Komentari za tekst "Kako da otvorim porodiljsko bolovanje"

Komentara
263
Ostavite komentar
Kada otvaras prodiljsko, ne ides na komisiju. Za vreme trudnickog bolovanja zavisno u kom periodu ga otvaras, uglavnom komisija odobrava na 3 meseca. Ja sam 2x isla na komisiju, jer sam otvorila bolovanje cim sam osala trudna.
Cao,nadam se da ce neka mama imati neki dobar savet. Zavrsava mi se uskoro porodiljsko,ali sam opet trudna. Problem je sto nisam bila zaposlena za stalno,nego na ugovor,plasim se mogucnosti prekida ugovora. Doktorka mi je rekla da moram prvo da odnesem doznake sa kojim cu zatvoriti porodiljsko,a zatim odmah doci na dan kada bih trebala da pocnem sa radom radi otvaranja trudnickog..da li neko zna da li to mora tako ili postoji neki nacin da u firmi dam do znanja da sam opet trudna kako mi ne bi prekinuli ugovor,vec nakon donosenja te nove doznake samo produzili.
Zasto ne bi mogla istog dana kad odneses zakljucenje porodiljskog, tj. bolovanja radi nege deteta da predas i potvrdu o privremenoj sprecenosti za rad koju ce ti dati ginekolog i nemaju nikakvo zakonsko pravo da ti daju otkaz. Ako ne tako, onda kad odneses u firmu zakljucenje bolovanja radi nege deteta ismeno kazes da si trudna ponovo (gledaj da bude bar dva svedoka) i opet ti ne mogu otpustiti, zakon je na tvojoj strani 🙂 Srecno!
Jel bila svima isplata za oktobar porodiljsko?
Pozdav. Da li znate,da li kasni porodiljsko bolovanje? Otvara mi se pocetkom januara,a naravno trudnicko jos nije isplaceno za jos 3 meseca? Da li mora trudnicko da se isplati pre nego sto pocne porodiljsko? Unapred hvala. VRNJACKA BANJA
Pozdrav, molim za odgovor posto ne znam kako to funkcionise sad, bila sam na komisiji, uzela doznake kod doktorke i otvara mi se porodiljsko 3.januara, krajem januara mi je termin, da li je to to od papirologije sto se tice otvaranja porodiljskog? Ja sam poslednje doznake i ocenu komisije poslala u firmu i sad me zanima da li i dalje idem po doznake kod lekara pa saljem u firmu isto kao i za trudnicko bolovanje ili nema toga vise? I da li uopste vadim neku dokumentaciju ili bilo sta slicno dok traje porodiljsko bolovanje?
Doktorka mi je rekla da moram da uzmem doznake jos za ovaj mesec, tj.na kraj meseca da mi napise doznake i to saljem u firmu i to je to od papirologije. Porodiljsko se automatski otvara kad su nam rekli n komisiji i vise ne uzimamo doznake svaki mesec, treba samo resenje o otvaranju porodiljskog da vam stigne iz firme bas pre nego sto pocne.
Da li ste dobili odgovor od nekog,i ja imam isto pitanje?
Pozdrav.Da li za otvaranje porodiljskog bolovanja trebam da idem na leksarsku komisiju..ili samo dr mi ispise izvestaj o sprecenosti za rad?
Pozdrav
Ja sam na porodiljskom bolovanju sa cetvrto dete, godina bolovanja mi istice za mesec dana, zanima me dal treba da ponovo jurim papire za jos godinu dana bolovanja jer kako sam cula imam prava na dve godine porodiljskog ili to firma zavrsava sve papire.
Valjda sam lepo postavila pitanje.
Hvalaaaa.
Pozdrav. Interesuje me da li je obavezno da se otvori 28 dana pred termin porodiljsko ili moze i ranije? Doktor mi je zakazao 6decembra, prvi slobodan termin koji je imao, a termin mi je 23decembra? Jel to znaci da gubim pravo na naknadu? Sta mogu da uradim po tom pitanju? Hvala.
Poštovani,
Da li pravo na 2 godine odsustva ostvarujemo u slučaju da je prva trudnoća bila blizanacka a u drugoj smo dobili treće dete?
Pozdrav
Ukoliko sam ja dobro razumela iz dela novčana naknada:
Ukoliko u momentu otpočinjanja porodiljskog odsustva budete u stalnom radnom odnosu dužem od šest meseci, primaćete novčanu naknadu u iznosu pune plate na koju ste bili prijavljeni, odnosno 100% prosečne zarade koju ste ostvarivali u prethodnih 12 meseci. 
Za 12meseci rada imate 100% . Preko 6 meseci vam se sabiraju plate za tih 6 i predhodnih 6 i deli se sa 12 to je plata na porodiljskom bolovanju. Ako nemate tih 6 meseci pre onda se dražavni prosek deli na 2 pa x 6 meseci x 6 meseci sadašnje neto plate i /12 i eto plate...
Da li neko može da mi objasni da li primam 100% od države ako sam prijavljena 3.jula a termin mi je 9.januar? Porodiljsko otvaram 28dana pre termina. Trudničko da li moram da otvorim ili mogu samo porodiljsko? Moram da znam pre nego odem kod ginekologa da se dogovorim sa njim pa me zanima da li mi fali neki dan za primanje 100%?
Do otvaranja porodiljskog, a ono se otvara 45 dana pre termina ako ne radite za vreme trudnoce ili 28 dana ako radite celu trudnocu
Mene zanima kako se računaju ti meseci: do 3 je 30%, do 6 je 60%, a preko 6 je 100%. Da li se ti meseci računaju do otvaranja trudničkog ili porodiljskog? Da napomenem, nemam radni staž pre ovog posla unazad 12 meseci.
Fali Vam skoro mesec dana za 100% nadoknade. Porodiljsko otvarate 11og decembra, a tada nemate punih 6 meseci staza vec 5 meseci i 8 dana...
Cao,imam pitanje jedno..na porodiljskom sam,u maju sam trebala da pocnem da radim,ali ja sam ostala trudna...sta dalje i kako...zna li neko nesto da mi kaze
Otvaraš trudničko!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »