Komentari za tekst "Kažimo NE nasilju"

Komentara
13
Ostavite komentar
Za nasilje nema opravdanja nikad, ni od strane zene, ni od strane muskarca. I krivica nikad nije u zrtvi, sta god radile, kako god se ponasale, oblacile, koliko god trosile, svako ima izbor da ode i nadje bolje. Nazalost, isti ti nasilnici takvi su pored svake zene, pored dece, pored svakog ko ih razljuti, a najcesce samo kopiraju model koji su preuzeli iz sopstvene porodice. Zene, koje cak i ispod ovakvog teksta, ostavljate komentare i krivite zrtve, sram vas bilo! U mom okruzenju mnogo je zena koje trpe nasiljne i sve i jedna je bolja od svog supruga sa "tankim zivcima". Sve dok se bude osudjivala zrtva, a nasilnici ne budu prijavljivani i privodjeni, nece nam biti bolje. U naciji polupanih zivaca od ratova i bede, nasilja ce naprotiv biti samo vise, ako se problemu ne pristupi mnogo ozbiljnije.
Mogu samo da kažem da ni u kom slučaju ni jedna žena ne sme da prećutno nasilje. Sama sam na žalost imala problema sa tim, a najveći problem je kada lažeš sebe da će to proći i vraćaš ga na njegovu staru slavu. Deca tu još više ispaštaju jer to gledaju. Verujte, sve i da to prestane, takve slike se nikada ne brišu iz glave.
Mosljenja su razlicita prvo. Drugo ako je neko poremecen koj ces k.... sa njim. Za toliko treba da imas u glavi da procenis ko je kakav. On ako je poremecen, poremecen je od samog rodjenja nece da se promeni u 20, 30 ili ko zna kad. Roditelje ne mozemo da biramo, ali zato mozemo decka, supruga, drudtvo i na nama je kako cemo svoje dete da vaspitamo. To da li sam ja sisla sa grane ili visam na njoj nije niciji problem... Ako ja u 20 godina mogu da procenim ko je kakav pa mogu i druge, nisam iznela misljenje da bi se neko ovde prepirao samnom, nego da stavi prst na celo. Sad kazi mlada sam pa sta znam, znam brate mili i mnoge sam primere videla i zato i ne opravdavam. Toliko od mene, a ostatak nek nastavi sa pljuvanjem i ispitivanjem moje normalnosti, posto ocito da sebe ne vidi. Za dva meseca cu da se porodim i sta da moj suprug krene nesto fizicki ili psihicki cu ga trpim zasto bih pa trpi i moje dete. Sta sam sakata pa ne umem da zaradim i stvorim? - nisam. Pokupim se i odem, digne ruku na mene, na cevku ce da jede i sve jedno je tu kraj. Opet kazem to je moje gledanje i moj nacin resavanja. Mada pre svega treba gledati da do toga ne dodje, a sta ste vi shvatile iz mog prvog komentara to je vasa stvar. Mozemo mi ovde i da se koljemo na recima i psovkama, ali ne vidim svrhu. Tako da preskocite me ako vam se ne svidja. Ako ne mozete vi mene, onda cu ja da citam vase negativne komentare o meni i ostati pri svom misljenu. Pozdrav sa grane.
zar nema zena koje svojim nacinom zivota prouzrokuju da se njihov muskarac tako ponasa? nisu svi isti... ne moze se reci da izena koja samo trosi ide na kafe, u trzne centre itd nije bar malo dovela do toga da on bude takav? ne kazem, ima punoo slucajeva gdje je zena kao andjeo i trpi nasilje, mnogo ih je vise... niste do kraja shvatili komentar doticne gospođe pa tako odmah reagujete,jer kood naks je najlakse tako, biti jak na rijecima i ne shvatiti sta je pisac htio reci.. niti jedno iskusvo zene sa nasiljem nije isti, kao sto niko oD nas nije isti. poz
Ti ne znas ni sta pises. U jednoj recenici kazes da su zene krive za nasilje i da sve same prouzrokuju, a vec u drugoj kako bi ti od svog muza otisla da dodje do toga. Zasto onda ovdje pises drugima da cute ako su prezivile nasilje jer su same krive a ti svom ne bi cutala vec bi se usprotivila? Hahaha ne silazi duso draga sa grane, sakrij se negdje i ne progovaraj vise. 😉
Au,Ma¥o.... Tebi fali malo vise zivotnog iskustva pa da izvuces lekcije iz tih iskustava,onda ces ipak malo pametnije i mudrije razmisljati.
Po mojim procenama imaš u vrh glave neki zanat, ali ono tipa jedva se provlačila. Eto i da imaš 20 godina zrelost ti je 12.
ma misli sta hoces ali veze nemas. A pri tom ako on jede na cevku ti jedes u zatvoru.Nema tu pravde.A ko ce onda dete da ti pazi.Pri tom nesaosecajnost nema veze sa godinama.Toliko.povrsno govoris o vrlo kompleksnim stvarima sa je strasno.Nadam se da ces umeti da saosecas sa najblizima jer ti izgleda ne ide taj deo.
Ajd' da budemo malo iskreni. Ako je alkoholicar to si trebala da znas i pre no sto si se udala za njega. Danas se brakovi svojevoljno sklapaju, ne sklapaju ti ga roditelji kao nekad. Drugo ako se propio nije to tek tako, uzrok je opet zena. Kako zena? Pa lepo, ne mozes ti duso udata da samo trosis pare i izlazis i kafenises dok neko lomi kicmu, drugo mozda ne bude to nego ga docekujes svadjama ili ljubomorom, on da pobegne od toga ode na pivo, jednom drugi put i eto alkoholicar. Posle pustis jezik jer si na tome jaka on pukne pa te tresne i eto ga nasilje. Sigurne kuce ne bi postajale kada bi zene imale 2g samo mozga u glavi. Ti nisi sa njim od juce, ne postoji promenice se ili se promenio u vezi jos ili nikad nece. Ja sam isto zensko ne pricam sad da branim nekoga, ali realno razmislite sta u zivotu radite. Kakva bre sigurosna kuca pa daj neka pocne da me maltretira, pozovem policiju i izbijem ga na cevku na njihove oci pa neka se i zakoni i on sam misli sta i kako...Naravno do toga ne moze da dodje ako sama to ne uzrokujem prema tome, ne podrzavam nista u vezi nasilja nad zenama. Krive ste same.
Pitam se da li si razmislila o svemu tome pre nego sto si pisala? Ja bi od sramote u zemlju propala, pojma nemas o zivotu. Poz...
A da...znas li da su zene.tucene jer nisu nesto slozile.kako je gospodin zamislio, kupile vecu kesicu bibera nego sto on.misli da treba.Pricale uljudno sa komsijom.Daj molim te,covek.je ubio DETE pre neki dan u centru za socijalni rad.
Realno ti nemas pojma o ceu govoris,veze nemas o tom.problemu i prvo i osnovno ako neko probleme.resava alkoholom i bezanjem pa problem.je u njemu.Nije mu ona mama pa da ga vaspitava.Upravo osobe kao sto si ti dovode do toga da nasilje bude krivica zrtve.A muskarac je Boze moj izazvan.Znas li da ne sme nikom.toliko da pukne film.To su poremeceni ljudi a ti o tome nemas.pooooojma.Bolje.cuti.Sramota.
Hahahahahaha, Gospode dragi i svi sveci, hahahahahahahaha. Sa koje si grane sišla?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »