Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Zdravo Mina,drago mi je da ste uradili i bice odlican rezultat,nista ne brinite.Meni je lekar savetovao odmah nakon dabl testa koji sam uradila u 13.nedelji iako je rezultat bio odlican da ukoliko zelim biti zaista sigurna da beba nema neki od sindroma koji se ticu trizomija autozomnih hromozoma i nekih sindroma kod polnih hromozoma treba da uradim ili amnicentecu ili prenatalni test.Ja sam se oducila da zelim ispitati svoju bebu jer zelim biti spokojna i odgovorna trudnica,i zbog prednosti prenatalnog testa u odnosu na amnicentezu sam se za njega i odlucila.Zaista ne znam zasto vam je vas lekar tek sada savetovao analizu,ne bih u to da ulazim,ali verujem da je sve savrseno sa vasom bebicomi uskoro ce vam to test i potrditi:) Ja sam sada 24.nedelja termin mi je 27.12.2017.Ukoliko imas jos neko pitanje ili komentar razmenicemo ih rado;) Veliki pozdrav i sve najlepse
Draga Marija mi smo isto uradili test, sad cekamo rezultat. Rekli su nam od 7-10 radnih dana. To I treba za se uradi u ranijim nedeljama kako bi ukoliko nesto nije ok, bilo vremena da se nesto preduzme. Zato mi nije bilo jasno zasto sada tek da radim, jer vise ni amniocinteza ne moze da se uradi kao naknadna provera, jer se radi do 19 nedelje. Sad nestrpljivo cekamo rezultate :)
Zdravo Mina,ja sam radila neinvazivni prenatalni test u 14.nedelji trudnoce iz krvi iako mi je rezultat na dabl testu bio dobar.Zelela sam biti sigurna sto se tice anomalija autozomnih i polnih hromozoma.Rezultat je stigao za 3 radna dana ne racunajuci vikend.Rezultat je bio dobar :))) i saznali smo i pol bebe.Ukoliko imas jos neko pitanje slobodno kazi.
Devojke, u poslednje vreme mi se pojavio belicasti sekret, bez mirisa, samo je prilicno gust. Da li je neka od vas imala slicnih problema. Inace se ja super osecam, jos uvek radim i bebac je divan. Brinem se, a doktoru idem tek 1. septembra. Inace sam 23. nedelja. Hvala vam na odgovorima. ❤
Pozdrav Snezana,nisam 100% sigurna ali ja sam imala isti problem i kada sam otisla na pregled receno mi je da je to kandida(gljivicno oboljenje),normalno je da se javi u teudnoci a izrazena je pojava toga narocito u letnjim mesecima. Uglavnom meni su rekli da nije nista strasno i da nikako ne moze uticati na bebu. Meni su prepisali vaginalete i kazu da ce od toga proci :)
Zdravo Snezana, i ja sam 23. nedelja trudnoce, ne brini nista, vazno je da ne osecas jak svrab i peckanje, sama pojava belicastog sekreta je potpuno uobicajena za trudnocu.Ne brini,i ja ga imam, a nalazi su u redu
Meni se beba pomera bas nisko
, toliko da dobijam nagon u besici. sad me zanima,je li to svakoj trudnici bude u ovoj nedelji, ili znak da cu nositi nisko?
Ja sam u 23 nedelji i isto nosim nisko. Osećam bebine pokrete baš nisko i često mi pritiska bešiku. Da li je to normalno i hoće li se nešto promeniti?
ja sam prekjuce usla u 23 nedelju ali od pocetka mi je dr rekla da nosim jaaaako nisko stim da mi je rizicna trudnoca jer sam imala operaciju nesto malo pre vto.Mada je tokom dana osetim u visini pupka ili malo ispod a uvece kad legnem beba je uglavnom skroz dole u karlici.Za ned dana idem na drugi ekspertni,za sad se neplasim.Cim osetim da se beba krece i vrti znaci da je dobro..Moj ti je savet da sto vise odmaras kada osetis da je nisko i trudi se da sto manje sedis
i ja osecam bebine pokrete bas nisko i cesto idem u toalet


I meni je ista situacija i doktor je rekao da je beba nisko ali da nema mjesta za paniku jer postoji mogucnost da ce se vremenom podici :-)
Hemoglobin 109, kakva su vas iskustva sta najbrze popravlja zeljezo, sta ste pili od sirupa ili tableta. 23 nedelja pozdrav
Trebalo vi da se posavetujes sa svojim dr.. meni je 116 i eritrociti nesto nizi kao neka pocetna anemija i dr mi je rekla da uzmem Feroglobin ..videcemo za 10ak dana da li ce sta poboljsati krvnu sliku.... inace je jako hvaljen lek/vitamin
Caoo buduce mamice i one koje vec to jeste :) Imate li nesto sto koristite protiv strija,stomak mi je jos uvijek dobar ali su mi grudi vec odavno pocele pucat,inace se stalno mazem dzonsonovim uljem.. Hvala :)
Melem dr Sajica
Šaljićev melem protiv strija, koristila i u prvoj trudnoci.
Drage mame, juce sam imala drugi expertni uz. u 21.nedelji sam trudnoce. sve je idealno, sve se lepo razvilo. svi organi su formirani kako treba.
Medjutim na izvestaju mi pise sledece:
" pregled fetalnog srca 4CW uredan, srce simetricno, vidjen fokus u levoj komori, u odredjenim presecima stiče se utisak jašuće aorte. indikovana fetalna ehokardiografija. "
dr kaze da je sve ok, ali me upucuje na dodatni pregled kod specijaliste za pregled srca.
molim vas, jako sam zabrinuta, da li je neka od vas imala slicno iskustvo?
Pozdrav svima :-*
I nas su uputili na dodatni pregled zbog bradikardije srca,inace sve ostalo je ok.Idemo tek pocetkom novembra a dotle ziva nisam.Jedna dr mi je rekla da postoji mogucnost da se to samo izgubi do kraja trudnoce.Molim za vase iskustvo.Pozdrav.
Postovane mame,zanima me kako sam 23 nedelja...poslednja menstr je bila 26 februara,a ostala sam trudna 13 marta..termin je 3 decembra...hoce mi neko objasniti kako racunaju,prva mi je trudnoca
Pardon, 5 decembar a ne novembar vam je termin :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »