Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Posto vam je poslednja menst. bila 26. februara, na taj datum (prvi dan poslednje menstruacije) dodate 7 dana i oduzmete tri meseca. Kod svake zene je to individualno jer ne dobijaju svi na 28 dana. Sto je duzi ciklus (duzi od 28 dana) toliko dana se dodaje na ovih 7. Znaci, Ako vama ciklus traje 35 dana, onda na ovih 7 dodate dodate jos 7 dana. Termin vam je 5. novembar, ali opet doktor zna bolje od mene. Po ultrazvuku se najbolje vidi koja ste nedelja i kad vam je termin. :)
isti termin, isti poslednji dan mens,,,isto sve imamo :) ti sada tek ulazis u 23.nedelju :)
http://www.kalendar.rs/kalendar-trudnoce.php
Pozdrav draga... Meni je poslednja bila 21.februara a termin mi je 28.11. talo da smo tu negdje... 😀😊dobro je izracunato
Pozdrav zenice...zanimaju me iskustva zena koje nose ili su nosile bebu nisko. Doktorica je za sada preporucila odmaranje, lezanje, koliko je to moguce sa hiperaktivnim petogodisnjakom. Da li postoji nacin da se beba podigne...i da napomenem da imam konstantan pritisak u donjem delu stomaka, kada sam na nogama, u momentu kada legnem ili sednem prodje.
Aleksandra hvala ti puno na odgovoru. Divna si 😊 Takodje puno srece i svako dobro. 😘
Cao Ivana! Ja sam prva tri meseca imala taj pritisak i konstantno sam mislila da ce besika da mi izadje van koliko me "bolelo" , odvratan osecaj..
Potrudi se da mirujes kad god ti se ukaze prilika-legni na ledja i stavi ispod guze jastuk.. Ja sam tako radila i resila se tog pritiska za svega par dana..
Zelim ti svu srecu i ne brini, nije to nista strasno :-* :-*
Pozz zene..Da li ima neka iskustva sa greskom pola na 4D ultrazvuku u 22 nedelji?
Pooz:) Da li znate sta nosite? Evo meni u 23tj jos nije vidljivo :/ Što mislite o 4D ultrazvuku?? Što preporucate prije pregleda kako bi djete malo razbudila i da pocne malo sudjelovat? 😂😂
ja sutra idem prvi put na 4D, mislim da je svakako korisno bar jednom poci ukoliko ste u mogucnosti jer dr detaljno moze da pregleda bebu, to je na prvom mestu, a onda naravno i pol da saznate. Cula sam da je dobro pojesti nesto slatko da bi se beba razbudila, probajte sto da ne :-) poz
pozz buducim mama, zanima me koliko ste se ugojile do sada? ja do pre mesec dana samo 2 kg a sad vec vaga pokazuje plus 5 a nije mi jasno kako? Imam osecaj da me i voda deblja 😣😐🤔 sta god pojedem ili popijem brojke na vagi skacu :(
23 nedjelja +3kg
Dobila sam jednu kilu u mjesec dana. Inace sam jaca cura. I u 23tj sam. S tim da sam u cijeloj trudnoci do sada dobila 2kile max. Sad dal je to do toga sta sam 75-77 oduvijek,neznam..
Drage zene, 23 sam nedelja. Isla sam pre par dana kod doktora na ekspertski uz gde je potvrdio da je sve super. Krajem meseca bih trebala na more, za sta sam dobila odobrenje ginekologa. Propisao mi je utrogesten. Od kad stavljam vaginalete svako vece imam bol na levoj strani,jako nisko (kad se pomeram ili hodam). Nisam sigurna da li je do njih ili zbog toga sto sam bila dosta aktivnija nego inace. Da li je neka devojka imala slicno iskustvo? Da li je prolazno ili cu se morati javiti svom lekaru? Hvala puno!
Da li vam je ginekolog rekao da morate da koristite vaginalete? Posto sam cula da se ne preporucuju bez neke velike potrebe!
Drage zene, moze li mala pomoc. Pre nekoliko sam radila nalaz urina i imala sam neke bakterije, ginekolog mi je dao cefalexin i neke vaginalete, ne mogu se sad setiti koje. Medjutim na sledecem nalazu pise da imam masu bakterija. A na urinokulturi sve ok. Doktor mi rekao da pijem eritromicin i macmiror vaginalete. Meni je od tih antibiotika uzasno muka, zeludac me boli, i imam neki pritisak u donjem delu stomaka. To i pise da su nezeljena dejstva, al ja se bojim zbog bebe. Sto mi je uopste rekao da ih pijem kad mi irinokul. dobra. Sta bi vi radile u ovoj situaciji. Molim Vas odgovorite mi. Inace sam ktaj 23ce nedelje.
Veliki pozdrav
Buduce mame,imateli vi bolne grudi,mene nešto pocele ponovno da bolr u ovoj sedmici?
Mene isto bole na dodir , jedna dojka mi je cak malo i modra, nezz zbog cega,svakako cu pitati dokt na sljed pregledu .
Cao buduce mame,radila sam briseve i imam gljivice iz roda candida(mali broj) uzasno svrbi,sjutra idem kod doktorice da mi da neku terapiju,pa me interesuje da li je neka od vas imala taj problem,inace sam 23nedelje.
Ja sam prije trudnoce imala kandidu,koristila sam sve i svasta i ona bi se uvjek vracala. Jedino sto mi je pomoglo ispiranje vagine sa cajem od PELINA. Ispiras se naravno pomocu irigatora,sto vise puta na dan.
Pozz, ja nisam radila ali sam dobila gljivice. Ugl. Uzasna svrbež i peklo je.. S tim da je imao i decko, on je imao neugodan miris i iscjedak a kasnije i tragove krvi. Prestali smo sa int.odnosom i mazali se samo sa kremom protiv gljivica koju je preporucala sestra ginekologa i sad je evo nakon tj-tj i pol proslo meni, dok decka jos zna pec.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »