Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Ciao buduce mame!
Ja sam 19ta nedelja i prva mi je trudnoca (neplanirana)Stomak mi se jedva vidi ali osjetila sam par puta bebicu :D Doktor mi je rekao da ne moze da kaze jos sigurno sta je ali da misli da je djecak.. Sada se super osjecam mada sam u prvom tromjesecju imala mucnine a ponekad i glavobolje.. Bebac je jako nisko(vjerovatno jer sam na pocetku trudnoce, posto nisam znala, drzala casove plesa i isla na putovanja i bila hiperaktivna) pa me malo i strah ali sigurna sam da ce sve da se zavrsi kako treba :) Vec je dobio i ime, Kristijan :))) Jedva cekam sljedeci ultrazvuk da vidim malca! Puno pozdrava i srecno svim mamama! :)
Moja trudnoća je začeta van-telesno, u Novom Sadu na klinici GENESIS.
Pri prvom ultra-zvuku posle testa Beta-HCG-a ustanovljeno da nosim blizance, a u 12 nedelji , da su to dve dečaka koja su sad u 19 nedelji teški 260g i 290g, ja se dobro osećam, a da nisu oni malo veliki?
Pozdrav!
da li je moguce da najvise osetim bebu sa leve strane?
danas je moja beba teska 220g
Pozdrav svima! Moze li mi neko pojasniti da li postoji mogucnost za uzimanje maticnih celija u porodilistu u Novom Sadu, gde i kada se treba obratiti ako imam tu zelju i sto se tice epiduralne anestezije, da li se vrsi u Novom Sadu, koliko to kosta i kome i kada da se obratim, jer na preglede ne idem u Novi Sad. Ako imate bar neko saznanje bila bi Vam zahvalna!
Pozdrav svim buducim mamama!!
pozdrav svim budućim mamicama... :-). danas sam saznala rezultat amniocinteze i konačno sam odahnula - sve je ok :-)
cao ja sm 19.nedelja abebeu ne osecam
Ja sam na pocetku 19. nedelje i tek sam juce na ultra zvuku osetila prve bebine pokrete,i to u trenutku kada je doktorka pokusala da vidi da li je decko ili devojcica.Meni je taj osecaj dobro poznat,jer ovo mi je treca beba,i najbolje se u ovoj trudnoci osecam.Narocito u prvoj mi je bilo napeto,jer bukvalno nisam znala nista,pa sam mnogo vise panicila,dok sada uzivam.Ne brinite drage mame previse,svaki blagi bol u ledjima,stomaku je sasvim normalan,i to je jedan od znakova da u nama nesto raste.Pozdrav za sve!
Ja sam danas usla u 19 nedelju a bebica je juce pocela da se mrda.Kakav prelep osecaj kao da imate leptirice u stomaku koji leprsaju. U 17 nedelji radila amniocintezu i dr kaze da je decak sad cekam nalaze pa da mi potvrde. Dok ovo pisem leptirici samo leprsaju . Za sada je sve ok nadam se da ce tako i ostati.Svima vama puno srece i zdrave bebe zelim od sveg srca.
Cao svima, ja sam u 19-oj nedelji ali jos uvek ne osecam bebine pokrete, inace se osecam ok, ne pijem nista za odrzavanje trudnoce iako mi je posteljica nisko nasadjena ali doktor je rekao da ce to biti u redu. Jedino sam tuzna zato sto vidim po komentarima da svi osecate vasu bebu a ja moju jos uvek ne osecam da se mrda :(
Zdravo svima,ja sam danas usla u 19-u nedelju,na ultrazvuku mi je doktor rekao da mi je nisko posteljica ka prednjem zidu,ali mi nista nije dao da pijem niti mi rekao da mirujem,samo me je upozorio da u slucaju da dobijem kontrakcije da se odmah javim. Nadam se da do toga nece doci. Pomalo me je strah,ali savetujem sve buduce mame da misle pozitivno i sve ce biti u redu sa nasim bebcima.
Aneta, nista ne brini, ja sam imala identicne probleme kao ti u pocetku, krvarenje, utrogestan,progesteron, potpuno ista situacija...Sad sam u 19-oj nedelji i osecam bebca kako mrda, redovno. Setam dosta, cak sam i slavu pravila i sve je ok...Vise nista ne pijem od lekova i uzivam u trudnoci...Nekad me malo krsta bole kada preteram sa aktivnostima ali tada legnem i odmaram dok ne prodju...Pozdrav svima i sve najlepse vam zelim....
Cao svima.I ja sam u 19 nedelji...osecam se super,jedino sto nekada imam bolove u donjem delu stomaka,ne pijem nista od tableta.Bila sam kod doktora kaze da je sve u redu...Pocetkom trudnoce sam krvarila ali sam slusala savete doktora,mirovala sam i isprimala inekcije..tako da je sad sve u redu...Draga Aneta,nista ne brini bice sve ok..pozdrav svim buducim mamama...
Zdravo na site,jas sum od Makedonija ,bremena sum vo 19 nedela vo pocetokot imav dosta komplikacii potocno prokrvariv 3 pati ,posledniot pat bese vo 13 nedela,pijam utrogestan,primav progesteron inekcii,doktorkata mi rece strogo da miruvam ,ne odam voopsto na rabota,vo pocetokot miruvav krevet,wc,a sega malku eskiviram se dvizam pocesto,i gi izvrsuvam domasnite raboti,,dali ima nekoj so slicna situacija kako mojata i kako se spravuva,inaku odam redovno na pregledi doktorkata mi kazuva sekoj pat deka se e super ,dvizenje na bebeto ne znam tocno dali osekam,ova mi e vtora bremenost no prva do 19 nedela zatoa sto prvata zavrsi so abortus bidejki plodot ne dobi srceva reakcija,,pozdrav do site majki,custvoto e prekrasno
Drage buduce mama, zelim i ja sa vama da podjelim ovo predivno iskustvo! U 19 sam nedelji i prvi put sam osjetila bebine pokrete u 17-oj nedelji trudnoce, svakim danom se sve vise mrda i to je za mog supruga i mene prelijep osjecaj..ponekad imam blage bolove u donjem dijelu stomaka, nekada na jednoj strani a ponekad kao da je stomak malo napet, kazu da je to normalno da se materica siri! mnogo sam srecna sto cu postati mama i sto mogu nekome da podarim zivot.. puno pozdrava za sve trudnice, bez brige i uzivajte :)))
tacno 18 nedelja kad sam napunila osjetila sam treperenje,kako u koga nebrinite.
E caos svima :) ... Ja sam 19 nedelja... i imam 19 godina.. Stomak raste,mada se ne primecuje bas toliko jer sam pre trudnoce i bila krupna.. Do pre dve nedelje mi nije bilo jasno kako se to neke trudnice uguje bas toliko,ali sad mi je jasno KO TERMITI SMO,ja i kad nisam gladna jedem.. sta cu... bucko :) Inace,pre nedelju dana sam bila kod ginekooga.. Kaze da sam 18-19 nedelja,ali da po ultrazvuku treba da sam 20 .. to je jer mi je pre toga znao kasniti ciklus,mada moze i biti da je manja beba..Ugalvnom i DABAL test je uredu. Elem,imam kontrakcije na zadnjem zidu materice,nista mi nije prepisala da pijem,niti mi je rekla da mirujem... Samo sam do skoro osecala povremene grceve,ali u poslednjih par dana ih vise ne osecam... Jos bebicu nisam osetila.. Valjda cu uskoro :) ali kad osetim znam da ruku sa stomaka neu sklanjati :) Vreme bas brzo leti... Pol jos ne moze da se vidi - rano je :( ali sta god da bude samo neka bude zivo i zdravo :)) .. mada tata i mama bi voleli da je decak,jer ako je zensko i pokupi mamine gene tesko meni hehehehe :)
Meni je doktor u 15 nedelji rekao da bi mogla biti djevojčica ali nije 100% siguran, tako da ću na sledećem ultrazvuku valjda znati sigurno. U svakom slučaju mi smo sobu već okrečili ali u žuto, šta god da bude :)) A leptiriće sve intezivnije osjećam i divan je osjećaj...
Pozdrav za sve trudnice. Ja sam takođe u 19. nedjelji trudnoće i početkom iste počeli su već nagli pokreti bebe. Ne znam da li je to pravilo, ali neki kažu da možda i jeste, da kako se beba ponaša u stomaku da će takvog temperamenta biti i kad se rodi. Ne znam da li da se plašim ili da se radujem. Još u 16. nedjelji kad sam bila na ultrazvuku doktor je jedva pregledao bebu koliko je nemirna. Tako da ne znam šta da očekujem od moje bebe koju smo već prozvali "skočko".
I ne znam kakvo je vaše iskustvo, ali u 16. nedjelji doktor mi je rekao pol bebe (dječak :)), ali s kome sam god to rekla svi kažu da je nemoguće da tako rano mi doktor kaže pol. Tako da sad ne znam šta da očekujem :) Naravno, najbitnije je da je sve u redu, ali bilo bi fino znati da li da se spremamo za roze ili plavu sobu, zar ne :)
Pozdrav za sve mame u najsretnijem periodu njihovog života!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »