Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Polenta,odnosno kukuruzna žitarica, onda povrće karfiol,brokoli,tikvica,od mesa prvo bijelo tj.piletina i ćuretina, pa crveno.
Moja beba ima četiri i po meseca i već tri meseca pije Aptamil AR kao dohranu mom mleku jer ima problem sa bljuckanjem. Pre 10 dana smo krenuli sa pirinčanim žitaricama a od sutra i sa  kukuruznim. Htela sam postepeno da joj uključim običan Aptamil 1 pa me interesuje da li će to biti previše za nju,  da uzima moje mleko, Aptamil AR, običan Aptamil i dve vrste žitarica? 


Da li vi imate menstruaciju? Ja je još nisam dobila, dojim, a čitala sam da čak tokom celog perioda dojenja može biti bez menstruacije.
Ja ne dojim, a menstruaciju jos uvek nisam dobila. dr. kaze da je u mom slucaju do 6 meseca normalno, a kod doilja do godinu dana.
ja isto dojim, prvu menstruaciju sam dobila posle dva ipo meseca od porodjaja a drugu nakon 40 dana, beba ce sad cetiri meseca, a ja sam znaci vec dva puta dobila. Dok dojis sve je normalno i nema pravila, eto ja nisam imala srece... 😊
Ove savete bi zaista mogli da pišu obrazovaniji ljudi, jer ipak ste sajt za bebe i mame,zar ne? Beba koja ima 4 meseca i 2 nedelje ne treba da pije sokove niti bilo šta što sadrźi šećer, može da pije vodu ili nezaslađen čaj.
napisali su uskoro kad beba pocne da uvodi cvrstu hranu, a sokovi mogu biti i prirodni bez secera, ne razumem sta je tu problem
Pozdrav, imam bebu od 4 meseca bili smo u savetovalistu i dr je rekla da pocnemo da joj uvodimo kasice, rekla je prvo da joj uvedem 3 dana krompir za rucak, za uzinu bananu, a uvece da joj dam rizu. Meni je malo cudno da joj odjednom uvedem 3 obroka. Da li je neka mama,davala bebi odjednom 3 obroka?
Cao Sanja.. Mnogo je tooo. Ima tek 4 meseca, dovoljan joj je jedan obrok rucak ili dorucak. Nama je doktor rekao samo jedan obrok i moze kasni u podne izmedju obroka neko voce, ja bebcu dam dve kasicice jabuke da se zasladi samo i to je to. Mada svaki doktor prica drugacije najbolje je da postupid kako ti mislis da je najbolje❤
Drage mame,
Da li nosite svoje bebe ili ste za ono ,,ne uci ga na ruke,, mi se nosimo od rodjenja, imali smo grceve, imamo ih i sada po nekad, a krecu i zubici polako da nas muce, mame oko mene su podeljenih misljenja, pa me zanima i vase misljenje i da li mislite da beba moze da manipulise svojim placom? Nije lako kada se nase slatkice ne odvoje od nas po ceo dan, ali ja mislim da ce taj period uskoro da prodje.
Pozdrav mamama
I znam da nece biti tako mala nista vise i postoji mnogo nacina da se mazite sa bebom npr legnete zajedno na krevet pa je mazite cmacete igrate se nego da je prebacujete sa ruke na ruku...
Ista situacija,presedecu ceo dan pored nje i igrati se sa njom i pricati joj ali je uzimam bas retko i naucila sam je tako od starta cak je ni ne uspavljujem na rukama vec okrenem na bok i mazim joj ruke nunuskam guzu i zaspe,pocela je i sama da se okrene na bok kad joj se spava preko dana i zaspe. Bolje za bebu i njenu kicmu a lakse i za maminu kicmu. Sve je stvar sta je naucite od starta posle je tesko odviknuti.. Pozdrav :-)
Svoju devojcicu volim najvjse na svetu ali sam izraziti protivnik nosenja. To nista dobro ne moze doneti. Ne kazem da je ne uzimam nikako. Kada zaplace,tu sam za nju da je uzmem,da je osetim ali ubrzo je spustam.Smatram da je mnogo zdravije da boravi na ravnoj podlozi i da vezba. A ako treba sedecu ceo dan pored nje i igracemo se. Ali necu je nosakati okolo. Cak sam i sa svekrvom imala konflikt koja se hvata za nju cim udje u sobu i nosi je satima besomucno,da se ukuvaju i jedna i druga i slepe. Slosi mi se kad to vidim. Jer ona cim oseti da je nosena,olenji se momentalno i nece vise da se okrece na stomak. Sad sam je uvela u red i strogo zabranila bespotrebno nosenje. Naravno kada place,ne pustam je da lezi sama,nosim je naravno. Ali to je retkost. Pozdrav za sve mame i beke
Nosim je vrlo rado, jer neće to trajati 15 godina, nego par meseci. Nosim uvek kada ona ili ja želimo i obožavam da je nosim, a tim babetinama koje kažu ne uči je na ruke zapušim usta i objasnim da je dete moje,leđa su moja,ruke su moje.
Nosi svoje dete kad god želi. Ne plače da te nervira,nego zato što si mu potrebna i što mu treba telesni kontakt sa majkom. Jednom je beba i nikad više. Dok trepneš on će trčati po parku i neće hteti da ga nosiš. Ako bebu ostaviš da plače ona će sigurno prestati jednom,ali ne zato što si je "vaspitala", nego zato jer je shvatila da se ne isplati plakati, da njen plač niko ne čuje, da mamu nije briga za nju. Beba će patiti,postaće frustrirana i nesigurna i poslaćeš joj poruku da je sama i da nikoga nema da je zaštiti. U sirotištima bebe ne plaču, jer su već naučile da plač nema efekta, da neće niko doći. Pusti bapske priče, voli svoje dete, ljubav i dodire koje mu sad pružiš uticaće na njegov psihički razvoj jako pozitivno. I grčevi će proći i zubići, nosićeš ovih par meseci, a efekat na njegov psihički razvoj će biti vidljiv ceo život. To su mala bića kojima treba mnogo ljubavi,pažnje,zagrljaja,dodira. Porodiljsko je za bebu,nije za peglanje, čišćenje i pranje prozora. Budi sa bebom stalno, spavaj sa njom, ne možeš je razmaziti, nego joj dati sigurnost i osećaj da si uvek tu za nju.
Ja nosim svoju bebu kad on to zeli, ako ne daje nikakve znakove nezadovoljstva ostavim ga u kolicima,lezaljci, na krevetu..kad mu postane dosadno prosetamo po dvoristu.
Moji mališanisu tako brzo porasli.Danas imaju tacno 4 meseca i 2 nedelje.
Svakih 2 meseca - šoping :D

Mi imamo jednu igračku.
Stvarno je super.
Ima sve boje,koje kad pritisneš,svetle. :)

Onda ja njima kazem:

"Ovo je ( na primer ) roza boja."
"Ovo je zelena boja" i tako...


Inače,ja imam četvorke.
Nisam se nadala,ali tako je. :D
Oduševila si me! Dala bih ti 1000 pluseva da može! 😁
svaka ti cast, ja da imam cetvorke verovatno bi nosila ludacku kosulju, jedva i s ovim mojim jednim izadjem na kraj 😃 sala mala, al svakako skidam kapu 😉
Cao. Imam bebana od 4 mjeseca i 10 dana. od rodjenja ima neredovnu stolicu, najduze nije izlazio 7 dana mada pedijatar je rekao da je to uredu jer je samo dojen . Posto smo poceli sa kasicama mislila sam imace stolicu svaki dan ali ne opet prodje i po dva dana. Da napomenem da nije nervozan i ne muci ga stomacic pa ne znam je li to ok?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »