Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2502
Ostavite komentar
Zdravo mame! Evo citala sam o pritisku jer je i moj pritisak jako visok pogotovo kada se iznerviram za 10 min mi skoci 170>100 a puls 120 Katastrofa.Dali su mi Metil Dopa pa mi on spusti i stalno merim,a dok nisam bila trudna moj je pritisak 90>60.Stvarno mi je strah od toda sto kazu da zbog pritiska beba nema dovoljno krvi i hranu pa se bojim da mu ne bude nesto zbog toga!Inace ovo mi je 3 trudnoca imam dve velike kerkice od 10 i 12 god a ovo nam je mali Bato i jako smo srecni!NEKA ME NEKO UTESI DA CE SVE DA BUDE U REDU!Pozzz
Pozz svima..evo i nas u 27. nedelji..rastemo..Imam jedno pitanjce..da li osećate povremeno bolove u dodnjem delu stomaka..kao grčenje i skupljanje materice..dešava mi se to dok stojim ili sedim..ne smeta, ali me zabrinjava..
pozdrav svima!!! ja sam od sutra u 28. nedjelji i nemam nikakvih tegoba, osim sto mi se noge i ruke ne normalno znoje i oticu i to me nervira, jer ne mogu ljetnu obucu nositi, vec u tenama hodam... cuvajte se i uzivajte u trudnoci ;-)
cao svima,i ja sam u 27.nedelji,moj najveci problem su kukovi koji me otkidaju.kazu da je to normalno,ali ima dana kada se jedva krecem po kuci.moj ginekolog mi je savetovao da odmaram i da mazem fastum gel.danas su mi u skolici za trudnice pokazali vezbe i nadam se da ce mi umanjiti bol a i pomoci kad dodje do porodjaja.inace, sve je super i kako mi se blizi termin jedva cekam da vidim mog bebca.trenutno mislim da nema lepseg osecaja kada ga osetim kako se rita.
Drage moje i ja sam danas usla u 27 nedelju.Javljaju mi se grcevi u nogama najcesce nocu.Bole me jako krsta i sedina ledja u jednom trenutku nesmem ni da se pomerim.Dali se i to vama desava?Pa mi se onda nezgono namesti ma mi je tesko da sednem ili legnem.Pozdrav svima
Jupi! I ja sam u 27. nedjelji i također - treća trudnoća- želim ti sve najbolje...
Pozdrav svim trudnicama, ja sam danas usla u 27. nedelju, ovo mi je treca trudnoca i osecam se super! Ugojila sam se 7 kg. Nemam nikakve tegobe, bolove, probleme...sve je superiska, sem povisenog holesterola, ali doktori kazu da je to normalno u trudnoci. Da li neko ima slicne probleme? Inace moj bebac je jako, jako nemiran!!!! :)))osecam i kad stuca, pa me to jako zabavlja!
Zdravo trudnicee! I mi smo jako nemirni... i pijemo gynipral od 4-og meseca, a verapamil skoro da ne pijemo, jer on sluzi za smirenje(a mi ne drhtimo vise). A kontrakcije dobijamo samo kada se nerviramo... a sta cemo kad smo sad emotivni ! :)
Jedva cekam da prodje jos ova 3 meseca i da napokon uzivo vidim svoju bebicu! :-)
Cao svima, ja sam danas usla u 27.
nedelju. Osecam se odlicno, od 4.meseca trudnoce pijem gynipral i uz njih bensedin ujutro i uvece, jer mi je doktor rekao da mi je cvrsta materica i da mi je tvrd stomak.Pijem ih na svakih 6 sati, ponekad osecem na kratko bolove u donjem delju stomaka. Inace radim sve poslove po kuci. I usisavam i brisem kupatilo. bukvalno sve, ali napravim pauzu i obavezno u pauzi pojedem neku vocku. Nadam se da ce do kraja sve biti ok, s obzirom da se i dalje osecem ok!Pozdrav svima!
zdravo, i ja sam u 27 nedelji,sada se super osecam sto se tice trudnoce, moj decak je veoma aktivan...ali sam ja imala malu nezgodu,okliznula sam se u kupatilu i otkinula nokat na palcu i pocepala jagodicu,morala sam na usivanje i sad mirujem, nema setnje, ne znam sta cu od bolova, a za bolove ne smem nista, mozda febricet, ali u kojoj kolicini.....jel neko zna?
zdravo...i ja sam evo u 27 ned jos malo i proci ce i ove male tegobe...moj maleni je tako nemiran al neka ga...imam malo bolova u ledjima al nista strasno uistinu uzivamo..haha
uh da mi je izdrzati jos bar 10 nedelja a da se ne porodim...kontrakcije imam,i to bas stiska stomak,noge iako mirujem,trne i mravci setaju hehe,pijem genipral,pa verapamil,pa dijazepan pa mi padne pritisak , a nekad trenutno skoči pa mi i tad lose ..... uh nije lako biti trudna definitivno... drage trudnice pisem vam samo toliko da znate da nas ima i ovakvih ...nadam se da ce se kontrakcije umiriti...
...caooo,trudnice debelice :)))da li moze neko da mi kaze nesto o bolu u donjem delu stomaka....koji traje jako kratko...moj decak je jako nemiran ,pa ne znam da li me mozda on malo pritisne...hvala
Becky,
puls u normalnom stanju je od 60 do 80 otkucaja u minuti. A kada smo trudne, povecava nam se i zapremina krvi i njen protok, tako i puls. Sasvim je normalno da bude od 90 do 110 u trudnoci. Sve u nasem telu brze i jace radi. Cak se javljaju i aritmije srca, jako lupanje, i to nista nije razlog za brigu. Ja naravno sve zapisem na papir, pa onda ginekologu citam duuuguuuu listu pitanja pa ja onda ne lupam glavu dali je nesto ok ili ne.
Nizak pritisak moze biti neprijatan, ali nije opasan i ne stvara komplikacije.
Kada ti je pritisak visok (140/90), materica zaustavi taj nagli protok krvi i ona, zajedno sa posteljicom i bebom ne dobijaju dovoljno krvi - automatski beba ne dobija dovoljno hrane, kiseonika, a posteljica se zbog slabe prokrvljenosti moze olubljivati od zida materice. Uticaj na majku:
Da i ne pricamo, svasta, zastoj pojedinih organa, eklampticni napad, koma....
Pozdrav svim buducim mamama, ja sam u 27 nedelji,krsta me odkidaju ko neka baka sam :) i nemama grceve u nogama kao vecina trudnica nego ih imam u sakama, to me upocetku zabrinulo ali su mi rekli da nije strasno i to je sto pijjem mnogo vode pa oticem,druga stvar koja me je zabrinula je sto imam veliki puls 100 do 120 a pritisak 120 sa 60. ako neko zna nesto o ubrzanom pulsu nek mi napise. veliki pozdrav bubuce mame :))
Pozdrav buduce mamice! Evo i mene u 27. nedelji. Sve ide super. Nemam nikakvih problema, osim onih uobicajenih sa grcevima u nogama. Jedino sto me muci su bolovi u prstima na rukama, tj. bolovima u zglobovima, narocito nocu. Ne znam da li je to mormalno u trudnoci ili nesto nije uredu sa mnom?
Vanja, hvala puno....
@ Snezana ...kupi Hepalpan ili Hepatrombin i time mazi vene, takodje je bitno da cesto u toku dana (posebno uvece) drzis podignutu nogu i tako se odmaras, takodje je dobro nakon tog slivanja staviti neki steznik na vene.
poz svima... Evo i mene u 27. nedelji. Ja jos uvek radim vec par nedelja imam problem sa venama, iza kolena pa na dole. Svakog dana postaju sve gore. Da li neka ima ovakav problem i sta mazete?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »