Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3045
Ostavite komentar
Andrea 😍😍😍
Matea 😊
Upravo dosli sa kontrole. Bebac 1910g savrseno sve.. A ja se uplasis jer mi doktor pre dve nedelje rece da je mala beba za svoju nedelju. Medjutim za dve nedelje sve nadoknadio i popravio se. :) Pozdrav drage mame
Drage mame, prehladila sam se i imam sve simptome prehlade, blagu temperaturu 37,4 , uporan kasalj, glava mi je kao balon jer mi je nos zapusen, glavobolja.. pijem cajeve, jedem supe i corbe, ispirem grlo solju i inhaliram se, medjutim poboljsanja nema. Isla sam kod doktora i rekli su mi da uzmem strepsils oriblete i nista vise. To koristim ali od skoro kako se zakasljem tako pocnu bolovi u stomaku. Bili su slabiji u pocetku a sada umeju da potraju i lice na menstrualne jake bolove. Da li je neka imala slicno iskustvo?
Caos drage moje mame, zanima me da li neko ima problem sa asimetrijom ploda. Ultrazvuk pokazuje sve uredu, sve vitalne funkcije uredu, plodova voda super sve super Beba samo malo manja u obimu stomaka, sto je doktor napisao kao asimetriju ploda.Jako sam se uplasila. Molim da podelite sa mnom iskustvo ako imate. Pozdrav
Draga moja, ja samo govorim da je
sve uredu sto i jeste i tako mi je mnogo lakse iako u sebi bas jako brinem..Prva trudnoca nista ne znam, i onda se jos vise uplasim..za 7 dana idem na kontrolu pa cu da vidim koliko je napredovala beba. Veliki pozdrav
Imamo slican problem. Meni je beba cela manja 2 nedelje pa mi je termin pomeren još posle eksp.ultrazvuka, ali stomacic kasni najviše. Skoro 3,5 nedelje. Medjutim do sada je samo procena kilaze manja ali sve je ostalo ok sa bebom, protoci su dobri,vode je dovoljno...jedino ima jedna arterija u pupcaniku a lekar mi je rekao da se te bebe najčešće i radjaju manje. Pokušavam da ne brinem
Cao mame. Da li neka ima slicna iskustva 33-ca sam nedelja posteljica mi je II stepen da li je jos kod neke tako i sta su vam rekli dr? :-*
I kod mene je tako, pa cu krenuti sa ctg-om ranije da bi pratio dr , inace je sve dobro, i bebac ima 2kg.
Meni je doktor rekao da mi je samo malo starija, ali da nije strasno, da moze doci do toga da se porodim pre termina, ali da ce se samo pratiti stanje i da se porodim kada ona dodje u stanje za porodjaj.
Pozdrav! Kako se bliži termin porođaja, sve češće me hvata jaka panka i strah jer znam šta me očekuje (ovo mi je druga beba). Poneka samo nekontrolisano plačem jer ne znam kako da sebi pomognem. Prvi porođaj je bio jako jako bolan i uz to je trajao 12 h,i plašim se da će opet biti tako. Kako se vi borite sa svojim strahovima?
E i mene to malo plaši jer su mi "dole" jako upaljene vene i dr je rekao ako nastavi da se pogoršava stanje da ću morati na carski da ne bi pukla neka vena. A kad imaš još dece kod kuće o kojima moraš brinuti a moraš paziti i na ranu,nije svileno... a još gore bi mi bilo da me puste prirodno pa da pukne vena kao jednoj komšinici. Jer u našoj bolnici su kao šinteri,i prvi put su samo vikali da se smirim a odvrnuli indukciju skoro do kraja a bolovi idu nenormalno a ne otvaram se ništa. Oni misle da se ti tamo prenemažeš iz hira.
Ja imam drugi problem. Meni je treci porodjaj i ne bojim se prirodnog, ali se strasno bojim cr koji su mi rekli da moze biti opcija s obzirom da je beba krupna a prethodna beba je bila 4350g. Vec dva puta sam se poradjala prirodno i boli, ne da ne boli, ali posle porodjaja letis, a nakon cr nije tako sjajno. Ali ono sto je dobro za bebu, prihvaticu stoicki, nema druge. Beba je na prvom mestu.
Razmišljala nego šta. Ali čitajući komentare na forumima vidim da može izazvati komplikacije kod samog porođaja jer ne osetiš kad treba da guraš.Druga stvar - moj organizam prirodno jako teško reaguje na lekove tako da skoro i ne deluju.Treće 😦 u našoj (Subotičkoj) bolnici snesteziolozi su dosta nestručni kako čujem i u 50 % slučajeva ne daju dobro i ne deluje 😣 A neki su se opet žalili da te taj ubod posle stalno boli i osetiš ga godinama svaki put kad pomeraš kičmu...Ali svakako razmišljam.. Ne znam ima li u mom gradu takva školica. Onu za trudnice sam prošla i dosta je pomogla ali ne i za moju paniku. 😦
Упиши школицу родитељства заиста помаже. Јеси ли размишљала о епидуралу?
pozdrav mame, da li neka mama ima problem sa skracenim grlicem koji je poceo da se otvara? ako da koju terapiju koristite?
Pozdrav Tijana..meni je skraćn grlić od 25nedelje koristim progesteron 1xnedeljno i utrogestan 1xdnevno..sve je bilo ok..za par dana idem na kontrolu pa ću videti kakva je situacija.
Pozdrav,cure! :) Bili smo danas kod privatnog doktora jer proslo je 2 meseca od poslednjeg pregleda,a doktor koji mi vodi trudnocu je na godisnjem do pocetka septembra.Usli smo u 33.nedelju (tacnije 32+4) :) ,bebac se lepo razvija,sve uredno,doktor kaze da je cak nedelju dana napredniji :) Trenutno ima 2.150g,a dugacak je oko 40 cm :) Bebac je jos uvek karlicno,doktor je rekao ako se za mesec dana neokrene moguce je da ce biti carski rez...Ja sam do sada ukupno dobila 10 kilograma,pritisak mi je uglavnom uvek isti 120/80 .Inace,zatrudnela sam sa vecim viskom,pa sa ovih 10kilograma je jos veca kilaza,doktor mi je savetovao da pripazim na ishranu (jesti nemasno i neslano zbog oticanja zglobova i zadrzavanja vode) i sto manje da stojim (a ja sam uvek u nekom pokretu,nemam mira :) ).
Mamice jeste li smislile imena za vase bebice? 😊 Mi smo dugo "vagali" izmedju Dorijan i Oleg,ali ipak ce biti Oleg. 💞
Ja imam sina Davida.cera mise zove Vanesa.e sad za tatu ce ovaj bit Leo a za mene Leon😂
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »