Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1467
Ostavite komentar
Pozdrav svima :) sta je sa trudnicama koje ginekolozi ne salju na dabl test? Da li vide na ultrazvuku da je sve ok ili kako to ide? 😘
Double test jeste mediscinski gledano,samo statisticki podatak.Koji na osnovu godina majke daje procentualno radjanje dece sa Daunom.Ali ne mogu da se slozim sa komentarom o poredjenju dve zene sa razlicitom tezinom i visinom.Zapamtitr google nike lakar.5 minuta guglanja ne moze da zameni 5 godina ucenja.Ono sto najvise utice na radjanje deteta sa Daunim je starost majke i najvaznije genetska predispozicija.Double test je dosta sigurniji test od uzimanja amnionske tecnosti.Nema invazivne metode na dete.
Ja sam u drugoj trudnoći odbila da radim taj dabl test i tražila sam od doktorke da me pošalje na Betaniju da bez razloga vadim plodovu vodu jer se tu u rezultatima vidi apsolutno sve i bila sam mirna do kraja trudnoće..
Pa da, slazem se sa tobom. Vjerovatno su sad ultrazvucni aparati dosta napredniji i moze se vise toga vidjeti. A ja koliko sam skontala, na tom nalazu zapravo samo pise vjerovatnoca recimo za Daunov sindrom, tipa 1:1000, znaci niko tamo ne napise 100% nesto je tako ili tako. Samo procenat.
Po meni je taj dabl test čisto bacanje para pošto kod mene u gradu u domu zdravlja to nema a to se privatno plaća 3.000 din. To je obična neka statistika a ovo što kao uzmu uzorak krvi zbog neke analize radi reda.. Meni je merodavniji doktorkin nalaz kada na ultrazvuku kaže da je nuhalni nabor i nosna kost odgovarajuce velicine nego taj dabl test. I znam da će biti mnogo onih koji misle suprotno od mene ali onda neka mi neko objasni kako moze osoba od 50 i koji kg i 160 cm i koja zdrav zivot vodi da ima iste dabl test rezultate kao ja od 60kg i 170cm visine i pride sto sam pušač, pošto su to sve neki faktori koji se gledaju po statistici nekoj...
Pozdrav svima :)
Po racunjanu moje drugarice koja je ginekolog ja sam sada usla u 11-u nedelju trudnoce. Trenutno sam u inostranstvu radim do 31.12.i tad letim za Srbiju odmah po dolasku idem na prvu kontrolu kod ginekologa. Htela sam ovde da uradim preglede ali su mi rekli da do 12nedelje ne rade preglede,eventualno da se uradi kucni test i uradi analiza krvi. Malo se brinem da nije predugo da cekam da se vratim tada bih trebala uci u 13 nedelju,mada osecam se dobro pijem folnu kiselinu,jedem iskljucivo zdravu hranu...ja se nadam da ce sve biti ok 😊
Ja sam u 7 nedelji otišla kod ginekologa,takođe živim u inostranstvu.Pitali su me koja sam nedelja,malo sam slagila i rekla da sam 8 :-) Tako da mijenjajte ginekologa gdje će te čekati toliko.Moj savjet i svako dobro
Da li neko može da mi protumači sta znači nalazi vaginalnog brisa :
DMP : epitelne ćelije, G + bacili i cocobacili ?
U 11. nedelji sam.
Hvala
da li u 11 nedelju trudnoce smeta plodu unosenje tableta protiv virusa?
U toku cele trudnoce je dozvoljen unos paracetamola. Ferveks je na bazi toga ja sam pila pola kesice dve veceri i spasilo me... To je bilo u 10oj nedelji.
Koje su to precizno tablete protiv virusa nisu mi poznate?
Da li je pod obavezno da se radi Double test? Meni ginekolog nista nije pomenuo a 11 nedelja sam. Da li se na ultrazvuku moze videti da li je sve u redu? Hvala na odgovoru
Cao Maki, pa cudi me da ti ginekolog nije napomenuo da bi to trebala da uradis. Sve trudnice u 12 nedelji rade duble test tj genetiku. Uvek se radi prvo ultrazvuk gde ti mere nuhalni nabor (vratni nabor) jer on je pokazatelj Daunovog sindroma i takodje se na ultrazvuku gleda da li beba ima nosnu kost. Nakon toga vadjenje krvi.
Raspitaj se...
Srecno :-)
Pozdrav buduce mame!!!
Usla sam u 11.nedelju i ovo mi je treca trudnoca. Imam dve devojke 14god i 10god.💓💓💓
Danas sam radila Verified test posto imam 38god. Ocekujemo dobre rezultate.😃😃😃
Laura, ja sam radila osnovni test- Verified plus koji kosta 500e. On ispituje 13,18,21 par hromozoma i polne hromozome. Ima i test kojim se ispituju svi hromozomi on je nesto skuplji.
Cestitke Irena :-)
A kolio kosta taj test?
stigli rezultati... 😃 sve je ok. Nije detektovana ni jedna anomalija i decak je 😃😍😃😍
sve preporuke za Verifide. u ponedeljak sam dala krv, danas (u petak) sam dobila rezultate.
Zdravo buduce mame😄
Samo da pitam dali ko od vas zna do koje sedmice se pije folna kiselina? ❤pozz
Trebalo bi do 12 ali samo ako vas ginekolog kaze da moze te prestati i prepise vam druge vitamine.
Zdravo, sinoc sam popila folnu kiselinu koju mi je prepisao doktro, kako sam je popila tako sam povratila. I posle me je celu noc boleo zeludac. Da li je jos neka imala slicna iskustva? Prva mi je trudnoca, pa sam malo vise uplasena i mozda i previse brinem, pa bi mi znacilo jos necije misljenje. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »