Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2777
Ostavite komentar
imam i ja isti problem, pored iscedka imam i blago peckanje spolja. Ne znam koji je problem u pitanju, a zakazan mi je pregled za 21 sept. Beli iscedak, gust, bez ikakvog mirisa! Ne znam sta bi moglo da bude! Ti si pre mene kod dr. javi sta ti je receno, da znam da li imam razloga za paniku ili raniju posetu privatnom dr. pozZ
Drage trudnice, da li je neka isao na more u 31 i 32 nedelji trudnoce. Da li smem opusteno da putujem i plivam ili postoje neke posebne mere opreza.
Hvala puno na savetu, danas mi je doktor dao zeleno svetlo, tako da polako krece pakovanje.
Ja sam isla draga 😀 mi smo isli autobusom u Grcku, sve super proslo, a ako idete kolima verovatno je jos bolje 😀 Ako se ti dobro osecas i ako ti doktor kaze da moze, idi slobodno.
Cao svima.
U 31 sam nedelji i vec par dana imam problem. Imam upalu celog tela kao da sam ceo dan bila u teretani ali nisam nista tesko radila, a najjaci bolu jeste u preponama.Da li neko ima takav problem?
Ja imam bolove u preponama koji traju vec duze vrijeme..takodje i bolove u nogama...mislim da je to normalno,ipak je veca trudnoca, beba je otezala...
Cao mame. Moze li jedan savet? Termin mi je tek 27. oktobar, da li da kupujem ova kolica za bebe ili tek na prolece neka kisobran koja mogu da se spuste i u lezeci polozaj?
Moja cerka je celu zimu provela u kolicima tu je bila dok sam kuvala rucak da mogu da je vidim i kad spremam da mi bude na oku. I ova beba ce tako. Kolica su ti neophodna posle dve nedelje, kad se malo oporavis...
necete do proleca nigde ici sa bebom? mi ne planiramo tako, bice i zimi lepih dana, a bebi svakako prija svez vazduh, gore je da je stalno u kuci i autu. savetujem da ipak kupite kolica.
Meni je termin 4.11. i prodavacica u trgovini sa baby opremom mi je rekla/savjetovala da uopce ne kupujem sad kolica 3u1 jer mi nece ni trebati preko zime (neces nikuda ici sa bebom do proljeca), osim samo u autu i tu ti za pocetak samo treba autosjedalica. A za proljece kupi lijepa manja kolica (tipa kisobran) koja ce ti biti prakticna. ;)
Pozdrav svim trudnicama ..ja sam u 31 ned.cekamo 3 dete ..svaka trudnoca je razlicita ..ja sam se na svakoj drugacije osecala ..dok.kaze sve je u redu,, ali ja kad stetam ili radim po kuci pocne stomak da boli.. nosim nisko cim legnem dobro se odecam ..u 1 i 2 trudnoci setala sam radila svasta i nista nije bolelo..tako da ako vas bilo sta boli lezite necete jos dugo kad stigne beba necete imati vremena za to 😆 ..
je,ja kad legnem tako mi se i hrana vrati do grla .Pa kombiniram.Malo stojimo,malo sjedimo ,malo šetamo.A najmanje ležimo.
Zdravo drage mame, da li neko ima iskustva sa porodjajem u Valjevu? Ja bih se porodila prirodno sa epiduralom. Preporuke za doktora i anesteziologa? Iskustva sa porodjaja i iz bolnice? Hvala
Zdravo drage mame, da li neko ima iskustva sa porodjajem u Valjevu? Ja bih se porodila prirodno sa epiduralom. Preporuke za doktora i anesteziologa? Iskustva sa porodjaja i iz bolnice? Hvala
Pozdrav svim mamama i buducim mamama! 😃😃
Bili danas kod doktora,bebac je super,mozak mu se još razvija,ali prevremeni porodjaj se otkrio rodice se u 39 nedelji,ne znam da li ce sve biti u redu ako se rodi u 39 nedelji?Zene sta vi mislite? Mnogo se plašim.😨
39. nedelja nije prevremeni porodjaj vec je beba terminska
Naravno da hoce. Za bebu je bitno da udje u 9. mesec tj. 36.nedelju a neki lekari kazu da je dovoljna i 35.nedelja ako je situacija rizicna za raniji porodjaj. Naravno da je za bebu bolje da sto duze bude u stomaku, po prilici do termina ali 39.nedelja je sasvim u redu.
Ja sam 30 + 2 nedelje trudnoce. Beba mi je po ultrazvuku radenom juce 1950 grama. Napednija je dve nedelje. Plasim se porodaja jer je velika beba.
Ne brini..drugarici su rekli da je bebac 4200 i zbog karlice preporucili carski..i rodi se beba 3700...nista strasno,sve provere pre radjanja
Nemoj se plasiti,priroda uvek uradi svoje :-) na kraju krajeva meri se karlica pred porodjaj tako da ako misle da je beba prevelika za tvoju karlicu onda ti preporuce carski rez.Samo slusaj lekare i svoje telo ;-) a i znas koliko se puta desilo da zenama omase tezinu bebe pa ti cekas debeljka od 4kg a beba bude 3,400.Srecno! I ja cekam debeljka devojcicu 13.-og novembra al videcemo kad se Boze zdravlja rodi :-)
Prva devojcica je 10 dana presla termin i rodila se sa 3,100 i 50cm
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »