Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Beba 7 meseci od sinoc prvi put se zacenila od plakanja i to traje par minuta pa se smiri cak je iz sna nesto probudilo mislim da je zubic u pitanju

Kako su se vase bebe ponasale kad je trebao zubic da izbije?
Moja bebica se budila iz sna placuci ili jecala u snu mesec i po pre izbijanja prvog zubica. Bas je bilo stresno! Ali kako je zubic izasao i te su muke nestale☺ Sad nam izlaze gornje jedinice i to puno vise osetimo, temperatura, nervoza, balavljenje, sve je tu.
I mi smo imali taj problem sa spavanjem..inace obicno spava sa jednim do dva budjenja da rucka i tako do osam ujutru..ali jedno vreme budila se na po sat, dva..nekad i uz plac..i vrlo brzo se uspava..ja mislim da je to bilo i zbog zubica i zbog velikih vrucina..mozda je nekad i stomacic muci..ko ce ga znati..evo vec par dana vratila se na staro..i lepo spava..koliko ce trajati videcemo..kod njih se to nikad ne zna..😁
Pozdrav mame,bebac super jede ima dva nemlecna obroka,rucak I veceru,sisa koliko hoce I kad hoce:)lepo mi napreduje,ne puzi,sedi,josne uvek samostalno ,hoce da stoji I non stop se odupire nogicama,nego mene interesuje da li jos neko oko 7og meseca ima problem sa nocnim spavanjem:)Nije da je on nekad bio dobar spavac,ali spavao je od 21-22h pa do 7 ujutru uz jedno ili dva budjenja,a sada prvo su nas mucili zubi,pa su izbili(4odjednom :0),pa vrucina,pa sadvisenznmsta non stop mi se budi na sat ,dva nije gladan I brzo zaspe ali se budi,pa me interesuje jel smo jedini ili imamo fazuu:D
I kod nas je ista prica,samo sto nam nije izasao jos zubic,a mislim da ce izaci bar 2,koliko su desni oteceni.Vecernje spavanje nam je horor,ako u komadu sastavi 3h ja budem presretna,izuzetno iscrpljujuce ali mislim da je i to jedna od faza i da ce brzo proci :)
Juce smo napunili 7 mjeseci.Aktivni smo,stabilni smo i sami sjedimo.Stavljam je u dubak.Sama ustaje na noge u kreveticu.Vec znamo reci tata,mama,baba,ne,da,pii(piss,mački).
Ma da, jel pocela beba da racuna i pise, a ako jeste upisite je u skolu pa da krene na faks sa 10 godina.
Bebica ima 7 meseci, spremila sam joj kompot od jabuke i prvi put dodala mlevenu plazmu. Osula se po licu, obrazima i oko usana. Proslo je za pola sata. Da li se to nekome desavalo od plazme? Hvala na odgovorima.
Plazma sadrzi malo meda u sebi,a bebe ne smeju med da jedu do prve godine.Samo u slucaju da je alergija na med,ne sme da jede plazmu..U suprotnom sme..Ja jsam je bebi davala vec sa 6 mesec.
Ja sam mojoj davala plazmu i nije reagovala na nju. Ali mi se desilo da se ospe od jabuke i ako nije imala reakciju do tad. Jabuka je vocka koje se najvise prska. Ne znam da li imate domace jabuke. Mi smo se do sad oslanjali na bio, mada je i to veliko pitanje sta nam zapravo prodaju. Probajte da joj date samo plazmu. Mada kazu da je puna srcera i da je treba izbegavati.
Mi za 2 dana punimo 7 meseci. Jako smo aktivni, stalno mlatimo nogicama i okrecemo se sa ledja na stomak i obrnuto. Sedimo po malo ali jos nismo skroz stabilni. Nismo jos propuzali niti prohodali ali ni ne forsiramo. Cekamo da sama otkrije te cari. U dubak je jos ne stavljam posto mislim da je rano. Stalno trazi paznju tj da je neko sa njom. Imamo dva donja zubica. Nocu lepo spavamo a hranjenje je ovako: u 7:30 siki, 10:30 siki, 12h vockica, 13:30 kasa od povrca sa pilecim belim mesom, 17h kasa od zitarica, 20:45 siki. Nocu lepo spava ali preko dana jedva da malo odspava iako zeva. Cuclu je prihvatila tek u 5. mesecu i to nas je spasilo posto joj pomaze kod zubica i njom se smiruje i uspavljuje.
Nismo naj naprednija bebica ali smo srecni zato sto smo zdravi :-) Imamo 9 kg, veliki smo i imamo puno kose pa svi misle da smo stariji :-)
Naša beba je čini mi se baš napredna i baš smo zahvalni na tome. u 6tom mesecu je propuzao, ustao na noge i dobio jedan zubić. Dosta loše spava nocu, traži siki. Ali neka... Svaka beba se razvija kako želi i time se ne treba opterećivati. Ja čini mi se prvi put od porođaja osećam da mi je nešto teško. Valjda od tog iseckanog sna počinjem da popuštam 😐 Spremanje obroka mi dosta oduzima vremena, a jede dva nemlecna. Ta hrana me dosta opterećuje, pogotovo kada nešto neće da pojede pa na brzinu spremam drugo 😐 Da li vi to radite? U toku dana često kenka kada mu se spava i tada ga uspavljum na rukama, noću zaspi sam, ali danju ga ja uspavljujem a on ima 8kg tako da i to dođe malo zeznuto. Mozda mi je samo danas takav dan, ne znam... Inače se ne žalim i zaista uživam u roditeljstvu... ali eto desi se i to... Imate li vi takve dane?
Kod nas je slicno, i ona je u toku proslog meseca naucila da sedi sama, da puzi i da stoji. Stalno se podize na noge gde god nadje bilo kakav oslonac. Nocu cesce jede nego pre nego sto je pocela sa nemlecnom ishranom. Valjda je poremetila i ta promena i vrucine i zubici. Njoj jos nijedan zub nije izbio ali je cesto bas muce pa dajemo i tabletice dentokind i mazemo gelice. Ja primecujem da mi kad bude jedna od jutarnjih zurki (one obicno traju oko dva sata) sve teze pada, oci mi se same lepe, jedva izdrzim budna. Ona je jako lepo prihvatila nemlecnu hranu ali ima dana kad nece ni da je vidi, sta god joj dala. Cak i mleko tada mrljavi. A ima dana kad super rucka. Jako je ziva i pokretna pa je tesko uhvatiti je i to ume malo da iscrpi. Ali vise volim sto je takva, to znaci da je zdrava i da je dobro. Izdrzacemo mi sve, zato smo mame ;)
Mi smo juce napunili 7 meseci i imamo 10800g (rodjena sa 4150g)...samo dojena do 4-og meseca i od 4-og smo ubacili kasice...sa 6,5 meseci smo tek uveli 2 obroka...sada ima ukupno 5 obroka u toku dana (ujutru sisa, oko podneva vocna kasica, pa popodne opet sisa, pridvece slana kasica i podoj pred spavanje)...i dalje se budi u toku noci da sisa ali to ne planiram da joj uskracujem nekad se probudi 1 nekad 5-6 puta...sto se tice sedenja poceli smo da sedimo sa 5 meseci...kad je stavim na stomak samo ide pozadi ne puzi napred...stavljam je u setalicu (dubak) i uspreva da pravi korake ali ne zna da ustaje sama ili da stoji samostalno...
Niste vise nimalo zanimljivi sa tim ironicnim komentarima kako vam bebe jedu meso i tjesteninu, te puze i hodaju..sta hocete da kazete time, niste mi jasni!!?! Ako beba ima 10 kg sa 7 mj to ne mora da znaci da je predebela, vec da je i na porodjaju imala vecu kilazu i da je uredno napredovala svih 7 mjeseci..uzas koliko zlobe i zavisti u nekim komentarima, nekog takmicenja. Najbitnije je da je beba zdrava i da je aktivna. Pozdrav!!
i moja beba ima 9600,73cm,ne izgleda debelo nego samo krupno kao da je starija od svojih vrsnjaka,inace je rodjena sa 4kg,55cm.Glupo je porediti,svaka beba je za sebe.Svaka zdrava beba ce i sedeti,i propuzati,i prohodati i progovoriti a da li ce to biti sa 7meseci ili koji mesec kasnije,nebitno je.Samo neka su zdravi.
Moja beba ima 8,7kg i 74cm. Vrlo je aktivan i mišićav. Ne mogu da zamislim da ima dva kila više jer bi bio trut. Kako beba od 10kg može da ne bude debela ako je još i kraća/niža? Dve bebe porodičnih prijatelja su bile na dijetama jer su ih majke upropastile dojenjem čim beba zaplače. Čuli su svi za emotional eater-e!? Tako ih majke naprave-umesto igranja i aktivnosti samo hrana...
Slazem se u potpunosti, i moja beba ima oko 10 i nesto kg a rodjena je sa 4 kilograma sto je onda i normalno da u ovom uzrastu ovoliko ima, ne ocekujete valjda da ima 6 kg i da je od rodjenja napredovala tako malo. Niti jecdebeo niti bilo sta slicno tome.
Moja beba danas puni 7 meseci, ima 10kg,jako je aktivna ,sa cvrstom hranom smo poceli sa 4 meseci jer je sama trazila,uvek kad bi videla da mi jedemo plakala bi jer hoce i ona,sve voli da jede a najvise pastu sa mlevenim mesom u paradajz sosu sa bosiljkom 😊 dva puta dnevno jede zitarice sa vocem i doji 7-8 puta,za rucak meso sa povrcem ili pasta sa mesom i povrcem .Jos ne zna da puzi ali kad je stavim na stomak stigne svugde 😊
Od kada se djeci od 7 mj daje pasta s mesom? 😥
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »