Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Draga buduća mama, ja pijem iste i mogu ti reci da su super, meni su povećale gvozdje i hemoglobin. Nista ne brini, potpuno su bezbjedne. Sto vise jedi cvekle, lubenice i grozdja, bice sve ok. Uzivaj u trudnoći :)
drage trudnice,
jeste li vi kupile sve sto vam treba za bebe? je li ima neka od vas spusak stvari potrebnih za bebe za prvih mjesec-dva? hvala
Imas na sajtu Akse spisak :-)
Zdravo mame i buduce mame, 34. sam nedelja i jedva cekam da upoznam malenu devojcicu koju ocekujemo 😊 Naime, planiram prirodan porodjaj, bez epidurala, i ne plasim se preterano (mala doza straha postoji uvek, naravno, ali u granicama normale) ali strasno se plasim usivanja nakon porodjaja. Da li imam pravo da zahtevam nekakvu anesteziju samo za to 😄 ili da kupim i donesem ili mozda, oni daju svakako? Hvala i uzivajte u ostatku trudnoce 😊😊😘
Mene su sivali bez anestezija, nisam nista osjetila jer sam bila jos uvijek vruća. Tek kasnije me je poslo boliti.
Ja iza sebe imam dva prirodna porodjaja, sa uradjenom epiziotomijom. Verujte mi da se sav taj bol zaboravi i da se vrlo brzo oporavite. Sada cekam trecu bebu, imam 41 godinu i ponovo prizeljkujem da se prirodno porodim. Uvek razmisljajte tako da je sve to prirodno i kada su sve zene izdrzale, izdrzacu i ja. :-) Samo pozitivno razmisljajte buduce mamice. :-)
Ja sam 33 nedelja, idem na carski, ako Bog da jer je beba opet krupna a karlica mi nije mrdnula da se prosiri.Mozete da zamolite da vam daju, mislim da daju svakako , zavisi gde se poradjate, najbolje je informisati se kod lekara u bolnici gdevas prime za porodjaj.Bitno je da vas usiju odmah, dok ste vruci sto bi se reklo jer se tada najmanje oseca bol.
I ja bih isto tako, zanima me isto. pozzzz
Zdravo svima 😊 Za mame koje ocekuju bebe u julu/avgustu mesecu - Kako obuci bebu novorodjence u ovom periodu: brtele/kratak rukav/i jedno i drugo, nisam pametna sme li samo jedan sloj ili kako vec? 😄 Hvala unapred na odgovorima, i pozdrav trbuscicima ❤
Drage zene ja sam 33+3 imam povecan sekret, malu nuzdu svakih 15-20 min, lazne kontrakcije nekoliko puta na dan i jak bol i trnce u kukovima po celu noc se okrecem.. u 32 ned sam bila otvorena za vrsak prsta i beba je prednjacila 1 sedmicu. Kazu mi kako se telo sprema za porodjaj a meni jos nekako rano, sta vi mislite?
Natasa, ja sam u slicnoj situaciji kao ti.. Vec nedelju dana sam imala iste simptome kao I ti I od sinoc sam u bilnici.. Zadrzali su me I dali mi sistem Tractocile za odlaganje porodjaja, jer mi je grlic nepuni centimetar I lagano prilazi prst kroz njega. Preporucila bih ti da se javis doktoru sto pre! Bolje ranije nego kasno.. Pozdrav I cuvaj se..
I da jos nesto, to sto si malo otvorena, malo se pricuvaj u smislu da vise mirujes, ne radis previse po kuci, umereno setas, da ne bi beba dosla malo ranije 😊
Natasa, to sto imas pojacan sekret je delimicno normalno ako nije bas preterano, jer u tom slucaju mozda imas neku gljivicnu ili bakterijsku infekciju (uradi bris i mirna si). Cesto ides da mokris, jer ti je beba nize nego sto je bila i pritiska ti besiku - sto je sasvim normalno. I lazne kontrakcije su normalne - telo ti se priprema polako za porodjaj, "vezba" 😆. Trnci u kukovima - opet normalna pojava, jer sire ti se kukovi da se spreme za "veliki dan" . Tako da opusti se koliko mozes i uzivaj jos malo, pozdrav 😊😊
Поздрав за све будуће маме,
колико сте се угојиле до средине осмог месеца и колико је у том периоду била тежина бебе ? :)
Ja 17 kg beba 2 kg 😉
Ja sam dobila 13 kg do sada beba bila 1.700 pre 10-ak dana. Ugojila bih se i vise nego sam potpuno prestala da unosim secer i jako retko belo brasno zbog kandide i evo vec mesec dana nisam ni gram dobila a beba u dan koliko treba. Cak sam i izgubila pola kile ove nedelje.
Zdravo,da li neka trudnica ima da je otvorena jedan prst,i da li je primila terapiju da se vise ne otvara,uz strogo mirovanje ?
ja sam otvorena dva prsta; na strogom mirovanju sam.
Od terapije dobijam utrogestan 3x1 200mg i nifelat 2x1 10mg
pozz svima! sta pomaze kod otecenih nogu? 34 -a sam sedmica... hvala
Tri tvrdo kuvana belanca i noge podignute iznad nivoa kukova
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »