Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
mi imamo 36 dana...imamo grceve,bas jake, a i imamo hemangiom...i jako smo yzabrinuti zbog toga, da li imamo neko slican problem ili zna nesto vise o tome...pozdrav...
Drage mamice i bebice, moram vam reci ako je nekome potreban savet za bebine grceve. Moja beba ima 5 nedelja i muku mucimo sa kolikama. Probali smo i kapi i masazu stomaka, ali ne cete verovati kada vristi i nista ne pomaze od toga (procitala sam u jednoj knjizi) ukljucite fen za kosu i beba se odmah umiri i zaspe. Nemoj te se smejati ali to je istina!!! Ako iko ima isti problem da ne zna sta ce i kako ce samo neka isproba FEN ZA KOSU. Cim cuje taj zvuk ona se umiri! Pise u knjizi da pomaze i usisivac :o)
Pozdrav za sve bebce :), porodih se 26.1. i ovo mi je prvi ulazak na stranicu od porodjaja a posjecivala sam svaki dan tokom trudnoce i po nekoliko puta u jednom danu eheh. Moja curica jede bukvalno kao u vasem tekstu o bebama starim 1 mjesec,mogu navijati sat po njoj (na 3h),sada smo se vec navikle jedna na drugu i sada je prava beba :).
Pozz svima.Moja beba ima 30 dana...Noću se budi jednom,nekad dva puta:Hrani se adaptiranim mlijekom, ima male bubuljice ponekad po licu,inac eje mirna beba, ponekad je malo grcevi zazaju, al sreca ne svaki dan. Ima dnevno 3 do 4 stolice,žute boje...da li je to normalno za bebe koje ne sisu majcinomlijeko? Pozz...
Ana - Najbolje rešenje za zapušen kanal je izmlazanje. Provereno! Neverovatno je kako se olakšanje oseti odmah čim se reši problem. Ja sam taj problem imala u porodilištu i pumpica je rešila problem. Ako nemaš pumpicu, nađi prstima čvor u kanalu i po toj ''liniji'' se izmlazaj. Što se bubuljica tiče - bez panike - kako su se pojavile, tako će i proći!
Ana za upalu dojke probaj sa listovima kupusa. Litove kupusa izlupaj da omeksaju pa ih stavi na grudi s tim da bradavice oslobodis. Preko kupusa stavi lesu al napravi rupu za bradavice, i obuci brus. Tako menjaj svaki put kupus posle dojenja a bradavice mazi lanolinom. Meni je to pomoglo, vise me nisu bolele grudi. Ja sam ovakav tretman primenjivala 2 dana. Veliki pozdrav za sve mame i bebice...
za crvene tackice po telu beba najboljeb je koristiti hiper mangan,rastvoriti u vodi da bude svetlo roze boje. da li neko ima iskustva sa upalom dojke,jedan kanal mi se zapusio i boli,ako neko ima neki savet neka pise.
Pozdrav mamice moja bebica ima mjesec i 3 dana, lijepo napreduje hvala Bogu! Dusica,da bi uskladila potraznja i potrosnja,trebas iskljuciti sto je vise moguce flasice i dati bebi da sto vise sisa, to je meni jako puno pomoglo, stalni podoji cak i kad nema mlijeka , onda to iizazove cescu produkciju mlijeka.Meni je pomoglo, a i mnogim mamama...sretno;)
Mi imamo 1 mesec i 3 dana. Imali smo isto te ruzne tackice. Pomoglo nam je kupanje u kamilici. Patronazna sestra je rekla da je to od jos nerazvijenih bebinih znojnih zlezda. Sada je sve ok. Muku mucimo sa komarcima!!!
Sto se tice sisanja i spavanja to je ok. Preko dana sisa na 3 sata a nocu zaspi oko 23 i probudi se oko 6 sati ujutro. Nekako je sam to namestio.
Moja beba je danas napunila mesec dana. Ima sitne bubuljice po licu i glavi već nekoliko dana i ja pizdim od toga. Babica koja nam povremeno dolazi privatno, kaže da je to super da je to dobar znak i da to znači da beba dobro raste i da joj se koža čisti (ono kao u pubertetu kad deca naglo rastu pa i dobiju bubuljice). Tako ona kaže. Žena radi u porodilištu i privatno obilazi po kućama bebe već 30 godina. Što se dojenja tiče, moja beba je još pre nedelju dana izbacila sama noćni obrok i spavala po celig 6 sati noću. Tako je bilo nekoliko dana a sad se opet budi na svaka 3 sata, možemo sat da navijamo po njoj.
Ja izgleda nemam dovoljno mleka koliko je njoj potrebno, ona sisa po pola sata i posle je opet jako gladna tako da posle svakog sisanja dobije i adaptirano mleko u flašici kao dodatak, ili ono što sam ja u međuvremenu iscedila, i tek kad popije i to onda se smiri. Ne znam kako da povećam ponudu mleka tj. uskladim je sa potražnjom! Da li neko ima neki savet???????
Dusan se rodio sa cistim licem bez ijedne tackice i posle samo nedelju dana pojavio mu se osip po obrazima izgledalo je uzasno, pocela sam da mu mazem mustelu i posle samo tri dana sve je nestalo sada ponovo ima cistu kozu tako da svima preporucujem ko ima ovakav problem da proba. poz svim bebama od Dusana
pozz svima!!! i moja beba je danas napunila mjesec dana!! evo vec dva dana ima crvenilo po licu ali znam da je to od vrucine!! ona sisa svaka 3-4 sata nekad spava po 5 sati kad negdje setamo, lijepo napreduje i spava!! grceve hvala bogu nema!! uzivamoo!! pozdrav!!!
I kod nas isti slucaj, beba napunila mesec dana, vec 4 dana se javlja osip po licu i ispod kose (sitne bele bubuljice), nema ga po telu. koristimo sebamed i povremeno kupamo u kamilici. puderisemo osip ali se vraca.
moja beba ima mesec dana,pre 5 dana javio se osip po licu..doktor kaze da je to od toplote,ali ja sumnjam u to...osip se siri i po glavi..koristim sebamed kolekciju...ispiram kamilicom,ali se on jednako siri...ima li ko slucan problem...pomozite ocajna sam !!!
posle koliko jod porodjaja je normalno da zena dobije mecu
Citam pitanja drugih mama, pa sam odlucila da odgovorim na neka. Prvo odgovor za Tamaru. Ok je sto ti beba preskace nocni obrok, nemoj je buditi, budi srecna da je tako. Sto se tice dnevnih obroka bebu budi na 3, 4 sata, nemoj je pustiti da duze spava. Beba ce sama izbaciti nocni obrok kad njoj to odgovara. I ja sam bila uplasena iz istog razloga. Moja Petra je sa mesec dana izbacila nocni podoj i imala ih je 7 u toku 24 sata, a onda je za nekoliko dana izbacila i drugi i ja sam se bas zapitala da li je to normalno. A onda smo je izmerili i videli da je i pored izbacenih podoja za 10 dana dobila 500gr!! Bebe same znaju kad su gladne, sem ukoliko nisu nedonoscad pa nemaju snage uvek da placu i duze spavaju. Mamama koje se pitaju da li je moguce da su dobile ciklus vec posle mesec dana iako doje odgovor je MOGUCE JE , to se desilo i mojoj kumi.
I moja beba ima problem sa grcevima. Imamo dobre i lose dane. Da li treba buditi bebu nocu da sisa, ako je prespavala vreme za obrok?
moja beba siki na svaka tri sata, ali imamo probleme sa grcevima, pa mi je jako zao kada je gledam kako se muci.
nasa beba jos uvek sise na sat i po vremena
nase bebe jos nisu ustalile obroke, nekada je to na 3-4 sata a nekada skoro svakih sat vremena. Da li neko ima iskustva sa blizancima i kako da im napravim "program dojenja" ? hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »