Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Mozes se slobodno okretati. Ja spavam na obe strane i nije nikakav problem. Nekada se mozes odmoriti lezeci na ledjima,ali gledaj da zaspis dok si na boku. Pozdrav
Da li je neka od vas dojila bebu a pri tom imala silikone u grudima?Iskustva molim vas bez nekih osuda?! 😘
Ma kakve osude,silikoni su super....jeste moja drugarica i nije imala nikakvih problema zbog toga...sve kao da ih nema
pozdrav..ja sam u 23ned..i moja bebica ima cistu u stomaku..za koju nasi "divni" doktori ne mogu da utvrde dje se tacno nalazi..i da li je ona opasna ili nije..bila sam kod 10doktora..da kazem bukvalno najboljih doktora..njihova misljenja su razlicita neki govore da je to cista na bubregu,cista na jajniku,na mokracnom kanalu,pa onda negdje izmedju,pa na debelom crijevu i td i td..ali najvise njih se slozilo da je cista na jajniku.i ja se nadam da jeste.radila sam test aminosinteze koji je bio uredu..kao i tripl test..tecnost iz bebine ciste je trebala da se provjerava tj salje na analizu.ali to je izgleda nemoguce zbog pregrada koje su se pojavile u bebinoj cisti..a ono sto me najvise zabrinjava jeste to sto cista veoma brzo raste i vec je 4cm..a doktori mi ne govore da ta cista moze da osteti neki organ i slicno..njihov odg na moja pitanja su ne znam...zadnji doktor mi predlaze da idem na magnetnu..i ja stvarno ne znam sta vise da radim i kod koga da idem..a da mi stvarno taj neko moze pomoci..i reci mi sta ja treba da radim..da li neko ima iskustva?
Pozdrav Slavice, ispricacu vam moje iskustvo u prvoj trudnoci:
23. nedelji lekari na ultra zvucnoj kontroli uocavaju cistu u mozgu deteta, do tada je trudnoca bila super, nisam radila amiocintezu nije bilo indikacija za istu, i onda krece konstantno pracenje ciste!
Zavrsava se sa magnetnom rezonacom u 32. nedelji koja potvrdjuje poziciju i dimenzije ciste, prognoze variraju od lekara do lekara...
Porodila sam se carskim rezom, dete ima sad 2.5 god, do sada smo uradili 3 magneta kojima se cista prati, u medjuvremenu smo se iselili iz zemlje dobili i misljenje da to nije nista zabrinjavjuce.
Ne brinite, radite sta vam lekari kazu, magnetna rezonaca nije stetna, oni cesto za svaki slucaj ne kazu nista lepo!
Moje dete,s obzirom da je mozak dosta delikatnija mesto za cistu, nema nikakvih smetnji, hoda,prica,bezobrazan je kao i sva ostala deca!
Ako cista ne nestane do kraja trudnoce,sto je takodje moguce,onda cete je pratiti kasnije,sve u svemu sad nista necete raditi,pokusajte da se opustite!
Samo hocu da pozdravim kompleksasice koje na bebac sajtu lece komplekse i lupaju minuse non stop. Blago vasoj buducoj deci!
Zene ovde dodju da potraze savet,a budu docekane na noz.Lupajte minuse koliko god zelite,to samo govori o vasem stanju uma,a ne zena koje su pitanje postavile.
ja na te pluseve i minuse gledam kao... slazem se i ne slazem se... ili ako pitaju jesu li imali iskustva plus za da a minus za ne.. uopce to ne gledam kao negativno nesto.
Meni pritisak skoci od toga... pri tom pametnice se ne udostoje da nas nauce nesto kad vec toliko znaju.
Cao mame, ovo mi je prva trudnoca, usla sam u 23u nedelju i doktor mi je uveo Utrogestan od 200, posle 5 dana koriscenja pojavila mi se temperatura od 37.5, rekli su mi da je to jer se Utrogestan sastoji od progesterona i da on hoce da izaziva temperaturu, pa me zanima da li je neka od vas imala slicnog iskustva?
Uveo mi je doktor zato sto sam osecala grceve u jajnicima, od kada sam pocela da koristim Utrogestan koristim ga vaginalno svako vece evo i danas je tako a sad sam 30+4, u pocetku koriscenja sam imala tu temperaturu 37,5, objasnili su mi da se ona u trudnoci zove hormonska temperatura jer je izazivaju hormoni i da je ne treba spustati, kazu da je opasno ukoliko trudnica ima 38 duze od 3 dana. Pozdrav svim mamama i buducim mamama, nadam se da uspevate da uzivate u trudnoci s obzirom na ovakve vremenske temperature i promene ❤
Evo i ja da se ukljucim,ako nije kasno.. i ja ga uzimam od pocetka,ali vaginalno,svako vece pred spavanje,tako mi je receno,bas zbog toga da ne bi doslo do nekih nezeljenih dejstva, pa mozes i ti da probas tako.. a sto se temperature tice,mislila sam da je oko
37° normalno za trudnocu
Ja pijem Utrogestan od pocetka trudnoce,sad sam isto 23 tj ali nemam nuspojava pa vam bas nisam od pomocu,ali me zanima zasto ste ga sada dobili?
Drage mame, mi smo u 23.nedelji i na pregledu je doktor rekao da mi nije posteljica najbolje srasla za matericu sa leve strane pa je tu smanjen protok krvi. Za sada beba normalno napreduje u skladu sa nedeljama ali se brinem za kasnije kada bebi bude trebalo vise hranljivih supstanci za napredovanje a slab protok krvi.
Ako neka mama ima slicno iskustvo da me posavetuje!
cao buduce mame 😄 Imam pitanje,ako iko ima iskustva... 23 sam nedelja i poceli su da mi se javljaju bolovi,stidna kost i stomak? Rekla sam doktorki,njen komentar je odmaraj... A cula sam da to hoce i od tezine bebe,kako raste i pravi mesta. Inace je beba krupnija i jako nemirna,a imam i hematom... Izvinite na duzem postu,ali ako iko ima iskustva,znacilo bi,hvala vam 😊
22w 0d , 570g :)
I meni se takav bol javio, boli me u navratima a onako nekako probada.. Preseca..Nzm ni kako bih opisala.Po mom.nekom.istrazivanju je bol pubicne kosti..Sve ostalo je ok.

bila sam na 4d ultrazvuku sada sam 23 nedelja i bebac nam ima 700g. kakvo je vase iskustvo koliki vam je bebac?
22+5 nedelja bebana teška 450g! 😍
22n +3 i bebac ima 515g. :)
Takodje sam 23 nedelja moj bebac ima 670g isto krupnija beba. Dr.kaze da moze da bude genetski a mozda je baba naprednija jer postoji mogucnost da imam secer. Pa treba da odradim ogtt test na kom ce se pokazati sta je u pitanju. Sta je tebi dr.savetovao?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »