Komentari za tekst "Vaša 15. nedelja trudnoće"

Komentara
2273
Ostavite komentar
Cao.. I ja sam u 15. nedjelji. Mada mi se jos pomalo gadi na neku hranu, ali proci ce.. Bar tako kazu... Poceo je ib stomak da mi raste, mada me cesto i boli.. Valjda nekad nemam granice u jelu, pa zbog toga... Kako da nadjem taj jelovnik za trudnice bas bih voljela ako neko zna? I da dodam da pijem mamafit, a folan sam prestala nakon puna tri mjeseca... Pozdrav svim mamama buducim...
caos, ja sam u 15. nedelji i osecam se sjajno. kao da nisam trudna, nemam nikakave simptome (malo bole ledja, sad se vec i nazire stomak, povremeno bolovi u donjem delu i to je sve). pijem utrogestan 3x2 vaginalno od pocetka (on se smatra cuvarem trudnoce). jedini rezultat koji nije bio sjajan jeste krvna slika, nizak mi je hemoglobin, iako je gvozdje paradoksalno visoko. doktorka mi je rekla da ne uzimam vestacke vitamine (koje sam na pocetku pila - mamavit), jer samo stvaraju laznu sliku o pravom stanju u organizmu, vec da jedem vise crvenog mesa, jaja i generalno jacu hranu. pored toga, preporucen mi je i folan od 5mg 2x dnevno, jer i on utice na poboljsanje krvne slike. to je sve od preparata koje uzimam.
ca i ja sam u 15 nedelji trudnoce ali imam pojacan sekret od pocetka neznam dali je to normalno ugojila sam se 6kg sto je puno i stomak mi izgleda veliki ali jedva cekam da vidim svoju bebicu.poz svim buducim mamama
ja cu morati da radim serklaz sto nije nimalo prijatno
S.O.S.
kombinovani rizik na:
trizometriju 21 je 1:19664 background risk: 1:983
trizometriju 18 je 1:47363 background risk: 1:2368
trizometriju 13 je 1:148761 background risk: 1:7438




meni je doktor na papiru pokazao da moram na dalje ispitivanje zbog ovoga:

PAPP-A 7.037 IU/I eqivalent to 2.028
na osnovu Maternal Serum Biochemistry (Sample taken on 28.July 2010).

eto...a 18.08.2010 sam upucena da uradim biohemijski skrining drugog trimestra "dual test"
(β hCG i AFP) u Genetskom savetovalistu Instituta za majku i dete...

niko mi nista ne objasnjava i samo me preturaju tamo-vamo...eto... neka mi neko pomogne i desifruje ove rezultate!!!
ja trebam da radim tripl test a za taj drugi nisam nikad cula..mozete mi objasniti?
i ja sam u 15 nedelji trudnoće, osećam se blaženo, nemam nikakvih problema, inače ovo mi je treća trudnoća imam ćerku od 15 i sina od 10 godina koji jedva čekaju da se beba rodi, kako bi se igrali sa njom, dodala sam 2 kg od početka i nadam se da ću uspeti da kilograme držim pod kontrolom, s obzirom da sam u prve dve trudnoće dodavala po 25 kg i posle to jedva skinula. Pozdrav svim mamama .
Da li je neko od vas radio dUAL test u 16 nedelji i sta se ustvari na njemu saznaje kazu da je merodavnij iod tripl testa
Drage buduce mame obavezno idite na dabl test odnosno na tripl ako dabl niste uradile. Ne mozemo dozvoliti sebi da u danasnje vreme ne ucinimo sve da rodimo zdravu decu! Neoprostivo za lekare koji vam vode trudnocu da vas nisu poslali na te testove.
ZLAOVA MI JE U PETNAESTOJ NEDELJI I IDALJE JOJ JE MUKA !!!
cao svima i ja sam u 15 nedelji trudnoce i osecam se super,ponovo mogu da pijem kafu vise mi ne smetaju mirisi hrane..samo me malo bole ledja,ali i to ce proci..veeliki pozdrav
Caos buduce mame!Ja sam u 15 nedelji trudnoce.Osecam se super...ugojila sam se nekih 1.5kg..Nadam se da to nije puno za 4 ti mesec trudnoce.Jako sam srecna zbog bebe i ako moj suprug ne deli samnom srecu...Veliki pozdrav trudnice:)))
u 15. nedelji sam i imam problem sa smanjenim libidom od pocetka trudnoce-da ne kazem da mi se gadi i sama pomisao na sex. svakodnevno razgovaram i objasnjavam suprugu,na lep nacin, koliko je god moguce. na zalost takvi razgovori se skoro uvek pretvore u svadju i zucnu raspravu i vec se plasim da bi tolika kolicina stresa mogla negativno uticati na bebu. pokusavam da mu objasnim da mi je potrebno vise razumevanja,obzirom da ni sama ne mogu izaci na kraj sa poludelim hormonima i hipersenzitivnim stanjima....
uspevam da ga ignorisem do neke granice,medjutim kada mi pukne film bukvalno ne mogu kontrolisati svoje postupke. :(
zaista ne znam kako da pomognem sebi a i njemu?!
caos svim mamama buducim ja sam u15 nedelju i za sada super se osecam trebalo bi ove nedelje da radim tripal test nadam se da ce biti sve ok.Pojavio mi se pojacan sekret nadam se da je to uredu.Pijem utrogestan i folan molim buduce mame da pisu da bi se svi vise informisali.pozdrav
Ja sam u 14.nedelji i osecam se ok,mada mi putovanje gradskim autobusom bas i ne odgovara....Idem uskoro na proveru plodove vode,i posle toga cu biti bezbrizna...beba se lepo razvija i radujem se zbog toga!Imam apetit i zato se i gojim,mada sam sada pocela da se hranim preko jelovnika sa interneta za trudnice:)
cao mame. i ja sam 15.nedelja i osecam se kao da nisam trudna,za sad. ugojila sam se oko 1kg,ali to kod mene stalno varira. nemam neki apetit ali jedem dosta nezdravu hranu koja goji tako da sam zadovoljna sa tim 1kg :-) poslednjih nekoliko dana osecam neko treperenje u stomaku,ali je jako slicno crevima. svi mi kazu da je to beba. jupii. nikakve zive testove nisam radila. bas cu da pitam dr. uzivajte i srecno svima.
ZDRAVO,JA SAM U 14-OJ NEDELJI TRUDNOCE.U PRVOM TRIMESTRU PROSLA SAM KROZ JAKO TEZAK I KRITICAN PERIOD GDE SAM IMALA KRVARENJE U DVA NAVRATA.UZIMALA SAM ODGOVARAJUCU TERAPIJU,SADA JE U REDU,ALI SAM JA JOS UVEK UPLASENA I PESIMISTICNA.UZIMAM UTROGESTAN I PRIMAM PROGESTERON DEPO.OVO MI JE DRUGA TRUDNOCA,DOK U PRVOJ NISAM IMALA APSOLUTNO NIKAKVIH PROBLEMA.DA LI IMAM RAZLOGA ZA BRIGU...
Zdravo!Ja sam u 15-oj nedelji.Prva tri meseca su mi bila traumaticna,zbog cestih bolova,i manjih krvarenja...Radila sam double test i NT i to je ok.Cak znam i pol bebe:),vrlo se lepo video malisan!Pijem maximalnu dozu Utrogestana -600mg,i ubija me-najveci deo vremena sam pospana i kao pijana.Bolove sada imam,ali to je zbog sirenja materice,jer mi se tek sada stomak pojavio.Inace,posto sam bila mrsava,vec sam osetila bebu,lako golicanje u donjem delu stomaka:)Ugojila sam se 3kg,valjda je to normalno,jer nisam povracala i od pocetka imam dobar apetit.Umorna sam konstantno,sto me uzasava jer sam pre trudnoce bila veoma aktivna...Grudi me jos uvek bole,ali,valjda je i to normalno,jer ih pre trudnoce nisam nesto ni imala(a sada sam bas "dobra",hehe).Eto,toliko.Nadam se da sam pomogla nekome ovim izvestajem:)))Pozdrav!
jelena 06.04.2010. 18:21
"cao:ja sam u 15,nedelji i ovo mi je prva trudnoca,ali imam jos mucnimu i bolove u donjem djelu stomaka,dali je to normalno u toj nedelji trudnoce?"
Jelena, trebala bih da odeš kod ginekologa na pregled. Bila sam u sličnoj situaciji, ali sam imala bolove u visini pupka... imam ih još uvek (isto sam u petnaestoj nedelji i prva mi je trudnoća)...u većini slučajeva su ti bolovi zbog vazduha u crevima, ali uvek treba proveriti.
cao:ja sam u 15,nedelji i ovo mi je prva trudnoca,ali imam jos mucnimu i bolove u donjem djelu stomaka,dali je to normalno u toj nedelji trudnoce?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »