Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Kako ste sad...nadam se da ste dobro
poz trudnice,u 34sam nedelji :)..pa evo da vam ispricam sta se meni desavalo od nekog pocetka..od 13ned trudnoce kod bebe je nadjena cista u predjelu stomaka..za koju mi je prvi doktor rekao da je na mokracnoj besici,tj bolje receno da se mokracna besika kod bebe ne prazni..naravnoo tako isprepadana odlazim kod drugog doktora koji mi spominje desni bubreg i da on zadrzava vodu u sebi sto je po njemu kao normalno..odlazim kod treceg koji mi govori da je to cista na jajniku i pokazuje mi bubrege da nije na njima..aa najgore od svega ta cista je iz dana u dan sve vise rasla..idem kod 4doktorice koja tvrdi da ne moze biti cista na jajniku jer se to ne pojavljuje kod tako male bebe,i da smatra da je to nedje izmedju bubrega i mokracne b ali ne mogu da znaju dje tacno plod im je mali..svaki moj odlazak kod doktora je prosao isto, izlazila sam uvjek uplakana..nastavila sam dalje da idem od doktora do doktora..sledeci me je dokrajcio..rekao mi kako je on za zivota samo jednom vidio slicno nesto,a da ovo kod mene izgleda jos gore i da je preogromno i da smatra da je ta cista unistila i bubreg i ko zna sta sve moze da unisti ako vec nije..i da sto prije odlucim sta cu i kako cu jer sam bila skoro u 6mjesec..to su sve bili divni doktori u cg koji se smatraju za najbolje..odlazim za bg na 4D kod veoma dobre doktorice koja mi tvrdi da je to cista na jajniku..i predlaze aminocintezu..ja onako pogubljena ne znajuci ni kako se to radi 😂😂..potpisujem onaj papir da sam ja odgovorna ako mi se sta desi..i onda ugledam onu iglu i zelim da nestanem 😂..ali dobro prezivljela sam :)..test aminocinteze je bio uredan..posle toga opet dolazim u bg kod 7doktora koji je trebao da vrsi punkciju ciste kako bi se provjerila ta tecnost iz nje,a samim tim i smanjila posto je bila 4,5cm..ali i to je bilo nemoguce jer su se u cisti pojavile neke pregrade..pa mi predlaze magnetnu da odradim u cg..jer on misli da je mozda cista na debelom crijevu..odlazim na konzilijum u cg to je bilo nagadjanje moze biti ovo moze biti ono..magnetnu mi nisu dali jer je kao nema..na sledecoj kontroli uocavam da je cista manja sada je nekih 17mm..i nema onih pregrada..ja se nadam i voljela bih da se to makne do kraja i da sve bude u redu..ovo vam je cisti dokaz koliko danasnji doktori pojma nemaju..ali bas ni jedan to su samo jedna da kazem g**** koja samo gledaju kako pare uzeti..bila sam kod 11razlicitih doktora i ni jedan mi nije pomogao i rekao sa sigurnoscu e to je to..svi su oni dobri kad nema nikakvih problema...sta bi vam jos ispricala 😂..nocima ne spavam tj mozda nekih 2mjeseca redovno dezuram umirem od kisjeline..za koju dobar lijek jos nasla nisam a sve sam probala :)..i da prepone me bolee nekad nmg da idem od bola.. :)..a i stalno sam u pokretu mira nemam samo bi nedje isla..na zadnjem pregledu prije 15dana mi je doktorka rekla da je glava malo spustena..jel tako da to ne znaci da cu se prije poroditi?..posto mi je termin 7okt..
Koju velicinu stvarcica cete uzeti za bebu?
par stvarcica 56,a pretezno 62
Da li neko ima problema sa upalom desni? Zadnja 3 dana su mi se jako upalili i slabo i jedem, mazem GINGIVAL gelom. Procitala sam na netu svasta, pa me zanima vase iskustvo. Kod zubara ne smem da odem, jer sam po prirodi gadljiva a jos me drzi mucnina zbog trudnoce.
Koristi pastu za zube sensodyne classik. Meni je pomogla.
Ja sam pre par dana imala gnojnu kesu na prednjoj dvojci na kojoj sam inače operisala cistu pre par godina. Zub je počeo da se mrda pa sam,htela - ne htela,morala otići zubaru jer sam se uplašila da opet imam cistu i da će mi ispasti prednja dvojka što nije baš neka sreća. Zubarka je nešto tamo radila i čistila i od onda je sve prošlo a nije ni bilo tako strašno i bolno.Skupite svu hrabrost,moža i vama jedna mala intervencija reši tegobe. ☺
Sta se treba za bolnicu kad idemo
Hvala aleksandra
Od dokumenata ti treba uput, overena zdr knjiz., licna, nalaz krvi i secera ne stariji od mesec dana, isto tako nalaz na zuticu, i krva grupa i RH faktor..Ostalo ti doktor kaze u zavisnpsti od trudnoce. Za mame ide 2 do 3 spavacice na raskopcavanje, papuce, tanji ogrtac, mrezasti ulosci, mozes i mrezaste gace (medicinske) peskir 2, set za higijenu, gumeni podmetaci za krevet. Za bebu pelene za jednokratnu upotrebu,jedan par rukavica, krema..Ako nesto zafali, uvek ti neko moze doneti
Slazem se sa vama.Bitno je da je sve ok.Ni mi nismo svi iste gradje,pa tako ni bebe.Neko ima duze noge,neko krace,neko vecu glavu,neko manju,sve je to individualno.Ja i mm smo takodje krupni tako da je i beba.
Zanima me kako se vi borite sa nesanicom. Zadnjih noci ja ne spavam 😕 Legnem na lijevi bok pokusavajuci da nadjem udoban polozaj, a to obicno potraje. Taman kad se namjestim, moram da ustanem na wc. Onda opet legnem pa nikako da se namjestim, taman pocnem da tonem u san, naglo se trznem potpuno razbudjena. Ako i na kratko legnem na ledja ili desni bok, beba pocne da me gura, dajuci mi do znanja da joj nije udobno, pa se zatim opet okrenem na lijevi bok, koji je vec potpuno utrnuo. I tako u krug 😩 S obzirom na to da cijeli ambijent poboljsava muzevo hrkanje i ljetna vrelina, na kraju ustanem, odem u dnevni boravak, upalim tv i uzmem nesto da grickam 😂 Cijeli nocni program znam napamet, pocela sam i reprize da gledam 😭 Imate li vi slicnih problema i kako se borite sa nesanicom?
Iste probleme sa spavanjem imam 😔! Zaspim tek u ranim jutarnjim satima kada me umor 'obori'. Nekada zaspim u 4h ujutru i probudim se u 7h sva slomljena. I onda se opet komiram oko podneva i spavam 2h... tako se mucim od 8.og meseca.
Kao da sam ja pisala!!! Dr mi je prepisala bensedin-svako veče 1 tab, to mi pomogne da zaspem, ali šta vredi kad se ustajem 5-6 puta da bih otišla u wc, a kad se vratim moj mili muž testeriše kao trafo... Sve češće ustanem oko pola 4-4 i sedim na terasi... Katastrofa, ali zato u toku dana odspavam po nekoliko tura od pola sata

Sve sto si napisala isto je i kod mene.Apsolutno mi se ne spava i ono sto pokusam zaspati ne mogu se namjestiti,beba udara,moram u wc tako da vecinom noci provodim ispred tv-a .Pored svega od kcerke sam pokupila ospice, to je tek uzas koji polako prolazi.
Kod mene je apsolutno isto, znaci nemam sta da dodam sve sto si napisala opisuje i mene. Svaku noc sam u dnevnom, sreca imam macku pa mi ne bude dosadno haha.
Zdravo mame i buduće mame, imam veliki problem, zadnjih dana sam toliko nervozna, bijesna, nemam neki razlog, cak i kad me uhvati prvi san budim se zbog nervoze. Zao mi je i muza jer se trudi da mi sve udovolji, a najvise on ispasta. Sta da radim, da li je neko imao takav problem? Inace sam 34+2 nedjelja trudnoce.
cula sam da je to kao simptom pred porodjaj, nekim mamama se desava da budu bolesno nervozne cak nekoliko sati ili dana pred porodjaj ..
da li su kome u ovom tjednu propisali vaginalete i apaurine po potrebi ?
34 sam nedelja trudnoce i zadnji put kada sam vadila krv ustanovljeno je da nemam dovoljno gvozdja. Doktorka mi je prepisala Heferol tablete,tot'heme i vitamine C....
Da li je neko od vas imao slicnih problema i da li to utice na bebu?
Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »