Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
puno pozdrava za sve trudnice...ja sam pri kraju 33 nedelje...do sada je sve proteklo uredu...osim mucnina na pocetku trudnoce..al vec sedam dana me bole leda...a u zdnja dva dana postalo je ne izdrzljivo..ne mogu da sjedim...lezim...zabrinuta sam pravo...stavljam jastuk ispod stomaka i izmedu nogu dok lezim da odrzim ravnotezu kicme zbog tezine al slabo pomaze...ima li neko iskustva ili rijesenje kakvo s ovim uzasnim bolom???
Doktorica kaze da mi je beba veca za dve nedelje,da li to znaci da cu ranije da je rodim? :)
Drage trudnice veliki pozdrav od mene, i ja sam u 33 nedelji po ovom bebac kalendaru, a po doktorovom 32 nedelja, inace mi je beba toliko nemirna da doktori ne mogu da utvrde pol sa sigurnoscu, super se osecam radim i krecem se kao luda, muz me stalno tera da se odmaram.Adrijana meni mleko necuri, ali je mojoj sestri curilo i to je sasvim normalna pojava u 8 mesecu. Da li je neka od vas pila caj od malinovog lisca ili planira da ga pije jer pomaze boljoj pripremi materice za porodjaj i umanjuje bolove. Toliko od mene ako neko ima pitanje javite se. Pozdrav svima!
Da li ima neka mama iskustva sa uzimanjem maticnih celija? Zeljela bih da cujem vase misljenje o tome.Pozdrav za sve mame i njihove bebe.
Drage moje trudnjace,i ja sam u 33 nedelji barem tako kaze ovaj sajt :) Mene zanima da li nekoj od vas curi mleko,jer se ja svako jutro budim sa mokrom majicom,inace mi je ovo prva trudnoca i jako dobro je podnosim. Apsolutno nista mi ne smeta! Hvala Bogu. Unapred zahvalna mamica :)
Ćao svim mamama i budućim mamama. Ja sam u 33. nedelji i sve mi je lepše jer više ne radim. Još da nije ovakva poledica napolju, potpuno bih uživala u čekanju Nove godine i našeg malog Pere. Juče smo prvi put išli sa tatom na kontrolu i oduševio se kako mu je sin lep. Ima 2922 g. Bojim se da će biti preko 4 kg do polovine februara. Ali samo nek je živ i zdrav, naše malo sunce. Uživajte u vašim bebama, ljubim vas!
cao, svima vama, buducim mamama.Ja sam po ovom kalendaru uveliko u 33. nedjelji, a po dr sam u 31, pa mi nije jasno kako to i ko je u pravu? inace dobro se osjecam, beba je krupna. uvjek kad odmaram osjecam kako se rita, pa me prosto obuzme milina. inace ovo mi je druga trudnoca. jedva cekam da vidim moju bebicu i da je drzim u rukama, a o porodjaju jos i ne razmisljam. pozdrav za sve srecne mame.
cao buduce mamice:)
meni je druga trudnoca,imam sina 4,5 godine,i dobicemo opet decaka-mali je veoma nemiran,poslednje dve kontrole je bio okrenut glavom na dole,juce sam bila na kontroli,doktor kaze da se opet vratio glavom na gore,i ne zna hoce li uspeti da se okrene pre porodjaja,posto je beba sve veca,i ima manje mesta u stomaku,ako ostane tako,morace carski,ali i prvi porodjaj je bio carski,tako da videce3mo kako ce se sve to jos do kraja odvijati....
Pozdrav svima!!

Bila sam danas vanredno na kontroli, 32 nedelje i 3 dana, jer imam vec par dana kontrakcije... Na pregledu je ustanovljeno da je sve OK, zatvorena sam, a beba ima 2400g!!! Za tri nedelje, od prethodne kontrole, dobila je vise od 800g!! Ako nastavi ovim tempom, kuku meni... Ugojila sam se 9kg do sad, sto je vise nego u prvoj trudnoci, pa su me stavili na dijetu - naglo sam nabacila kilazu u poslednje vreme... Dobila sam terapiju za opustanje materice i moram da mirujem, a osecam se kao da imam pundravce, samo bih negde isla... Jedva cekam da udjem u 9. mesec, da mi se priblizi termin, ne mogu da docekam da upoznam i ovu devojcicu!!!!

Veliki pozdrav svima!!!

Veliki pozdrav svima!!!
cao devojke....
meni je ovo druga trudnoca, imam curicu od 5 godina a i sad nosim curicu, ispunice se mamina zelja. i ja sam u 33 nedelji, beba je krupna i doktori kazu da ce verovatno krenuti pre termina, cim udjem u deveti mesec. mala sad ima voginje pa se mazemo. inace, kako se primice porodjaj sve me vise hvata panika pogotovo jer je prvi bio strasan, mada se nadam da ce ovaj sad biti laksi kao sto kazu....
Sve je moguce, mozda su stvarno i zaceti u isti dan... :) Mene najvise bole ledja u predelu bubrega i rebra, ponekad mi se cini da mi je beba skroz u zelucu... U pocetku sam povracala bas puno, a sada mi je ponekad muka, a najvise mi sveta preterana toplota, tada me hvata i malaksalost... Ma jos malo i procice sve.. Jedva cekam da vidim bebu, to mi i daje snagu da izdrzim... Pozz svim trudnicama...
kolika je težina vaše bebe, moja je 2200 :) čini mi se puno
inače sam u Banja Luci ima li još budućih, sadašnjih mama odavde =)
Ja sam iz Beograda...ti i ja Branka izgleda imamo identicnu trudnocu,mozda cak istog dana zacetu... :) Mene jos uvek muci povracanje i podrigivanje,pazim sta jedem ali ni to ne pomaze,sad imam problem i sa spavanjem,svaka kost me boli,najvise kicma a o depresiji da vam ne pricam,nego malo je vremena jos ostalo prezivecu sve,a kad ga budem videla zaboravicu sve muke,sigurno... :) nazalost posto nismo iz istih gradova,necemo se videti,zato drage moje zelim vam sve najbolje,i javite kako ste prosle... Pozz :)
Po ovom babac kalkulatoru i aj udjoh u 33.
Covece, kad pre...
Super se osecam, krecem se kao luda, radim po kuci...
Samo me zabrinu ovo iz teksta, da se nedeljno dobija po pola kg... Uzas :)
E Milana ja sam danas usla u 34. nedelju... :) E i ja nosim decaka i strasno je nemiran, a kolika mu je kilaza znacu 20 i nekog kad odem na kontrolu... I ja sam prezivela sve zive simptome u trudnoci, a povracanje je bilo ubedljivo najgore, a povrh svega prva mi je trudnoca... Ja sam iz Platiceva, a porodicu se u Rumi ili Sremskoj Mitrovici, a odakle si ti? Mozda se stvarno i sretnemo... :) Pozz
drage moje i jasam u 33 nedelji,beba je ok.imam jednu djevojcicu od 2 godine a sad djecaka nosim.
Bas lijepo. Ja imam jednog djecaka kod kuce i ima godinu i po dana, zove se Stefan a i sad nosim djecaka. :-) Inace sam iz Kotora, CG. Ja ove nedelje idem na kontrolu, al jos nisam zakazala. Beba mi se vec okrenula,osjetim po udarcima :-) trudnoca je nesto najljepse sto jednoj zeni moze da se dogodi. I ja jedva cekam da se ovaj malisa rodi, i jedva cekam da vidim Stefanovu reakciju kada dodje i drugi bata kuci. Mada, vec ga polako pripremamo i kad ga neko pita GDJE TI JE BATO on odmah dodje kod mene, poljubi mi stomak i kaze EVO TU JE. Sad se ja i tajo raspravljamo koji ce sin da bude bolji :-)
Ma naravno :) U terminu je i bio prolem,meni je receno 20 januar,tj. vise ni ja ne znam :) meni je ovo prva trudnoca,sve je ok,sve moguce simptome sam imala i imam,i nisam se puno ugojila samo 8kg.,beba je imala prosle nedelje 1.700kg,inace je decak i jedva cekam da ga vidim...jako je ne miran,dusa moja... :) Odakle ste vi?Mozda se budemo i videle na porodjaju xexe :)
Cao svima. Vidim da imate neslaganja oko broja nedelja. Ja sam poslednju menstruaciju imala 24.aprila i juce sam usla u 33 nedelju. Tako mi je i doktor rekao. A termin mi je 29.januar. Nista se ne brinite, jos malo i nece vas puno zanimati koja ste nedelja. Bitno je samo uci u 9 mjesec. Meni je ovo druga trudnoca, i sve tece po planu. Koja je vama trudnoca?
E Milana meni je termin 24. januara... Ma kad bude bilo vreme sama ce beba da krene... :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »