Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Zdravo. Usla sam u 33 nedelju i osetim mucninu.Bas. Ranije sam imala mucninu samo na pocetku,prvih mesec i po. Dal ima jos neka od vas takva iskustva?
i meni je tako evo vec treci dan i glavobolja blaga. I to su mi prve mucnine u trudnoci. Ako otices i muka ti je onda bolje kod lekara.
Pozdrav mame
Trudna sam 32+4,danas sam bila na kontroli i utvrdjeno je na untra-zvuku da je jedna mozdana komora veca ali nije presla normalnu granicu,doktorica kaze da je to normalno da se desava. Da li neko imao slicna iskustva?
Pozdrav mame
Trudna sam 32+4,danas sam bila na kontroli i utvrdjeno je na untra-zvuku da je jedna mozdana komora veca ali nije presla normalnu granicu,doktorica kaze da je to normalno da se desava. Da li neko imao slicna iskustva?
Drage mame, koliko ste kiligrama dobile do 33tjedna? Ja sam dobila 11 i cini mi se puno :-(
17 i nekako meni to ne deluje mnogo kada se pogledam sve u stomak i grudi ostalo po malo ...
I ja sam dobila 11kg. Nije uopste puno 💖
Ja sam dobila 20 ako ce te to utesiti 😂
Mi uslu u 33.nedelju danas i dobila sam do sad 4 ipo kg. 😇
Drage moje samo da podelim sa vama vezano za lečenje ešerihike. Mene je mučila pre trudnoće da sam u godini dana imala po pet upala koje su se rešavale antibioticima. Tako bilo i na početku trudnoće, mnogo ešerihije u mokraći i baš su mi dali jaku terapiju. Nakon terapije nije je bilo ali sam se plašila da će se vratiti, ako se vraćala kada nisam trudna ovo je još bolji period za nju. Drugarica mi rekla za Odmenjsku vodu, ona svojoj ćerki održava dobro stanje i ja probam. Od trećeg meseca je pijem bez prestanka i urin je savršen. Sa njom ne možete da je izlečite ako je dobijete, moraju lekovi, ali se posle više ne vraća. Ja ne mogu da verujem da sam se rešila ešerihije. A mnoge drugarice su mi se žalile da su ešerihiju pokupile u porodilištu, pa eto da znate ako budete imale tih problema.
Ja sam kao beba dobila eserihiju u crijevima u porodilistu.. Nema cim me nisu kljukali, nista nije pomagalo.. To se vuklo mjesecima..Slabo sam napredovala, stalno sam imala proliv.. Doktori su me maltene otpisali.. I onda je mama na pijaci slucajno naisla na neku baku travarku, ona joj dala caj od hrastove kore i to me je spasilo..
Inace ljudi sa eserihijom ne bi trebali nista masno i przeno da jedu
I ja sam, kao i ti, pre trudnoce imala eserihiju stalno. Nema cime je nisam lecila, ali sam je i izlecila! Doduse, za ovu tvoju vodu nisam cula i nisam koristila. Kad god sam davala urin i briseve, strahovala sam od rezultata, bila sam ubedjena da ce se vratiti. Ali, evo 33.nedelja, ja nijednu bakteriju nemam. Tako da znaju sve mame, ne mora da znaci da ce je biti i u trudnoci.
ĵa ne verujem sta pisete... meni doktorka svaki pregled radi ultra zvuk. do sada 7 puta sam bila na ultra zvuku i plus krbna slika i brisevi...
Danas sam bila na UZ i doktor mi nije zakazao ni jedan IZ vise do porodjaja,dao upute i sve ali UZ vise ne. Jel tako i kod vas?
Rekla bih da zavisi od toga da li idete kod državnog ili privatnog lekara. Iz ličnog iskustva sam zaključila da privatni češće zakazuju kontrole, često i bez potrebe.
sada CTG imam svake dvije sedmice i doktorica kaze da preko CTG moze vidjeti sve sto se desava sa bebom
Hvala merisa. Samo sam htela da vidim da ne propistam nestovazno za bebu. Bez preterivanja. Ja sam isla samo na 3 ukupno bez icega dodatnog osim krvne slike. Pozdrav i srecno. Mozes samo napisati o kom mestu se radi.
Ja sam bila samo jednom u 19 sedmici na UZ,i vise nisam nijednom a 33 sedmica sam,kazu nema potrebe. Prate velicinu stomaka,krv,i otkucaje srca. idem samo kod babice,isla sam do sad svako mjesec dana a od sad svako 15. Prema tome nemoj da se s tim opterecujes nego uzivaj u trudnoci i pokretima svoje bebe. Sretno.
Almina ok, znaci sad mi je lakse. U kojoj ned imas zakazan ctg ja nemam ni to. Ali videcu da se javim pocetkom 9.doktorki.
Ja sam takodje imala samo 3 UZ, a 33 nedjelja sam. Sada do kraja trudnoće samo CTG, u slučaju nekih komplikacija ponovo UZ
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »