da izmisle...Molim vas ne zamerite i ne osudjujte ovaj tekst jer je proveren 100 posto...i moja svekrva i moja mama su isto tako radile...to je veoma vazno i zdravo za dete u tom periodu :))))
nasa doktorka, samo sto je otisla u penziju, jako nam je zao, je isto to rekla, svinjska mast, jako bitna, ko se zainteresuje moze da cita na internetu o tome, malo maslaca u kasicu ili maslinovog ulja, nekoliko kapi limuna za ukus, mi mast ne przimo, stavim malo na vrh kasicice u kasicu, a tamnu cokoladu, komadice u vocne kasice, a da nemamo mi istu doktorku :D
Moj bebac ima 8 meseci sto se tice slatkih kasica jede sve ali slane bas nesto nece retko kada pojede i pored toga on trazi flasicu sa mlekom.
Pozdrav svim mamicama i njihovim bebcima. Nas Stevan ima 8.5 meseci i jede potpuno sve. Od povrca sve,od voca sve,meso mu nisam davala svinjsko al ne verujem da bi ga odbio. Drage mame,ne budite lenje za svoje bebce,batalite kupovne kasice i sokice,pravite ih same,bebcima ce se to mnogo vise svideti,verujte mi. Stevan za sve ovo vreme nije pojeo ni jednu kupovnu kasicu,a sokic jedino kada smo na putovanju. Dok ga hranite,nekom njemu ne omiljenom hranom,igrajte se sa bebom,pevajte,brbocite i imitirajte avion svakim zalogajem ako je potrebno. Bice vam zanimljiviji i prijatniji obrok a i vrlo brzo prazan tanjiric. obicno bebci ne vole povrce,a sami znate koliko je to bitno za njih. Budite uporne i uspecete. puno vam uspeha zelim sa tim malim dzumbusima :)
Moj bebac ima 9 meseci i u poslednje vreme slabije jede slane kasice. Do skoro je jeo sve zivo od povrca u kombinaciji sa krompirom i sargarepom! Voce mu vise ne pasiram, obozava da jede kruskicu, sljivu, breskvicu i bananu iseckane na kockice. Od zitarica jede pirinac, cokolino, palentu, kiflicu, keks, griz, poparicu sa mladim sirom obozava! Sokice ne voli da pije a za desert posle rucka dobije jednu stanglicu kinder cokoladice!
moja beba ima 8 i po meseci,od slatkih kasica voli sve da rucka jedino nam prestavljaju problem slane kasice.pojede po kasicicu-dve i zavrsila je stim,na koji nacin da je privolim da vise rucka?
Moja beba ima 8 meseci.Od povrća jede:spanać,šargarepu,krompir,tikvice,bundevu,krompir,brokoli,karfiol,grašak,pirinač.Od voća:jabuke,kruške,banane,šljive,breskve,kajsije.Od mesa:piletinu,teletinu,junetinu.ćuretinu.Sve to osim voća koje jede sveže ceđeno,jede kuvano na pari bez soli,šećer mu ne dajem.Dojim ga i za večeru ima obrok žitarica.Inače ima tri obroka,dve užine i podoj.Smatram da šećer,brašno i so nisu potrebne u prvoj godini i onako će ih konzumirati čitav život!
mama Katarina nama je dr rekao da napravimo pauzu od mesec dana, da mu uopste ne dajem jer mu organizam nijespreman da prihvati to pa da opet pokusam. tako smo i uradili i od skoro su prestale reakcije ali nu dajem jako male kolicine, npr u kacamak po pola kasicice sira pa cu da povecavam.
nadam se da to znaci da prolazi a i vama isto to zelimo!!
pozdrav
Draga mama Milice,i mii mamo isti problem sa mlecnim proizvodima!U roku od nekoliko minuta se ospe oko usta,po vratu>Izgleda kao koprivnjaca i svrbi je jako.Spontano se povuce u roku od sat,dva.Trenutno nismo u Srbiji,pa ne mogu da je vodim kod dr,ali uskoro stizemo,pa cu se konsultovati sa njenim pedijatrom.Sta je vama dr rekao?Inace,ima 7,5 meseci,rucka kako kad,ali j ,napredna!Mamino mleko je jos uvek glavno.Pozdrav svim mamama i bebama:)
cao mame, mj Miloš ima 9 meseci, dobro napreduje, jede meso i povrće kao lud ali voce bas slabo. imamo jedan problem a to je da mu nikako ne odgovaraju mlečni proizvodi (jogurt, sir, pavlaka), ako uzme zalogaj toga osuje se po licu i oko usta. inace dojim ga i dalje.
ako je neko imao sličnih problema neka se javi i kaze mi kako ih je rešio.. pozz svim bebama i mamama
Cao zenice i drage mame.... Moja Sara ima punih 9 meseci i jede sledece namirnice> Od voca: jabuke, kruske, kajsije, breskve, sljive., po malo soka od pomorandze i koja kap limuna u caj, ali mlak..... Od povrca: muskantna tikva, tikvice, sargarepa, paradjz, krompir, brokoli, karfiol, grasak ( planiram uskoro boraniju, spanac, blitvu...tacnije to cu ovesti koliko ove nedelje). Zatim : pirinac beli i integralni, proso, kukurz, hleb od psenicnog brasna, raz.... Jogurt, kiselo mleko, pavlaka, maslac u povrcu ili popari i neizostavno malsinovo ulje... Zatim plazma keks kao i meso : piletina, curetina, teletinu bih dala, za koju znam da je jako vazna, ali jednostavno nema je u ovom peridu u prodaji.... Dodala bih da sam veliki protivnik kravljeg mleka i da sam cvrsto uverena da vise deci steti nego koristi, jer postoje mnoge druge namirnice sa velikim izvorom kalcijuma, a koje ne stete i koje imaju mnogo puta vecu nutririvnu vrednost... Laktoza je jako teska za njihov stomacici i ne verujte mama , svekrvama i komsinkima kako nista nijefalilo njihovoj deci...... Nije, ali vreme govori u prilog buducim posledicama konzumiranja velike kolicine mleka... Vrlo vazno je znati da mleko onemogucava sintezu gvozdja u telu i dovodi do anemije ukoliko se koristi sa namirnicama bogatim gvozdjem......
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »