Komentari za tekst "Šta da učinite da beba bolje spava"

Komentara
342
Ostavite komentar
moja beba ima 2 mjeseca i 5 dana i jako malo spava a ja sam izludjena ne znam sta da radim ona pokusava zaspati ali samo na 15 minuta i budi se i pocinj eplakati jer bi spavala ali ne moze mislim da su grcevi ali vise postaje sludjena ponekad mislim da je gladna pa joj davam siku ali opet mislim da je previse trpam sta da radim da mi beba moze bolje spavati, a da nocu i ne govorim ospava 2 sata i na nogama je od 2 ujutru do 7 a ja padam sa noga od nosanja i nerviranja. pomozite mi
moj mali ima 5 mjeseci od tri mjeseca se budi nocu svaki sat a i danju ne spava mnogo.Od kada je poceo sve sto dohvati stavlja u usta od tada nocu ne spava stavljalam sam i gel za zubice i hranim ga nocu ali nista ne uspijeva jednostavno se svaki sat budi a ja ujutro moram na posao haos.Pomoyite mi.
Moje obe devojcice su kao bebe spavale samo na stomacicu tako su htele i nikako drugacije i nista im ne fali!
nemoj bebu do 6mj. stavljati spavati na trbuh. Jedino kad budeš uz nju. Jako opasno za život. Probaj kad zaspi, okrenuti na bok ili leda.
Mogu reći da sam ja ipak među srećnicama koji spavaju celu noć :) mada je to verovatno zahvaljujući mojoj upornosti i nastojanju da zaista napravim određenu rutinu. Moj bebac sada ima 4,5 meseca i spava kao mali top. Kada je imao od prilike 3 nedelje, jedna komšinica koja ima dvoje male dece me je posavetovala da ga NE BUDIM noću da jede, što sam ja do tada naravno redovno radila.Od početka smo ga kupali u 9 uveče pa je jeo do 10 i onda bismo ga oko pola 2, 2 budili da ručka, a često se dešavalo da ne zaspi još bar pola sata nakon obroka, potom se ponovo probudi oko 6. U tim prvim nedeljama mleko mi je tek nadolazilo i nije ga bilo previše pa sam ga po potrebi dohranjivala i taj poslednji obrok pred spavanje je uglavnom bilo adaptirano mleko (koje smo mu inače davali isključivo na kašičicu tako da kasnije nije bilo nikakvih problema oko sisanja) a onda bih se ja bar tri sata mučila da izmuzem nekih 90ml za noćni obrok (koji mu je davao suprug) i sve u svemu ja sam pošteno spavala samo tri sata dnevno i više nisam znala gde se nalazim.Tako da sam rešila da je poslušam, on je sam počeo noću da se budi kada je gladan ali se vreme buđenja postepeno pomeralo, pa je sve češće počeo da se budi tek oko 4, 4:30 umesto u 2, i ja sam ipak uspevala nekako da odremam. Od 40 dana je sam potpuno izbacio taj noćni obrok. Zaspao bi u 10 a budio se u pola 7! Ono što mislim da je bilo ključno je to što je jako puno vremena preko dana provodio na svežem vazduhu! Obzirom da se rodio sredinom Maja, dok nismo krenuli napolje (ali i kasnije) a bilo je već prilično toplo, svakodnevno mi je spavao u kolicima na terasi po 4 sata u 2 ture (naravno u hladu) a zatim bi kada smo krenuli napolje pored toga provodio još 2 sata u šetnji u kojoj bi takođe obično zaspao : ) Osim toga, soba mu je uvek bila dobro provetrena i kad god bih ga u 10 stavila da spava, ostavila bih mu širom otvoren prozor bar još pola sata! Bez šale, primetila sam da neke mame u mom komšiluku koje ratuju oko spavanja sa svojim bebama imaju običaj da sve zatarabe pa deca nemaju ni dovoljno kiseonika ni dovoljno dnevnog svetla danju. Sada samo i isključivo sisa, spava kao top (hvala Bogu : ) ) i obavezno mu više puta u toku dana, bez obzira što je već zahladnelo, dobro izluftiram sobu! I još nešto, bez namere da ikoga reklamiram, možda i vama pomogne, probajte da za kupanje koristite onu ljubičastu Johnson kupku (na njoj piše za bolji san bebe). Bez zezanja, možda umišljam, ali par puta kada smo ga okupali nekim drugim i skupljim i poznatijim, spavanje nije bilo ni blizu kao posle ove : D Srećno!
Pomozite mi,

Beba mi ne spava jos celu noc a ima 16 meseci. Ne znam sta radim pogresno.Pedijatar mi je prepisaodve nedelje da pije fenobarbiton lekove.
Moj Vuk ima 6 meseci, sa 1ipo 2 je poceo da spava preko cele noci nije imao grceve, ja mislim da je to zbog toga sto ga nisam dojila i dobijao je uvek i u isto vreme dovoljno mleka, tako da sam ga od pocetka navikla da u pola 7-7 idemo u spavacu sobu. Tu ga presvucem i obavezno se malo igramo dobije flasicu i posle toga sledi spavanje...u poslednje vreme vrlo malo pije mleko zato ga budim u 12 nocu popije punu flasicu dok spava i ujutru je budjenje nekad u 7 nekad u 8. Ali taj ritual je od samog rodjenja, kupam ga oko 7:30.
Sada ga zubici muce sisa prste nocu ali se ne budi i kada se probudi ja ne obracam paznju i on ponovo zaspi.... Mozda je to zbog navike od rodjenja a mozda je jednostavno takav.... Procitala sam negde da oni obozavaju rituale pa probaj da uvedes postepeno... Puno majki imaju problema sa bebama koje su dojile jer su bebe navikle da se uspavaju na dojci.... probaj ranije da je stavis na spavanje promeni nesto ....:) Veliki pozdrav nadam se da ces uskoro resiti problem
Pomagjte!!!Beka mi ima 6 punih meseci i bitku bijem sa spavanjem nocu... danju mi spava jako malo dva puta po pola sata i jako je aktivna... non stop se prevrce ja se umorim gledajuci je..puze..mlatara nogicama rukicama.. dojim je... uvela joj cvrstu hranu.. ali uvece je borba... jedva je uspavam posle kupanja.. zaspi oko ponoci pa se budi svaka 2-3 sata.. pupupu napredna je beba ima vec 11 kg.. nikako da mi spoji 6 sati da odspava.. Muz radi stalno nocne smene..zivimo u
americi..tako da su nam bake daleko..ja sam sama..vise ne znam sta cu... toliko sam iscrpljena da ne mogu da funkcionisem... taman su prosli grcici..krenuli zubicu.. kad su zubici namazem joj gelic i prodje..POMAGAJTE;;
Moja beba ima 2 meseca,u pocetku smo imali malo problema sa grcevima pa me je prijateljica savetovala da je stavljam na stomacic da spava.Grcevi su brzo prestali medjutim ona je naucila da spava na stomacic i sad ne mogu da je naviknem da spava na bok.Patronozne sestre kazu da nije zdravo da tako spava.Zanima me misljenje i iskustvo drugih mama?
Moja Vanja ima sest meseci. Nocu se budi na svaki sat. Danju spava dva-tri puta po pola sata.Ne znam treba li se miriti s tim, ili ipak nesto preduzeti.Ja ne znam.
ja imam prijedlog za sve mame koje imaju problema sa bebama koje ne spavaju,stavite ih da spavaju potrbuške jer tako one sebi masiraju stomačić,ja sam tako riješila taj problem.pozzzz....
drage mame,moja beba ima ri mjeseca i prvih 40 dana nismo spavali noćima samo smo ga nosali po cijelu noć,smjenjivali smo se muž i ja,ali da vas ohrabrim nakon toga on je super beba,spava noću po 5-6 sati,s tim da ga stavljam na stomačić da spava,ja se sad naspavam po noći,doji samo jedan put u toku noći ,mi smo sada sretni,želim i vama to isto.
moja beba ima 14 dana,, i od kada smo dosle kuci nervozna je slabo spava,,,po danu i nekako ali nocu svakih sat se budi,,,ja cu vise da poludim,,al dobro sve izdrzavam ipak to je moja beba i ako trba necu spavati samo da sam uz nju,,,,
drage mame,moj Ilija ima sedam meseci,i od teceg meseca ne spava ni danju ni nocu,nocu se budi na sat vremena a danju spava samo po 15min.Od rodjenja je bio super beba ali kasnije katastrofa,prvo smo mislili stomacic,a potom zubici,ali zubic nam je izbiobez ikakvih problema a on i dalje ne spava,sta da radim.
Moja Ana ima sad 10 meseci i od rodjenja se budi na pola sata ako smo srecni na sat... Budi se da sisa pa se nekad razbudi i tako prosto nam je ludo i ne zaboravno, nemam vise pojma sta znaci spavanje, mislim da ne bi ni znala da prespavam celu noc koliko sam se vec navikla na ne spavanje. Sad citam vase komentare i shvatam da nisam jedina... nadam se da ce u skorije vreme bar malo poceti da spava....
Moja beba ima 2 meseca i samo posle podne nespava pomozite mi nemam resenje ali to je cudno samo nocu i pre podne spava a posle podne NE I u zadnje vreme jako place !!!
Jelena,
tvoja beba je super napredovala mada mislim da je gladna i da je to razlog njenog nespavanja.Moja beba ima 5 meseci i u pocetku sam imala isti problem,super je napredovala ali nije spavala,onda sam pocela da je dohranjujem i ispalo je da je sve vreme ona bila gladna i da je zato plakala.Od kako sam krenula sa dohranjivanjem vestackim mlekom ona spavka do 03-04h ujutru probudi se rucka i nastavi sa spavanjem.Pokusaj i vidi je li to razlog,jer nesto postoji sto joj ne odgovara.
Pozdrav
Moja beba ima 2 mjeseca i otkako se rodila jako slabo spava je sam na rubu nerava, ona najvise sastavi 20 min u komadu tako po danu odspava 2 do 3 puta,a ponoci 3 do 4 puta, jako sam zabrinuta i iscrpljena. Bebe rastu kad spavaju i zato me to brine inace ona je za prvi mjesec dobila 900 grama, a za drugi 750 grama, sve sam pokusala od ljuljanja u kolicima, stavljanja kraj mene u krevet, nosanja, cak sam palila i fen za kosu da je umirim al sve je to kratkotrajno, njen san je jako kratak, pomozite... ocajna i umorna sam...
moja beba ima 6meseci.nocu se budi na dva sata.nije gladna nece flasicu nece siku.kada je uzmem iz kreveca ona nastavi da spava i tako celu noc! a kada suprug ode na posao ususkam je pored sebe i ne spava duze od dva sata.preko dana spava samo jedan sat.SAT MI JE CINITI?
Moj Mario ima 2 mj i 2 sedmice. U pocetku je jeo svakih 1.5h-2h. Kasnije je htio jest cesce al po malo pa sam mu davala caj dok ne prodje 2 h izmedju obroka. Sad Zaspi oko pola 2 noci i sapava do 9-10 ujutro! Po danu inace jede na svaka 3-4 sata. Vec sa 3 sedmice su ga poceli muciti grcevi, nije pomoglo ni sto sam ja pazila sta jedem (jer ga dojim). Nakon nekog vremena smo kupili kapi SAB SIMPLEX i od kad mu dajemo, hvala bogu, nema vise grceva!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »