Komentari za tekst "Ishrana beba: Šta i koliko u prvih godinu dana?"

Komentara
226
Ostavite komentar
Nama će za par dana 10 mjeseci, sve dobro prihvata što mu se ponudi.
Nekad čak imam osjećaj da previše traži ali hvala Bogu nemamo alergiju nikakvu ... Pozdrav za sve mame i one koje ce tek postati 😊
Moja beba ima 9mjeseci i 20 dana jede apsolutno sve sto i ja. A hleb jede sam jos od 6-og mjeseca. Ne pravim mu papice, jede sve sasvim normalno. Ima 8 zubica i dovoljno mu je da sazvace hranu.
Po meni ovo nema veze sa realnoscu. Moja beba je 9+ i ne moze da jede hleb, davi se. A to za sokice necu ni da komentarisem.
Moja beba za neki dan puni 10... Jede sve ponudjeno ali u malim kolicinima i polako, nekad nam jedno hranjenje traje i do 30 minuta, mleko pije 3y-4 puta dnevno mozda po 100ml i to je to... A jako je aktivna... Probala sam na razne nacin da joj povecam obroke ali ne pristaje... Jede koliko se njoj jede... A ove kolicine gore navedene su po meni previse... Stariji sin je od rodjenja bio jako krupan i naravno vise rucka ali mislim da ni on ovo u jednom danu nije mogao da pojede... Tako da majke pratite i slušajte svoje bebe, svako je drugačiji i svakom su potrebe drugačije... Ako je beba vesela i zivahna onda joj je hrana koju unese sasvim dovoljna..
Od projateljice beba koja je malo punika dobila preporuku da se ne daje vise od 150g kasice ako ne zele da imaju dete sa rasireniz zeludcem uz opasku “i 150g je duplo vece od njenog zeludca”… mislimd a je bitnije da jedu raznovrsno nego kolicina.
Slažem se sa vama, bebu treba pratiti. Gore naveden jelovnik je individualan. Sokice ne pijemo, sisa jos uvek dosta. A kasice oko 120ml pojede,u kojoj nema 7 supenih kasika ??

Moja beba ima 9 meseca... Jedva se nateramo da pojede 3 kasicice necega sto joj spremim... Vocne kasice uopste ne voli, kao ni sokove... Ima li neka slicbu situaciju?

Mi 9tog punimo 7 meseci, od 1rvog meseca smo prestale sa dojenjem jer sam nazalost ostala bez mleka, pa smo dalje nastavile sa humanom. Ja se bas i nisam savetovala sa pedijatrom, jer po njihovom dete ne sme nista. Pa sam vise slusala moju majku i baku. Jer kako one kazu " Sta smo mi gajile, azdaje?" Vodeci se njihovim savetima, Andjelina je sa 5 meseci presla na domace mleko, od nepunih 4tiri meseca pocele smo sa kasicama, prvo su naravno bile povrcne. Sargarepica-krompiric. Pa smo postepeno uvodile svasta nesto. Danas sa skoro 7 meseci, imamo dorucak, uzine, rucak i veceru! Ja se trudim uvek da nadjem organsku hranu za nju, i upotpunosti izbegavam kupovne kasice! Nas omiljeni sokic je od breskve kada napravimo! Pre mesec kada smo bile u savetovalistu imale smo 8 800 kg. I to je bilo odlicno, malena je pritom veoma cvrsta, od 3ceg meseca po celu noc spava, a preko dana i dalje 3 dremke, jedna duza, druge dve krace! Kada odem u savetovaliste, potvrdjujem svaki savet pedijatra,ali slusam svoje dete i njene potrebe. Ni jedne greske dosada nismo imale zdravstvene hvala Bogu! Tako da po meni treba slusati dete i savete starijih, jer pogledajte nasa detinjstva i njihova koliko zdraviji i sposobniji od sadasnjice! Skola je jedno, ali praksa drugo! Poz
Kolicine hrane koje su ovde date kao mera uopste nisu merodavne niti treba da se prate. Prvo - kako znaju koliko beba posisa mleka u kom mesecu. Moja cerkica ima 10 meseci, sisa ali sigurna sam da ne posisa 700ml mleka..pa beba vise ne sisa cesto, svega 2-3 puta dnevno i normalno je da se kolicina mleka smanjuje. Drugo - ovo merenje cvrste hrane na kasicice za nas od pocetka nema smisla. Hana od starta jede dosta vise, teglicu od 200g bebi griza pojede dok kazem keks a mogla bi i vise. Uopste je ne sprecavamo da rucka koliko zeli ali je ni ne teramo kada mahne glavom jer to znaci da je dosta. Poruka za mame - nemojte se opterecivati kolicinom hrand a ni svog mleka..beba ce uzeti koliko joj treba.
Zdravo drage mame. Moja Nadja ima 4.meseca i receno nam je da vec mozemo da probamo malo domacih kašica od pirinca i povrca? Sta od povrca se sme davati? Pozdrav.



Drage mame moja beba ima mesec ipo i dajem joj humanu 120 ml na 3 sata ali joj je to postalo malo,na kutiji pise da bi tek sad trebala da pocne toliko da jede, da li bi mogla da joj povecam na 150? Inace je lepo napredovala ugojila se 1 kg i 200!!!!!
Jeste da je kom. od pre par godina ali tekstovi se ponavljaju i iskacu i sada pa bih se nadovezala.
Detetu treba dati koliko moze da pojede, moje dete je sa 10 dana posle sisanja pilo 90ml. Ubrzo mleka nije bilo ni malo i povecali smo dozu dohrane. ona je sa mesec ipo pila 180ml. Ne mogu da slusam dete kako place od gladi zbog neke tamo tabele. Ako dete ne bljucka posle toga znaci da se ne prejeda. Svako dete je drugacije, nekom treba vise nekom manje. Nije svaki metabolizam isti.
Nas pedijatar je uvek govorio da treba dati koliko dete moze i da je dete sito onda kada u flasici ostane malo mleka. To je znak da se najelo i da vise ne moze.
Moja preporuka je da joj ne dajes vecu kolicinu mleka. Najbolje je da se posavetujes sa pedijatrom.I 120 ml je velika kolicina za tako malu bebu. Mi smo imali problema sa kolicinom mleka pa je beba pocela da dodaje vise nego sto je normalno. Najbolje da se posavetujete sa pedijatrom to vam je moja topla preporuka.
Ukinuti noćni podoj između 6 nedelja i 2 meseca?!
Ima li neka mama da je to uradila?
Moja beba, koja sada ima 7 meseci, je prestala sa nocnim podojem tacno posle 6. nedelje, kada je prci put prespavala citavu noc. Trend se nastavio sve do danas..
Moj mali ima dve nedelje. Do nocas sam ga budila da jede, i mrzeo je to nocno budjenje. Nocas sam ga nahranila poslednji put u 1:30 i spavao je do 6, tad se sam probudio da jede. Veveras cu da probam u 21 kupanje u 21:30 ruckanje, i necu da budim dok se ne probudi. Inace voli da spava, i lepo jede preko dana (oko 100ml za obrok) pa mislim da zasluzuje da odspava noc ako mu prija. Preko dana se sam budi na 3 sata otprilike. Sta vi mislite o tome?
Ahahahha mogu da citam koliko hocu....ona do godine apsolutno nista sem neke vocke nije htela da jede...samo dojena beba !!
moja mala ce sad 10 mj i jede sve,jedino sto ne zeli je ad mlijeko..Nisam dojila jer nisam imala mlijeka,ni kapi,sve sam probala,sve i jedno ad mlijeko,nista,muku mucila 2 mj i nece,i sta cu,dala joj kravlje mlijeko i obozava ga,cim je popila bocicu osmijeh od uha do uha a ja presretna,znam da nije preporucljivo davat kravlje mlijeko,al eto i pedijatrica se iznenadila kad se sama uvjerila da mala nece ad,i rekla je onda da joj dam kravlje,mala mi bila pala 2 kg na kilazi,hvala Bogu dragom sad ce 10 mj i 11 i pol kg imamo i jako dobro napreduje
pozdrav svima!
imam jedno pitanje.
imam blizance deset meseci skoro sad.
od cetvrtog meseca supruga nije imala mleko vise da doji la smo nastavili sa 'aptamilom'. dokle bi trebalo aptamil da se daje i sta ako ranije prekinem.
Hvala na razumevanju...
Koristite aptamil do navršenih 12 meseci pa pređite na kravlje mleko (tako savetuje većina pedijatara). Moj Vam je savet da se ipak konsultujete sa Vašim pedijatrom,tako je najsigurnije
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »