Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
pozdrav. moja beba, koja ima 3 puna meseca je napredovala samo 350gr. za 3. mesec. normalno je hranim (dojim je), ima zutu stolicu. sta je problem, i da li je to normalno?
NE POSTOJI JAKO I SLABO MLEKO, SVAKO MAJCINO MLEKO JE ODLICNO I PRILAGODJENO BEBINIM POTREVAMA. POSTOJI KOLOSTRUM, PRELAZNO MLEKO I ZRELO MLEKO, ALI TO JE VEC DRUGA STVAR.
Mislim da je normalno, mi smo samo na dohrani a za nesto manje od tri nedelje smo se ugojili oko 300gr. Koliko sam citala o tome oni u ovom periodu dobijau oko 170gr nedeljno. Ako je bebica vesela i lepo jede mislim da je to to.
možda nemaš dovoljno mleka ili ti mleko nije 'jako'. da li ste bili kod pedijatra na kontroli sta kaze pedijatar?
Zdravo drage mame.. Zanima me dal se jos nekom to desilo? Bili smo na snimanje kukica, oni su ok ali nam je pedijatar rekao da beba ima cistu na bubregu, i poslala nas dalje da idemo.
Beba od tri meseca koja pije fohranu kad pocinje sa hranom tj.jabukom
nemlijecna hrana se uvodi sa 6 mjeseci. savjet Svjetske zdravstvene organizacije. a mislim da su oni malo kompetentniji i strucniji od nasih priucenih pedijatara. prije sestog mjeseca bebin digestivni trakt nije dovoljno zreo za varenje hrane.
Sa navršenih 4 meseca se bebi uvodi čvrsta hrana, ali prvo povrće i meso, pa voće. Dakle ne jabuka, jer ako krene prvo sa voćem, taj sladak ukus voća utiče na prihvatanje povrća, pa se desi da dete ne jede povrće, jer logično voće mu je slađe.
Пздрав маме! Имамо три мјесеца, лијепо напредујемо,спавамо од 21- 9 ујутро,без буђења. Др каже да је све то супер...али... вечерас сам примијетила да је ЗУБИЋ избио!!! Горњи,кутњак!? 😮
Да ли је нека имала сл.искуство? Иначе,данима већ бали,десне су побијелиле...
mi imamo 3-meseca i zubic samo sto nije izbio :-D ali donjo 1 :-D 💕
nama je izbio zubic donja trojka sa 3mes.tacno☺
Pozdrav, zene! :)
Mi imamo tri meseca, na ad mleku smo od samog rodjenja i uobroceni smo na svaka 4 sata da ruckamo sada vec 180 ml. Imali smo 5 obroka (ne popije svaki put sve sto spremim), medjutim sada je pocela da jede samo 4 puta dnevno. Budi se oko 8 porucka sve, bude budna sat i po vremena i opet spavanje, u 12 je jedva probudim da jede, opet spavanje pa ide obrok u 16 h posle kog do obroka do 20 h se igra, stvarno je raspolozena i kad se okupamo oko pola 9, 9 ona zakuca i uopste se ne budi u ponoc da jede nego 'odrapi' do ujutru do 8 h. Malo mi je apsurdno da je budim da jede tada u ponoc, da joj prekidam san, jer verovatno ne bi ni jela, samo bi se igrala, na kraju krajeva da je gladna probudila bi se. Imate li neko slicno iskustvo i savet? Ne znam da li da pocnem da je budim ujutru u 6 pa da jede na svaka cetiri sata od tada? Hvala
Ako lepo napreduje neka spava koliko hoce. Pozdrav
Здраво драга моја! Моја дјевојчица једе 150 мл. Ја ју нахраним у 21 сат и она се мени не буди до ујутро,до 9. Педијатрица ми је рекла да је не дирам,да лијепо напредује,а пошто је јака,и ако је глад пробуди у току ноћи,нахранити је. На почетку сам је будила,сад не. Лп,
Ali još minimum 9 meseci da se povrati stara linija, pa koje preterivanje! Ko je u trudnoći dobio optimalan broj kila (10-12) zaista mu ne treba godina dana da se vrati na staro. Ja sam dva meseca od porođaja već imala težinu kao pre trudnoće. Probušiti kašiku i fizička aktivnost, a mleko se stvara i bez da jedete za dvoje.
Moja beba je danas napunila 3 meseca. Bili smo kod pedijatra jer zadnjih 10 dana ima zelenu i retku stolicu sto nikad nije imala a samo je dojim. Juce sam joj ceo dan davala dohranu da vidim kako ce reagovati i svaka sledeca pelena je bila zuca i punija od prethodne. Dr insistira da nastavim sa dojenjem jer imam mleka i da joj dajem obe dojke za svaki podoj sto ranije nisam. Ja da uzmem probiotik a ona da nastavi sa Bio gaia iako nema grceve. Super napreduje i jako je mirna a svi mi kazu da je gladna jer je zelena stolica ali ona ne daje posebne znake gladi i zadovoljna je posle podoja. Danas je izmerena 6600g. Malo sam zabrinuta zbog boje stolice. Ako neko ima slicno iskustvo ili savet neka ostavi kom. Da li da joj uvodim dohranu ili ne i sta da radim?
Evo da se javim, beba danas puni 6 meseci. Odlicno napreduje, jos sisa i pocela je da jede kasice... Problem zelene stolice je lezao u mojoj ishrani. Tih dana sam jela voce koje njoj nije odgovaralo i sav problem je bio u tome. Zelena stolica se vise nikad nije javila i sve je u najboljem redu :)
Ne fali ti mleka, nego često menjaš sisu i dete ne izvuče sve iz jedne, a već si ga prebacila na drugu i faktički jede samo prednje mleko,tj.mleko bogato vodom, a zadnje mleko ne dobije,tj, mleko bogato mastima i proteinima. Zato mu je zelena stolica.
Mogu ti samo preneti misljenje doktora u Svedskoj a to je da ako je stolica crne boje onda ne valja a sto se tice zelene boje to je skroz u redu i normalno kod beba i moja beba je ima u zadnje vreme ali doktori kazu to je sve ok i nema bas nikakvih razloga za brigu.Pozdrav
probaj da je drzis na jednu sisu koliko mozes, jer mom djetetu nije zelena ako izvuce svo mlijeko. ako ono gusto zadnje ostane onda je zelena. i nista strasno nije ako beba ne VRISTI. sigurno na glad ne bi reagovala cutanjem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »