Komentari za tekst "Oticanje nogu u trudnoći - da li se može zadržati i nakon porođaja?"

Komentara
24
Ostavite komentar
Ja sam 37 nedelja, noge su pocele skoro da mi oticu, vise desna nego leva... Meni pomaze da setam, vidim da je bolje i brze dejstvo setnja po travi, livada, park itd vise nego beton. 😊 Tako da, svako vece, dragog pod ruku i setnja bar sat vremena! ❤
Pozdrav. Ja sam se porodila prije dva i po mjeseca. Odlazila sam na posao (skraćeno radno vrijeme) a već sam bila u 9 mjesecu,i vjerovatno je i to uticalo da mi noge budu natečene toliko da sađ jedva našla papuče u apoteci koje mi odgovaraju i to dva broja veća. Tada su mi aptekarke preporučile gel Erbaven,koji sam mazala dva puta dnevno, a uveče prije spavanja posebno svaku nogu po 15 minuta,i odmah nakon par dana sam vidjela poboljšanje. Takođe, već nakon porođaja,dok sam bila u bolnici,noge su mi odjednom natekle,i to više nego i trudnoći,i to je trajalo skoro 10 dana,i bilo je bolno da čak nisam mogla da hodam. Prošlo je samo od sebe,ustala sam jedno jutro i samo vidjela da su mi se "vratile moje noge" 😀
Mjesec je jul,meni je ostalo jos 15 dana do termina. Mnogo mi oticu članci i stopala. Super se osjecam,jedino te noge krofnaste :) idem na plivanje i to mi prija. Preko noci malo spadne otok,ali ne potpuno. U kicu i rukama nisam uopste otekla,malo u šake :)
Srecno svima. Ovo mi je prva trudnoca i uzbudjena sam oko porodjaja,malo I uplasena :)
Zenice ja sam u 21-oj nedelji trudnoce imam 35 god prva mi je i rizična trudnoca
Ne smem da setam puno ne smem da vežbam nista ne smem ko da sam bolesna a ne trudna
Zglobovi su mi natekli pa.se.pitam ima li pomoći i pitam vas da nije to malo rano da mi oticu noge?
Ja Sam u 23.nedelji trudnoce u stopala su mi od Pre 3 dana non Stop pod otokom .. masiram se odmaram i isto je .. pritisak je dobra .. Sta Raditi?
ja sam u 23.nedelji trudnoce i vec skoro pa mesec dana mi je otecena desna noga leva je u jednom trenutku pocela oticati ali je prestala.samo desna.pritisak mi nije visok,naprotiv,super je kad god sam proveravala.sta da radim.da li treba da se zabrinem,mazem hepatrombin gel i uvek uvece postavljam nogu na dva jastuka,ujutru splasne malo ali cim ustanem opet se vrati u oteklo stanje.takodje osetim i da mi se listovi stezu iliti malo grce..velike su vrucine ,ginekolog mi je rekao da je zbog toga,postoji li neka analiza koju mogu odradititi vezano za to?unapred hvala na odgovoru.inace ovo mi je druga trudnoca...
kako se preporucuje da se pliva kada trudnice ne smeju da se kupaju u bazenu banji i to? inace u 9 sam mesecu cekam svaki dan noge su preotecene ...?
Zato je i napisano "preporuka" (nije obavezujuća), jer se misli da bi pre odluke trebalo konsultovati ginekologa, koji će opet da da preporuku da li nešto raditi/ne raditi u skladu sa zd. stanjem trudnice. Na kraju odluka i odgovornost je na trudnici.
Usla sam u 8. mesec,nemam velikih problema sa oticanjem nogu,jedino sto je oteklo su moja stopala,ali pre bih rekla da je to od kilograma koje sam dobila od trudnoci,nego od neceg drugog.Medjutim cak i kada osetim bol u nogama,tu je moj najbolji muz na svetu da pomogne masazom:)
Ja oticem cela, ali bukvalno. I to posebno nakon hodanja. I prsti, i ruke i lice, o nogama da i ne govorimo. Niti mogu kakav prsten da stavim niti mogu koje cipele da obujem. :) Bas cu da pitam doktorku sta i kako. :) Samo da to nije opasno, a pritisak nemam.
Sta kada otice samo 1 ruka?
Caj od virka...u prvoj trudnoci sam oticala, a u drugoj redovno konzumiram caj i nemam problema.
Meni se cini da virak ne sme da se koristi u trudnoci.
ja sam u 32 nedelji trudnoce. Oticu mi desna ruka i noga, imam bolove i ne mogu da savijam prste, povremeno mi se jave i neke tamne fleke na dlanu ruke ali brzo i nestanu. Pokusala sam da hladnim oblogama bar malo to saniram ali ne vredi. Kada sam jutros pozvala svoju doktorku rekla mi je da se javim kod doktora opste prakse i uzmem uput za neurologa, sto mi uopste nije bilo jasno zbog cega neurolog. Mislila sam iskreno da ce mi dati uput za nefrologa nebih li proverila bubrege,mada redovno idem da mokrim. Doktori opste prakse posle konsultacije su rekli da to nije za neurologa nego da se javim reumatologu i dali mi uput i da uradim ASTO I LATEX RF. Cak su mi rekli da je velika mogucnost da je beba nalegla na neki karlicni nerv i da mi se to zbog toga desava, i da izbegavam da lezim na desnoj strani i ledjima vec samo na levoj...
Ja sam u 35.nedelji i noge mi otiču strašno. Najviše zglobovi i stopala... Stopala su izgubila normalan oblik, sad su kao cigle, ali bukvalno četvrtasta. Jedva sam našla neke medicinske papuče da mogu da obujem, ali još par dana radim, pa će valjda biti bolje kad budem manje sedela. Pozdrav svim trudnicama!!!!
Drage, mozda mogu malo da pomognem. U 31oj sam nedelji i do sada sam dva puta osetila da su mi listovi zategnutiji nego obicno, valjda od nakupljene vode u njima. Meni je u tim situacijama pomogla masaza nogu (butina, listova i stopala) zelenom konjskom mascu (ima u svakoj apoteci, uz sebe je uvek imam, nevezano za trudnocu, jer prija kad namazem dno moje inace krive kicme). Ovaj gel hladi, tako da je posebno prijatno namazati ga u ovim vrucim danima. Iskljucivo je od biljaka, takod a stetnih efekata ne moze da ima. Probajte, moze vam pomoci!
na balzamu pise da nije za trudnice.
Ja sam u 25.nedelji trudnoce,inace je jako rizicna trudnoca,vec sada imam kontrakcije pijem ginipral,izoptin,moram strogo mirovat,a sada jos i noge oticu,pa gde ces gore.Svih pravila se pridrzavam,ali eto...i prosli put je bilo isto tako ali je pocelo oticanje u 8.mesecu...Ma uzas...Zgog kontrakcija moram mirovat,a zbog oticanja bih trebala malo i da setam,pa ima li neka sredina?Ali eto jos samo 15 nedelja valjda cu izdrzati...Ustvari moram...
Ja sam u 30 nedelji trudnoce, zivim u inostranstvu, i otice mi desna noga vise nego leva, pa ne znam jel moram da se javim kod babice?
Inace primetila sam kad sedim duze ili stojim da oticu noge vise, tako da zene odmarajte sto cesce i nigde ne zurite sa obavezama, polako sve. Ko ima decu pronadjite negu igru s kojom cete provesti vreme dignutih nogu na stolicu ili krevet, ili neku knjigu da citate zajedno ili da gledate neki crtani.
ja sam u 37 nedelji i kao balon sam
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »