Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
par zrna kima prokuvati u 100 ml vode i to procediti.
Ja sam pokusavala svojoj bebi dati ali je nece,doktor mi je rekao dok je dojim da joj nije potrebna voda,tek kad pocne jesti slanu hranu onda mogu..
Ja sam skoro odmah po rođenju bebi nudila prokuvanu vodu na flašicu,ako je žedna malko povuče,2,3 gutljaja,ako nije žedna odbiće. Naravno prema savetu pedijatra. Tako da možete slobodno na flašicu,beba se neće prepiti,kao i kod mleka,uzme tačno koliko joj treba.
Super hvala, dajete kasikicom, ne na flasicu? Mozete li mi pojasniti to za kim, kako tacno dajete?
Da. Nama je pedijatar savetovala još od prvog meseca da dajemo vodu, ali ja joj dajem od skoro i to zbog grčića i stavim malo kima. Čini mi se da joj pomaže. Par kašičica dnevno i to je to
zene,majke,kraljice. Imam bebu koja ima 2mjeseca i nazalost izgubila sam mlijeko i sad smo na dohrani Novalac. I primjetila sam da ima jako rijetku stolicu,nekad je zuta a nekad bijelkasta. dali je sve u redu ili da odem kod pedijatra.
Dok sam dojila nebi imala stolicu po 2,3 dana. Hvala 💜
Mi koristimo hipp combiotic i super mu je stolica , mozda treba da promenite mleko :)


Isto i kod mene, smrdi na sirce. blijedo zuta. veoma rijetka.
Cao mame imam jedno pitance dojim bebu ali ona u poslednjiih nedelju dana kada sisa posle par minuta pocne da se buni i grci na dojci i onda odustaje pa malo odmori i opet ispocetka da li je neka mama imala isti problem i kako da ga resim jer ovako po ceo dan je drzim na dojci moci se i ona a i ja. ovako je dobra beba vesela, hvala vam unapred ako neko odgovori! pozdrav
Podigni je da podrigne meni to pomaze
A moze da se desi i da je prepuna dojka, pa ne stigne da proguta kolicinu koju izvuce, meni se do desava u popodnevnim casovima. U tom slucaju bi najbolje bilo da se malo izmuzes pre podoja. Takodje, prva pomoc je da zamenis dojku. Srecno!
Stavi je na drugu dojku. Možda se ta ispraznila, pa je to nervira.
Drage mame, moja beba ima 2 meseca i 7 dana i imamo strasan problem sa bljuckanjem, ne smem ni minut da ga postavim u polozaj na ledjima, odmah krece nagon na povracanje i zagrcne se. Ima li neko taj problem? Hvalaaa
imala sam pre ali sam shvatila zasto je to tako... Beba se prejede i to je visak... Obavezno podrigivanje je obavezno 😊
upisi u google: bljuckanje , super beba.
iskocice ti link s sajta super beba i pisace ti sve o bljuckanju.
kakk da dojis bebu itd... da bi izbegla to
Zdravo mamice :) moja bebica je danas iz cista mira pocela da place, bolje receno vristi. Nikako je nisam mogla smiriti, nije htela ni sisu, ni dudu ni nista. Posle nekih 20 minuta sam krenula da je vodim kod doktora, jer sam se nenormalno bila uspanicila i kad sam silazila niz stepenice odjednom se smirila... da li se vama desavalo da beba odjednom krene tako da place i da je ne mozete smiriti?
Draga mama, hvalaaaa puuuno na ovom odgovoru jer vec par dana trazim odgovor na njegov plac, nespavanje i naglu promenu raspolozenja! Sada imamo 6nedelja i on vise nije ona bebica koja samo jede i spava. Sit, presvucen, mazeeen po ceo dan.... ne spava preko dana, uvece jedva zaspi. Na rukama ljuljanje, tiho pevusenje i ok bude. Cim ga spustim krece drama! Da ne pominjem da sam preumorna i iscrpljena, imam sina koji ima 2,5godine pa i njemu trebam, muz odsutan od kuce 6/7 dana... Sem nepsavanja, niti jedem, u wc malog sa nosiljkom...ok, procice sve ovo jednog dana, ali nigde ne nadjoh odgovor kako prebroditi zdravog razuma 😣
Desava se :) Moja beba verovali ili ne svaki put tako odreaguje na promenu vremena. Naravno da uglavnom placu kada im nesto ne odgovara ali imaju i oni svuju "zutu minutu"
skok u razvoju :) sasvim normalno. bebe su tada razdrazljivije, zahtjevnije i traze vise nase paznje. traje par dana, nista strasno, samo se naglo razvijaju, sto je super. :)
Može biti da su grčići.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »