Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Поздрав благословеним будућим мамамамамамама! Ево и ја де се јавим после дужег времена и да се похвалимо моја бебица и ја да већ растемо и растемо и да улазимо у 11. недељу и да једва чекамо ту 40., наравно да би могле-и да се видимо и загрлимо! Најлепши осећај, и велико чудо носити у себи живо биће!! Будите ми срећне!!
pozdrav i od mene....sad i ja ulazim u 11 sed.jos mi se povraca povremeno a ostalo je ok
pozdrav i od mene.. sad cu uci u 11 nedelju.. ledja me uvek bole i uvek sam jako umorna..inace je sve ok..
u 10. nedelji sam trudnoce i jos uvek ne mogu da uzivam u njoj. u pocetku sam imala neku cistu, koja je prouzrokovala bolove. ona je sad sama od sebe nestala, tako da sam oslobodjena bolova. mnogo sam umorna, depresivna, sve mi je nekako crno, muka mi je po ceo dan, na svu srecu ne povracam. i ja imam problem sa mirisima. parfemi su mi svi prejaki, sredstva za ciscenje kupatila ne podnosim, mnogo jako mirisu i obratite paznju na sledece....nokte lakiram pored otvorenog prozora sa gas maskom u nadi da me niko od komsija ne vidi..haha
Ja sam imala krvarenje malo u 8 nedelji ,kao po obicaju prepisan mi je progesteron ,a da pritom nije proverena njegova kolicina u krvi,posto je on izuzetno stetan za trudnice odbila sam da prihvatim taj rizik,odmarala sam dva dana u krevetu,nisam ustajala i posle toga nikakvih problema.Stvar je u tome bila da sam se dan pre toga smrzla ,noge su mi bile poput leda,cak i sad ako mi je hladnije dobijem male bolove,tako da trudnice,utopljavajte se i odmarajte ,setajte ,redovno i zdravo se hranite,slusajte organizam ,razmislite malo o nasim prabakama i se ce vam biti jasno ;)
Ovako.... Sada sam u 10 nedelji i 5 dana. Poslednjih mesec dana mi je muka i to konstantno, a zadnjih 10 dana povracam. Skinula sam 4 kg, sto je u mom slucaju vrlo dobro. Sto je cudno, jedino sam ujutro ok, a oko 8-9 uvece nastaje pakao i grljenje solje. S vremena na vreme imam temperaturu 36.9-37.2 i zima mi je, i to opet uvece.
Sto se tice bolova u donjem stomaku, imala sam ih od prvog dana (necete verovati) po tome sam i skontala da sam trudna pre nego sto su to testovi pokazali. Bolovi su prestali pre 3 nedelje i sad me samo ponekad zigne.
E da, o mirisima da ne pricam! Jao sto je sve fuj! Sve mi smrdi! Inace sam bila opasan pusac (i preko 40-50 na dan). Morala sam ostaviti, htela- ne htela. Nazalost, momak i dalje pusi i smrdi, i to nam je veliki problem za neznosti.
Pre neki dan sam popila casu piva misleci da ce mi se muka smanjiti i stomak proraditi. Eh, bilo je unutra citavih pola sata, a onda niz Dunav. :) Hm, mali je antialkos i antinikotinac (ne znam na koga je)! :)
U svakom slucaju, nadam se da ce muka i povracanje uskoro proci jer je zaista deprimirajuce i nemam volje ni za sta, a utice i na to da trenutno niam sretna trudnjaca.
u desetoj sam nedelji trudnoce.od sedme nedelje primam progesteron na peti dan.dobro se osecam,ali ponekad mu se pokaze rozi sekret,a danas je vise braonkast.na uz je sve u redu,ali me ipak zabrinjava kako nista ne vide.julija
ja sam perfektna trudnica i mnogo mi se dopada vas sajt
cao i ja sam u 10 nedjelji trudnoce imam jos mukke i smrsala sam tri kilograma,bojim se da jos vise ne smrsam imateli neki savet pozdrav
Trudna sam 10 nedelja..imala sam mucnine mnogo,povracanje najmanje 5-6 puta dnevno.A sada primala sam infuziju i osecam se dobro samo mi je malo muka kada jedem...pozdrav
zanima me da li mogu da preskocim prvi expertni ultrazvuk
Trudna sam 10 nedelja..nemam mucnine...3x sam bila na ultrazvuku i ginekolog kaze da je sveok. Bojim se sto sam na samom pocetku trudnoce (kada nisam znala da sam uopste trudna) prvih 5 nedelja konzumirala alkohol i cigarete....imala sam jaku upalu mokracnih kanala i pila sam antibiotike...bojim se da li sve to moze uticati na razvoj bebe...kada sam saznala da sam trudna to je bila 6 nedelja...prestala sam pusiti i zdravo se hranim. Osjecam se extra...ponekad budem malo umorna....:)
zanima me koliko je cesta pojava da osetim mala probadanja u predelu levog jajnika a 12-ta sam nedelja trudnoce,i da li se odmah trebam javiti svom lekaru ili da sacekam 3 dana kada mi je pregled zakazan?Hvala vam u napred!!!
cao ja sam u 10. neldeji trudnoce.Prva trudnoca:)
Nemam mucnine, samo mi uzasno smeta pasta za zube.
Inace sam mnogo nervozna zbog, ne prodje dan da se opasno ne nasekiram. JEedinos etoga plasi. da li nervoza moze da utice lose na moju bebu?
Pozdrav svima ! I ja sam danas usla u 10. nedelju trudnoce ,ali zakacila me je neka prehladica, kisem i curi mi nos, malo sam malaksala .... uplasena sam jer mi je ovo prva trudoca i nemam bs iskustva. Da li je neko imao slican problem da me malo posavetuje sta da radim da se resim prehlade !? Hvala....
Pozdrav svima, i ja sam u 10.nedelji.Takodje sam pospana i pomalo nervozna, ali ne pijem taj utrogestan.Dr mi je prepisala samo folnu kiselinu, jel to ok?
Pozdrav za sve mame..i ja sam u desetoj nedelji trudnoce dobro se osecam pijem utrogestan tablete od pocetka trudnoce i sve je ok samo malo vise sam pospana..
i mi smo u 10 nedelji i mnogo spavamo :D
zdravo svima!I ja sam u 10 nedelji trudnoce...super se osjecam,nemam mucnine.Posto sam u 8 nedelji malo krvarila doktor mi je propisao Utrogestan 3x2..interesuje me da li jos neko ima iskustva sa tim?!Ja od kada ga pijem nemam krvarenja i super se osjecam.Pozzz svima
Pozdrav ! i mi smo u desetoj nedelji :) Moje lekare muci moj visok pritisak koji uz lekove dovodim u normalu Ja s licno osecam ok i samo mi se spava. Ima li neko iskustva sa visokim pritiskom u trudnoci ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »