Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
evo i nas u 28 nedelji...samo jedno pitanje...jako imam problema sa grudima...suve su,pucaju,perutaju se,ljuste,i jakooo svrbe...pojavilo mi se i crvenilo oko areole verovatno od svraba..ali samo sa jedne strane..da li neko ima isti problem,a neki predlog sta da maze..?...dokt.mi je rekla da mazem samo sa obicnim mlekom za telo,ali mene od toga ne prolazi vec 2 meseca...hvala unapred za savet....inace ja i moja beba smo dobro,hvala bogu,rastemo,ritamo se....i jedva cekam da zagrlim moju devojcicu...pozz mamama i bebama..
i mi smo u ponedeljak usli u 28nedelju. ugojili smo se 7kg ali sobzirom da celu trudnocu lezim nije strasno! rece mi doktor da je moja beba krupna za 28n. 1350gr ali rezultati su mi ok. gvozdje mi je pre trudnoce bilo 7 a sada 28 ne pijem nista sem dva puta folan,vitamin C dva i vitaminE. jako puno povrca i voca,ribe i minimum 2lvode! noge povremeno oteknu ali nista posebno.nadam se da ce nam ostatak trudnoce brzo proci jer jedva cekam da zagrlim svoju bebu!
ewo i nas u 28 nedelji ;)
evo i mene u 28-oj nedelji..za sada nemam nekih velikih tegoba...a slazem se sa katarinom..za nas koje zivimo u mestima gde skole za trudnice nema ili nisu preterano zainteresovani internet je veliki spas !
kad bi svuda bilo škola za trudnice...
....sreća postoji internet...
Ciao!
I ja sam u 28 nedelji sa trecim detetom. Imamo 2 devojcice i sad cekamo batu.
Bila sam na ekspertnom i sve je ok. Pregledali su mu srce.
Sa drugim detetom smo imali problema sa hidronefrozom bubrega koja je operisana po rodjenju i dete je ok, bez posledica.
Sada nam opet svi gledaju bubrege sto mi je jako stresno ali, hvala bogu, ok su.
Ako iko ima problem sa bubrezima deteta moja topla preporuka je Dr Miroslav Djordjevic iz Tirsove u BG.
On radi ambulantu cetvrtkom.
pozdrav za bebac.com
Ako ce moj komentar nekome koristiti bit ce mi drago.Ja sam rodila prije 8mj.druga trudnoca.Anemicnost me pratila od pocetka.Popila sam tri boce sirupa Legofer,160 ampula zeljeza Thotema,jela med na prazan stomak zajedno sa sjemenom koprive...ma apsolutno nista mi nije popravilo krvnu sliku.Tek kad sam pocela piti sok od cvekle,mrkve,jabuke i limuna,pravljen na sokovniku,svjeze pripremljen,hemoglobin je poceo da raste. Da sam samo ranije pocela ,sad ne bi vodila borbu sa anemijom svoje bebe. Ali lako se lijeci,nije strasno,samo traje duze...strpljen-spasen. I naravno obratiti paznju da se unosi zeleno povrce,crveno meso itd.u ishranu. ipak su prirodni nacini laksi,nego trovanje hemijom,jadan moj zeludac kad se samo sjetim koliko me je mucio zbog svih preparata i lijekova,a bez ikakve koristi.Zato sretno svima u borbi sa tim problemom!!!
Draga Ivana, ja sam takodje u trudnoci bila jako anemicna, krvna slika uvek ispod donje granice. Pila sam tablete Ferro gradumet, a kasnije mi je doktorka zamenila za Ferrum tablete koje se zvacu. Uzimala sam namirnice bogatije gvozdjem ali uvek mi je krvna slika bila oko donje granice. Ispred 9. meseca krvna slika se vratila na normalu, jer se beba vec razvila i dostigla svoju tezinu.
Cao buduce mame! Ja sam u 28. nedelji trudnoce i najveci problem mi je sto sam jako anemicna. Uzimam preparat gvozdja totthema koji mi dosta iritira stomak(inace patim od iritabilnog kolona), uzimala sam i Heferol ali je sa njim bilo jos gore. Da li neka od vas moze da predlozi preparat koji ne iritira stomak?

Draga Jelena mislim da ne treba da brines sto te salju na 4D ultrazuk ponovo, jer u ovom periodu se radi pregled kojim se ocenjuje kako beba napreduje, ja sam bila pre dve nedelje, moci ces u ovom periodu da vidis na koga beba lici:) i naravno da li je sve u redu, tako da samo napred.
Cao svim buducim mama ja sam u 28 sedmici trudnoce i prva mi je juce sam bila na pregledu i sve je OK sam dr.mi je rekla da sam otvorena manje od pola prsta.Pitala sam je jeli sta opasn rekla je da nije al mene opet nesto strah.
Jeli neko imao iskustva s tim.
pozz svima
Tamara , moras lekove da pijes ja sam pila ampicilin 4 dnevno . bakterija moze da izazove spontani podbacaj ili ako ostane u vagini do porodjaja beba moze da dobije tezi oblik sepse ili menegitisa . bakterija je rodom z gljivica candide iz analnog dela napadaju vaginu , a odatlen se sire i dalje ... da zivimo negde u inostranstvu ne bih je lecili jer je u Americi svaka druga zena ima strept. obavezno trazi antibiotike i vaginolete kada ih iskoristis posle tri dana uradi bris i urinokolturu . veruj mi ja sam pakao prosla dok sam ih se resila i ne znam kako stoji stanje u Srbiji ali mi je dosta pomogao Novo Zelandski med protiv bakterija.., cuvaj se pozzz
Ja sam se do 28. nedelje ugojila 14 kg!!! Ali ne delujem toliko bucmasto, pa mi nije jasno gde su te kile :) Imam visinu, 1.72, ali ipak... ako neko zna odgovor bila bih zahvalna... Da li sam puna vode ili sta je u pitanju? Celulita imam vise nego inace, pa mi je zato palo na pamet da je to razlog. Naravno, najbitnije mi je da je moj bebac dobro a drugo ce sve doci na svoje mesto, samo bih volela da znam odakle mi duplo vise kila nego vecini trudnica a ni ne vide se! Ili se ja tesim da se ne vide :) Pozdrav buducim mamicama...
Zdravo svima!
I ja sam danas usla u 28 nedelju i dobro se osjecam! Ugojila sam se oko 7 kg do sada i ostalo je sve u granicama normale, jedini sto je beba nisko pa moram da mirujem sto vise. Ono sto me interesuje je to da li je neko radio 4 D pregled!? Ja sam radila u 12 nedjelji ali mi je receno opet, kao redovan pregled!? Bojim se zasto dva puta!
Zdravo svima,
Ja sam u 28 nedelji i mogu vam reci da se izvrsno osjecam!!!Juce sam se upisalu u skolu za trudnice, i mogu vam reci da je odlicna!!!Ako ste u mogucnosti obavezno se prijavite, dosta je poucno!!!!Sretno svima!!!!
almina,sta da ti kazem..i mene je do sada ubijalo to probadanje kroz vaginu i cerviks..mada ja mislim da je uzrok tome sirenje materice bar su menii tako rekli,kontrakcije sam imala mnogo,sad ne..jedini savet je odmaraj sto vise tj lezi,ja sam lezala 4 meseca pa preziveh,i ti ces jos 10ak nedelja
Drage trudnice, ja sam u 28 nedjelji trudnoce i ovih dana osjecam nekakvu probadajucu bol kroz vaginu i cerviks, inace sam na bolovanju, jer mi se ovo dešavalo i ranije, tad mi je dr. ustanovio skracen grlic i otvorio bolovanje.
Pošto mi je ovo prva i jako željena trudnoca, molim da mi se jave trudnice koje su ovakvu vrstu bola imale i da podjele svoje iskustvo.
Cao drage trudnice,kako ste mi?Evo i ja sam vam u 28 nedelji i mogu vam reći da polako ne mogu nocu da spavm,disem,da se namestim i što mi još teže pada je to što jedva odgledam neki film do kraja,za sada je sa mojom bebicom sve i najboljem redu HVALA BOGU,jedino što sam po prvi put u 28 nedelji osetila nešto u stomaku i ledjima kao kad trebam da dobijem,smatram da je to normalna pojava za 7 mesec moje trudnoće,želim da pozdravim sve buduće mame .i da hrabro sve izdrže,imajući na umu da će na svet doneti jedno malo preslatko biće....POLJUBAC ZA SVE MAME I BEBE
evo,3h je nocu,a ja u 28ned vec ne mogu da se namestim,disem i dignem pritisak,sve suprotno od prve trudnoce,pa i pol bebe,ovo je toliko zeljena devojcica,ljubi je majka,pa valjda zato treba da se pomucim.kako je vama ostalima?
Naravno da je normalno! Bez brige samo se opusti i uzivaj u svojoj bebi!
Bebe su kao i mi jedan dan aktivnije a drugi manje ali to ne predstavlja problem!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »