Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Cao u 26 sam nedelji. Imam jake bolove u levom delu stomaka koji si nepodnosljivi, poceli su i tokom noci da se javljaju i inace traju po 2-3minuta. Da li je neko imao takav problem?
Zdravo, 26. ned sam. Imam uzasne bolove u ledjima i kukovima, posebno nocu. Da li ima neko sl iskustva?
Drage trudnice,u 26.nedelji sam i imam candidu,servikalni bris sam radila u 4 mesecu i tada sam imala candidu,doktor mu je dao da koristim canesten 3 i ocigledno mi nista nije pomogao.Od ishrane dosta stvari sam se odrekla jer sam cula da bi trebalo da se izbegava:slatko,kafa,mlecni proizvodi,fabricki sokovi....Treba mi savet sta da radim.Hvala....
Pozdrav Biljana, kandida je jedna dosadna gljiva sa kojom sam i ja imala problema pre trudnoce, za sada nemam problem sa njom ali hoce svremena na vreme da joj se poveca broj i onda stvara problem. Njen broj sam uspela da svedem na normalu vaginaletama Nistatin koji ti samo tvoj doktor moze prepisati jer ide samo na recept. A sto se tice ishrane i ona je jako bitna i pokusaj da skroz izbacis sve sto je slatko i sto sadrzi secer). Meni je to dosta pomoglo kao i cist caj od nane kupljen u zdravoj hrani (ne u filter vrecicama). Pila sam ga posle dorucka i rucka. Zelim ti sve najbolje i nadam se da ce moj savet da ti pomogne.
Cao mame 25+1 sam trudna i celo jutro me boli pupak i okolo bas ono zaboli...!!! ima li koja mama da ima slucaj kao i ja?? hvala
I meni se to desava, mislim da nema razloga za brigu, da je to normalno 😅 evo bas sad osecam neprijatan bol okolo i u pupku, danas sam bila na UZ sve je uredu.. Inace je ispupcen.. (Nikada mi nije bilo prijatno da pipam pupak, narocito sada u trudnoci, 25+6)
Caos mame, danas nam je 25+6 nedelja.
Juce mi se javio u roku od 5minuta dva puta neverovatan bol u krstima, nalik tome da mi neko gura iglu u kicmu I ubrizgava nesto, nisam mogla da se pomerim od grca nekih 15tak sekundi... posle se nije ponavljalo isto, a dan pre toga sam imala mucninu, vrtoglavicu, I malo pritisak u stomaku pracen bolom u krstima...
Danas je sve ok, bebac se inace konstantno oglasava, bas je zivahan.
Ima li neka mama slicno/isto iskustvo kao ja? Da li imam razloga da se brinem? 👣💙😇
Upravo to se i meni dogadja, al to je normalno, od tezine trbuha kriza reagiraju na taj nacin jer nisu navikla na tu tezinu
Upravo to se i meni dogadja, al to je normalno, od tezine trbuha kriza reagiraju na taj nacin jer nisu navikla na tu tezinu
Da li je normalno da je beba jedan dan jako aktivna a drugi dan skoro da se i ne oseca? 26 nedelja sam
Naravno :-)
Niko nije svaki dan podjednako aktivan...tako ni nase bebice:-)
Ili se mrda drugacije ka unutra pa ne osecas na stomaku...secam se nedavno ja na UZ i posto je sve sa bebom ok ja reko da vidim kog je pola posto jos uvek ne znam a doca kaze da se bas vrti i smeta pupcanik pa ne moze trenutno da mi kaze :-)
Cao mame i buduce mame. :) 26 sam nedelja trudnoce beba je aktivna i osecam je ali od juce me boli stomak dole nalik na pocetak ciklusa bol nije jak podnosljiv je ali se jako brinem. Inace nosim nisko..Ne znam sta je upitanju pa me zanima da li se neka mama susrela sa time? Dobrodosla bi mi svaka vrsta pomoci.
Iskopirala sam ti sa bebca za 26.-u nedelju:
" Ako osetite da vam se materica povremeno odjednom stegne i zatim opusti, nemojte se previše uzbuđivati, to su “Brakston-Hiksove kontrakcije”, pripremne kontrakcije.
Njihovo javljanje nije razlog za paniku, obično su bezbolne ili podsećaju na blage menstrualne bolove, a dolaze u nepravilnim razmacima i retko. Predstavljaju vežbu tela za porođaj i obično ih žene koje nose blizance imaju češće. Ukoliko imate više od četiri kontrakcije za jedan sat, odmah se obratite lekaru."
Ja isto nosim na prednjem zidu i nisko mi je beba i vec od cetvrtog pa na vamo stomak mi postane ko kamen tvrd i osetim pritisak na besiku.Tako da mislim da je to do polozaja bebe ili ovo sto sam ti iskopirala.Pozzz :-)
pozdrav, da li neka mamica zna kako da pratim bebu po nedeljama razvoja, ako je sam kalendarski trudna 26 nedelja, a bebac je 2 nedelje napredniji?
Pa mislil da je bebac onda u 28 nedelji...
pozdrav svima, da li neka od vas ima negativnu krvnu grupu i kakve ste savete dobile od dr u vezi toga?
pozdrav nina, radila sam oko 20 nedelje i sad cu ponovo u 29, nadam se da ce sve biti ok
Pozdrav,ja sam B negativna dok je moj suprug A pozitivna. Nadam se ds si do sada proveravala antitela. Ona se proveravaju tri puta u trudnoci. Jednom u prvom trimestru,drugi put oko 30 nedelje i treci put pred porodjaj
Ja sam negativna krvna grupa -A, u prvoj trudnoci su mi redovno vadili krv i proveravali anti tela, nije bilo potrebe za dobijanje inekcije tokom trudnoce, kad sam se porodila proverili su bebinu krvu grupu, on je bio pozitivna i onda su mi dali inekciju. Sad je ista situacija, bas iduce nedelje idem da vadim krv radi provere, pa ako ne bude organizam proizvodio dovoljno anti tela onda cu u 28 nedelji dobiti inekciju ako sve bude ok onda cemo videti koja ce beba biti krvna grupa i da li ce biti potrebe za inekcijom.
meni je dr preporucio da u 29 nedelji primim rogam, kao preventivno, a nakon porodjaja samo ako beba nije moja krvna grupa
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »