Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1603
Ostavite komentar
I ja sam osma nedelja trudnoce i da, desava mi se to isto. Obozavam mleko, plazmu a i slatkise ali vec dve nedelje nista od toga ne mogu ni da probam, odbija me. Inace, po ceo dan imam mucnine...
Pozdrav :) , osma sam nedelja trudnoce,interesuje me da li je normalno da nemam apetita, mucnina imam pomalo...
Sve smo izgleda iste :) sve simptome imam i ja i 7. sam nedelja
zdravo , ja sam 8 nedelja i isla sam na proveru ureaplazme , koja mi se opet vratila, dao mi je samo dve tablete hemomicina i rekao da pratimo. Pocela sam da pijem folnu kiselinu i ok sam , mada imam konstantne mucnine od samog pocetka. Stalno mi se spava i depresivna sam , nadam se da je to tako samo na pocetku 😊
Zdravo drage mame, evo i ja da se javim u pitanju je treća trudnoća(osma nedelja) posle osam godina, tj razlika je osam godina od druge trudnoće, prva mi je bila skoro kao i ova mučnina po ceo dan, ne odgovara mi ništa od mirisa kuvanog, užas, sa drugom trudnoćom sve drugačije bez mučnina imam ćerku pa sina i sada sam sigurna da će opet biti devojčica. Pozz
I ja sam u 8 sedmici...zanima me da li ste radile papa nalaz i vaginalni pregled oko 12 sedmice...jer mi je ginekolog rekao da to radimo nadedni pregled.Pozz i ljubac
Muka i pospanost
Zdravo dame, u osmoj sam nedelji i dobila sam gljivicnu infekciju, imam kandidu, doktor mi je prepisao vaginalete, ali ja se ipak plasim malo i ne znam da li cu uspeti da se resim toga do porodjaja, volela bih ako neko ima isto iskustvo kao ja da mi kaze nesto vise. Hvala.
cure za gljivice probajte s vaginaletama acidosalus, na prirodnoj bazi su, naravno prvo se posavjetujte s svojim ginicem.

i ja u osmom tjednu i pocele gljivice, dobila upute koristiti jednu vaginaletu iz canesten combio i mazati kremom canesten izvana 2 puta dnevno; evo proslo u 3 dana.

inace imam grozne mucnine, i samo bi nesto suho i slano jela, ne mogu da vjerujem da ja koja sve zivo volim papati ne mogu da smislim sada u trudnoci puno stvari. inace sam se zdravo hranila bez kruha i secera, s puno smoothieja od povrca, sada ne mogu smoothie da smislim. banana me zatvori, dva dana ne idem na wc. a stalno bi jela nesto fino. kile nazalost rastu jer tamanim kruh. muz mi je rekao da mi je guza vidno veca hi hi hi..bas me briga na kraju samo da nam beba bude ziva i zdrava.

i imam neki gusti bijeli iscjedak, nije kao kad su gljivice, nema mirisa, jel ima koja od vas to, jel to za brinut se?
u prvoj trudnoci kandida tokom cele trudnoce.. ne steti plodu ali tebi ce smetati strasno.. nema koje vaginalete nisam stavljala.. posle porodjaja sve nestalo..
Ljiljo, i ja sam u osmoj nedelji trudnoce,bilo mi je muka do pre neki dan dok nisam provalila da je to od folne kiseline. Doktor mi je promenio tablete i od tada sam super... proveri,mozda i ti imas isti problem 😊
Koje tablete su smetale i čime su zamenjene?
:)
Zdravo mame... Ovako u osmoj nedelji sam trudnoce imam konstantne mucnine, ali najvise me brine sto imam blagu temperaturu.... Da li jos neko ima taj problem?
Ljiljo ja imam isto problem sa temperaturom i otisla sam kod doktora. Nije dobro imati povisenu temperaturu vadila sam krv i sve je uredu nemam upalu nikakvu al imam virozu zbog ove vrucine i klime. Naj bolje je da odes do lekara.
kazu da je normalna do 37 sa 5 temperatura u prvom tromesecju
pozdrav! U osmoj sam nedelji trudnoce i vec tri dana osecam bol u donjem delu ledja,prekjuce sam bila kod ginekologa i rekla mi je da imam jednu kontrakciju i da ce to da prati za sad.sta kazete da idem opet kod gin. ? malo me plasi to sto mi je rekla.
cao zene :) 8.nedelja sam, pre ove trudnoce sam imala spontani,sada nakon prvog pregleda i u.z. ginekolog mi je prepisao utrogestan vaginalno, 1 uvece. stavljam ga vec nedelju dana, osecam se dobro ali veceras sam prvi put primetila na papiru krvavi obris, s tim sto nemam nikakve bolove, mada zbog prethodnog iskustva ne mogu da kazem da mi je bas svejedno iako se maksimalno trudim da ne razmisljam o tome. da li se nekoj od vas to pojavljivalo ako koristite utrogestan i da li imam razloga za brigu?
Ja sam imala kao ti spontani, sad ponovo trudna i javio se smeđi trag sa malo krvi tamne, meni dr propisao 3x3 utrogestan da pijem iz preventive.
Bice sve ok.To nije krvarenje...normalno plod se usadjuje ,raste siri se u materici.Smanji fizicku aktivnost i slobodno pojacaj utrogestan na 2-3 x dnevno.
Ako si nekad prokrvarila(pobacila) to je vjerovatno bila 5-6 nedelja (tad se desava 90% pobacaja)...Ona sad vjerovatno kuca i treba da je presla 1 cm...bice sve ok,zelimti svu srecu.
Zdravo drage moje. Ja sam sada 8 nedelja,y 7 nedelji mi pise u izvestaju sa U.Z da mi POSTELJICA PREKRIVA UNUTRASNJE USCE. Da li neka ima iskustva u vezi ovoga? Hvala vam 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Zadivljujuća fotografija majčinog stomaka u momentu kad ga pogodi kontrakcija »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »