Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Pozdrav mame i buduce mame. Htela sam da podelim sa vama jedno predivno iskustvo, koje je svaka od vas vec osetila ili ce osetiti. Juce sam usla u 17-toj nedelji i danas osecam po prvi put pokrete moje bebe. Prelep osecaj. ☺️
Cao devojke. Moram da podelim ovo sa vama u nadi da cu cuti kako je to normalno.
Naime, osecam se zapostavljeno..Hormoni mi divljaju imam ogromnu zelju za seksom 24/h , takav je bio i moj verenik dok nisam ostala trudna, sada sex imamo sve redje a i kada imamo to je nekako cisto rutinski..
Njegov izgovor je kako sada ne moze da me gleda onako kako me je gledao jer sada nosim nasu bebu i ima mnogo veci respect prema meni, mnogo je pazljiviji i razmislja o nekim drugim stvarima i kako ga "naravno" privlacim i dalje.
Da li vam se desavalo?😔
isti slucaj,nista ne brini,to ce se sve vratiti na svoje nakon porodjoja.Verovatno trip u glavi da ce povrediti bebu ili slicno
Zdravo Žene,zanima me da li je neka od vas planirala da ide na more? :)
Ja sam bila na more. Treba samo izbjegavati vrucine od 11 do 17h i bez naglih pokreta. Bilo bi dobro izbjegavati plaze sa puno ljudi, zbog zagadjenosti, virusa i td.
Ćaos. Ja sam bila. Pre nedelju dana sam se vratila. Pitaj šta god te interesuje :)
Pozdrav drage mame. Danas sam usla u 17 nedelju. I ne osecam bebine pokrete.. plasim se da nesto nije u redu, jako sam napeta tesko disem, stomak mi je stalno nadut, zapusen nos.. jos uz sve to pijem lorazepam od pocetka 2.5mg zbog anksioznosti. Kako trudnoca odmice sve losije se osecam i imam strah i od porodjaja bukvalno sve mi smeta promena vremena me cini nervoznom. Ne znam kako cu do 9 meseca izdrzati. Samo da mi dragi Bog da da sa bebom bude sve dobro jer i ona to sve oseca.
I ja sam 17 nedelja bebicu osecam od 15 sad je vec stalno osecam u toku dana.Inace druga trudnoca 😊 A u prvoj sam u 19 tako da ne brini 😘
ne plasi se Milica,bice sve u redu,ja nisam pila to,al sam pila apaurin i helex evo sincic sad 3 i po godine,i opet sam trudna u 17 sam nedelji,samo dobra kontrola,inace i ja imam anksioznost
I ja sam ušla u 17tu nedelju, nisam sigurna da sam osetila bebine pokrete. Osećam da imam nešto u stomaku, rastemo, ali nisam još osetila pokrete. Koliko su meni rekli tek negde kada je 4 i po meseca tada se oseća.
Draga Jelena, moguce da je jos mala i da je u pitanju samo sto mi je prva trudnoca
31 idem na kontrolu pa cemo videti da li je sve ok?
Kako ti podnosis vrucinu ? :)
I ja sam 17 ned. meni je druga trudnoca,bebu osecam samo ponekad,kao ribica da se bucne u stomaku. ako,tinje prva trudnoca,moguce je da beba treba jos malo da poraste,i onda ces je osetiti itekako😀
Žene,zanima me da li je neka od vas planirala da ide na letovanje? Takodje me zanima da li je potrebna neka potvrda od lekara? :)

Pozdrav svima 😊 17. sam sedmica trudnoce. Danas sam dobila nalaz cervikalnog i vaginalnog brisa...izolovali su Enterococcus faecalis...Terapija mi je propisana Nitrofurantoin 50mg 2x1 na 12 h pet dana. Interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo? I savjet naravno. Hvala unaprijed.
Cao svima . :) Pratim vas od pocetka trudnoce i danas sam odlucila da vam se pridruzim u komentarima . Usla sam u 17.nedelju trudnoce , blizance nosim , prva mi je trudnoca. :)
Moram da mirujem 15.dana i koristim utrogestan jer mi je jedna beba skroz dolje tj.spustila se i sjedi na glavicu😂😂 . Malo sam zabrinuta . Da li se ona moze sama podici i naci malo mjesta gore :) ili cu citavu trudnocu morati da mirujem ? 😧 Znacilo bi mi puno da neko podijeli slicno iskustvo . Ljubim sve mame i pozz od nas troje !! ☺☺
Cao, mame ☺ Kazu da pred porodjaj i na porodjaju ne bi trebale da imamo gel na noktima, da li neka zna odgovor, da li sme ili ne ?
sve to zavisi ako anesteziolog dozvoli. bitno je da se vidi nokatna ploca. jer se preko nje vidi gubitak kiseonika kod pacijenta ili u ovom slucaju porodilje. znaci mogla bi staviti providan gel ili frenc. ja sam kozmeticar pa sam tako radila musterijama. ☺
Ja sam čula da nije preporučljivo,iz prostog razloga što preko nokatne ploče utvrdjuju da li je sve u redu sa bebom. :)
cao buduce mame :) usla sam u 17 nedelju i do sad nisam imala nikakve strasne mucnine, mozda dva tri puta ali u poslednjih nekoliko dana obavezno jednom dnevno izbacim iz sebe sve sto sam stigla pojesti. Dali mislite da bi trebala kontaktirati svog ginekologa? Ima li neka od vas slicno iskustvo?
Meni se to povremeno dešava. Već sam to pominjala kod lekara ali po njima vidim da je to u redu.:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »