Komentari za tekst "Kako do oplodnje?"

Komentara
182
Ostavite komentar
Zdravo drage dame,evo prvo da vas pozdravim,sve ste mi super.Ja sam nova na ovom sajtu i podijelila bih sa vama svoj "problem" ako je uopšte to problem s obzirom koliko se vi trudite.
Suprug i ja smo se vjenčali u kaju ove godine,nakon sedmogodišnje veze,i sve je konacno bilo savrseno,i u avgustu,kada smo otisli na odmor u Tursku odlučili smo da je vrijeme da ijmamo bebu i počeli smo raditi na tome,naravno sa puno ljubavi..no sreća nije dugo trajala,moj otac je iznenada preminuo od srčanok udara 22 avgusta,i to jme je dotuklo ali sta cu,oporavljam se..u septembru smo opet nastavili sa zeljom za bebom ali sad ce 4 mjesec a jos nista.Menstruacije su mi uvjek redovne,nikad ne kasni,doktor je rekao da je sve samnom u odličnom redu,ali ako je to sve tako,zasto se onda to jos ne desava,pratimo i plodne dane i sve ali još nista.Ovih dana posle ovulacije imam stalno bolove u stomaku kao da cu dobiti a jos nije vrijeme,za ovih 4 mjeseca sam kupila 1000 testova i uvjek je negativan i padnem u depresiju i opet sam ga jutros uradila,i ponovo je negativan,,očajna sa,...menstruaciju trebam dobiti 21 ali test je sigurno opet tacan,uvjek je bio...sta da radim,imate li neki savjet drage moje...nakon 7 godina sa covjekom koga volim samo mi nedostaje jos to dijete da bude vrhunac nase zajedničke sreće,ali..svaki savjet je dobro dosao.
Cao udana sam i nemam decu vec 5 godina menstruacija mi kasni bas puno po 4-5 meseci nemam nikako a kada se pojavi to traje sve ga 2-3 dana!kako na osnovu toga da izracunam plodne dane?
Da li neko zna da li valja da se ima vise puta seks i da se vise puta svrsi ako planiras bebu?xwala unapred
Ćao svima,imam 32 god. Nikada nisam imala redovne cikluse,probala sam da pijem čaj za regulisanje menstruacije josif pančić i meni je pomogao,šta drugo da vam kažem,pitajte u apoteci šta će vam reći za taj čaj ali meni je pomogao da sredim menstruaciju,bar za sada je tako. Inače imam sina i volela bih još bebica.
drage moje,ja sam sa suprugom u braku tri god,i tek posle dve ipo god sam ostala u drugom stanju...svi mi vicemo kako su to bezuspesni pokusaji i padamo u depresiju kako vreme prolazi,adal smo ikada seli i tacno se fokusirali na pravljenje bebe iz meseca u mesec?mislim da retko ko tako postupi...da se tako lako prave bebe,niko ne bi imao problem..sve to ima svoje,od toga dal su redovne menstruacije(jer se lakse odrede plodni dani i ovulacija,koja je obicno oko 14-og dana kod redovnih mens koje traju oko 28 dana),pa dal je partneru u redu spermogram i dosta jos drugih stvari..ponekad jednostavno iako je sve u redu,ne dodje do oplodnje kad je ovulacija...to je citav proces i treba sve to potrefiti,al je najbitnije da se oslobodite konstantnog pritiska u glavi..blokira se organizam kad je non stop napet i opterecen i onda dzaba sve...zato kazu kad se najmanje nadate,dodje do toga :)tako i ja...mnogo sam se nervirala i razmisljala sta je u pitanju,al kad sam prestala da se opterecujem i opustila malo svoj organizam,i uz malo racunanje plodnih dana(po prvi put) ciljano imala odnos,tog meseca mi je izostala menstruacija i docekala lepa vest! :)tako da ne gubite nadu,jer sve to ima svoje kako je i zasto je tako...pogotovo u danasnje vreme kad svaki drugi par ima problem oko zaceca i kad svaka druga zena ima problem da izgura trudnocu kako treba..glavu gore,osmeh na lice i kad se najmanje budete nadali,eto bebe :)poz svima od buduce mame koja je u 7 mesecu trudnoce i verujte ima Boga! :)
cao,imam 21 godinu...verenik i ja zelimo bebu...imali smo odnose non-stop u proteklih 10 dana.menstruacija mi je kasnila 7-8 dana i danas sam dobila blago,bledo krvarenje...kada gutam,osecam malu mucninu,ali veoma malu...da li sam trudna,ili ne?molim vas dajte mi sto pre neku informaciju?...
nate
kreni na folikulometriju (vaginalnom sondom se prati rast folikula) i kada dostignu velicinu od 20-21mm ginekolog ce ti reci "da se bacis na posao" jer ce se u narednih 24h dogoditi ovulacija. Ako su ti ciklusi promenljivog trajanja moguce je da niste imali odnose u pravom trenutku. Zelim ti sve najbolje!
Zdravo! Mozete li mi reci koliko vremena treba da se desi začeće od trenutka sexualnog odnosa. Hvala unaprijed.
zdr! vo brak sum 6 meseci i mnogu sum tazna,mislam deka nemozam da ostanam trudna neznam sto da pravam veke ve molam pomognete.Vi blagodaram odnapred!
cao svima vec 6 mjesec sam u braku i zeljeli bi imati bebu al nam neide pa imali tko savjet neka nam pomogne unaprijed hvala vam
Cao,evo mene po prvi put!U braku sam vec godinu i po,do trudnoce jos nije doslo,i jako smo tuzni oboje,Na pocetku braka,verovatno kao i vecina novopecenih mladenaca smo mislili da cu odmah ostati trudna,ali verovatno od prevelike zelje,za sada nista od toga.Isli smo na preglede sve je u redu,jeste da ja nemam redovnu menstuaciju,ali su mi svi nalazi u redu,dobijam na 3 meseca,nekad svaki ,a nekad i posle pola godine,sa ginekologom sam pricala,kaze da postoji nasledni faktor jer i moja mama je imala takav slucaj sve dok se nije porodila sa prvim detetom.pila sam teblete ciklo proginovu,i tad neme nikakvih problema sve je redovno,medjutim malo napravim pauzu,jer i ovako nisam pristalica lekova.Onda sam cula za peruvijan maku,pa i to sam pocela da pijem i folnu kiselinu.Da nisam rekla,suprug je radio spermogram i sve je u redu,jedino se pojavljuje za pokretljivos 80 %,ginekolog je rekao da nemamo razlog za brigu,samo da se opustimo i beba ce da pokuca i na nasa vrata,veliki pozrav za sve
porodila sam se pre 18 meseci i od samog porodjaja pokusavam ponovo da zatrudnim.ni prvi put nisam lako zatrudnela ali uz pomoc babskih recepata uspelo mi je.naime pila sam folnu kiselinu magnezijum i caj od macine trave i uspelo mi je.sada ponovo pokusavam isti nacin,ako mi uspe javicu vam.ps prvi put mi je tretman trajao 2 meseca i zato nemojte gubiti nadu i nemojte se previse opterecivati nego uzivajte u razmeni neznosti s avasim dragim i verujte samo ljubav ce vam dovesti rodu na krov!
pa ja nisam imala problema za oplodnjom posle 4-5meseci braka zatrudnela sam i doktor mi je rekao da ocekujem devojcicu pa videcemo! :)
upravo sam procitala lolin komentar i htela bih da joj porucim da nikako ne odustaje,moja najbolja prijateljica i njen suprug su isto imali problema oko zaceca.klonuli su duhom i poceli da se predaju,a onda kada su se najmanje nadali posle 4 godine ostala je trudna.sada imaju prelepog decaka.ja nisam imala slican problem ali bih ti porucila i svima koji su u slicnoj situaciji da ne gube nadu i veruju da ce i oni jednoga dana postati roditelji i sigirna sam da ce im se ta zelja i ispuniti.samo treba puno hrabrosti i snage da jedan bracni par istraje do ostvarenja zelje.volela bi da uskoro na ovom forumu procitam da si ostala u drugom stanje,jer zapamti sve potice iz glave i srca nista nije nemoguce.
ja i suprug vec 2 godine pokusavamo daostanem trudna ali nikako. uradila sam sve moguce nalaze, sve je ok jedino sto kod supruga ima neka vena na lijevom testisu koja kako dr. kaze pumpa vise krvi pa malo mu variraju nalazi, cas su dobri cas losi.ali kaze da to nije nista strasn i da mogu i tako ostat trudna. Mada mu je u nalazu napisao da bi bilo pozeljno da to operise, to je jedna mala intervencija, nista sstrasno. Sad ne znam vise sta da radimo.... a ja vec pocinjem da tonem i nerviram se svaki put kad dobijem....
ja imam dvoje dece pokusavamo za trecu ali ne mogu zaceti neznam u cemu je problem nisam imala nikakvih problema sa prvih ne pazimo se vec nekoliko meseci i neznam u cemu je problem
Zene koje neznaju kad im je ovulacija nek kupe u apoteci testove za ovulaciju,ukupno oko pet kom.Dosta su pouzdani i koriste se odprilike od jedanajstog,dvanajstog dana pa dok ne naletite na dve crtice.TADA NAVALITE.One koje nemaju redovnu menst. nek prate i druge znakove kao sto su iscedak poput belanceta,moguca probadanja,omeksali grlic..itd.
vec cetiri meseca sam u braku i jako zelim da ostanem u drugom stanju, ali izglrda da ta moja prevelika zelja izaziva problem i na kraju meseca izgubim kontrolu. Kako da se psihicki opustim
ja pokusavam vec 3god.da zatrudnim.1put ostanav u drugu stanju ama koga sam isla na kontrolni predled posle 3meseca doktor je rekao da moram da abortiram zasto plod e bio mrtav.posle 6 meseca pa vtoti put sa ostala trudna i pak ista prica mi e rekao doktor.pa sam abortirala ama doktori ni sa mozli potpuno da izvadat se od mene i sa morali duri ceteri puta da me abortiraju.sega neznam sta da pravim dali vec ponovo da pokusam zasto doktor mi e rekao da moram da pravim operacija zasto sam imala neobicna forma na matkata u vid na srce.ta operacija ne samo sta kosta nogu tuku i mnogu dugacki proces ima na celata operacija.i doktor je rekao da ne moze plodot da zivi u mojata utroba so takva forma.ve molam ako imatae neki odgovor na mojot proglem da mi pisate.i vi blagodaram onapred ako mi pomognete da mogu da rodim dete.
ja imam 30 god i veoma neredovan ciklus.od 32 do 50 pa cak i vise dana.ginekoloski je sve ok.doktori smatraju da je to genetski.poslednji siklus 15.09., pre toga na 32 dana. u braku smo vise od godinu dana a poslednjia 3 meseca intezivno radimo na bebi.imam jako veliku zelju.da li da radim test, ili d asacekam jos malo.....hvala na razumevanju i pomoci....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »