Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2822
Ostavite komentar
Mame, jako mi oticu noge i prsti na rukama. Kako da se izborim sa tim? idem na kontrolu za dve nedelje pa cu se posavetovati i sa dr.
Hristina, hvala puno na savetima. Juce sam bila na kontorli, dr. mi je dala da skupljam urin 24h i lab. da uradim pa da se sa tim rezultatima javim nefrogu. Samnjila sam unos soli na minimum, izbacila gazirane sokeve ali nikakvih promena za sada.
Tamara proveri ukupan nivo proteina u organizmu. Zatim magnezijum uzimaj, Magnezijum Direkt ili Magnetrans. Redukuj unos soli i bez gaziranih pića. Kesten gel pomaže takođe pri smanjivanju otoka. Diži noge i odmaraj što više. Proveri pritisak i šećer kako bi isključila mogućnost trudničkog dijabetesa i prekl. Ovo sve ti pišem iz iskustva, takođe imam problem sa oticanjem,meni su niski proteini bili i kako su se popravili tako i manje oticem ali možeš to potpuno izbeći. Srećno.
Da li je neko vodio trudnocu u Misovicu , i da li se tamo porodila ? Kakva su iskustva i utisci :)
Veliki pozdrav :😗😗😗😗
Dva različita porođaja i oba u Mišoviću, sve pohvale za celokupnu ekipu! Ne brini u dobrim si rukama!
Cao, mame. Da li je neka od vas osjecala jako rezanje na vrhu stomaka? Bas puno peče. Nisam bila sigurna da li je to osjecaj iznutra ili s vana, ali sad sam sigurna da je iznutra pa sam se zabrinula. Da naglasim da je povremeno, ne konstantno.
Sorry Svetlana sto tek sad odgovaram. Jos uvijek ponekad osjecam ali vjerovatno sam vec navikla a i dosta vise koristim vrijeme da se ispruzim. Moj porodicni doktor(ica) je rekla da se ne moramo puno brinuti jer je to vjerovatno zbog znojenja, trenja sa grudima i blagim razvlacenjem kože. Ona kaze da je takvo peckanje osjecala sa donje strane stomaka prije nego je koža ispucala. Ja strija nemam pa me zato i brinulo. Sad sam vec 34 nedelja i sve je ok, a 13. kad odem na pregled pitat cu doktora. Vidim da i ti imas bisera od doktora kao i ja... Bas me zanima sta ce mi moj reci.
Ovo moram podeliti... Ginekologija Mladenovac.
Danas sam bila na redovnom javljanju kod ginekologa. Kazem javljanju, jer ne mogu drugacije objasniti. Pregleda nije bilo, ni uz, ni bilo kog drugog... Moju doktorku menja neki doktor Miskovic (ne zasluzuje to "doktor"). Prvo nije hteo da me primi u ordinaciju, kao imam zakazano za dva dana, a ja zelim doznake koje moram postom poslati svom poslodavcu. Necu sigurno cekati poslednji dan u mesecu... Primi on mene na insistiranje mog supruga... Rekoh, usput da ga pitam za taj moj osecaj ispod grudi sto trni i pecka, a on mi odgovara ovo " Cuo sam pitanje lutko, ali nemam odgovor na to. Znas ja samo menjam tvoju doktorku i nisam u obavezi da ti dajem nikakve odgovore na tvoja pitanja. Ja sam tu za ove doznake i hitne slucajeve. U stvari, ja ne bih trebao ni to da vam dajem"... Strasno!
Jel osecas jos uvek to? Imam slican osecaj, ispod grudi tj kako si vec navela, vrh stomaka... Kao da mi je tu koza utrnela, a na to dodato kao stipanje i boluckanje. Ni kod mene nije konstantno. Mislim da je zbog rastezanja koze i rasta bebe, ali cu svakako proveriti sutra sa doktorom...
Zdravo mamice, na zadnjim radjenim nalazima u urinu su mi se pojavili eritrociti i kristali. Malo sam se prepala, a kod ginek.smo tek prekosutra. Da li se neka od vas susretala sa tim ?
Jel se susrela neka od vas sa smanjenom količinom plodove vode? Na UZ mi je AFI bio 50 uz komentar oskudno manja količina plodove vode. Radjeni dopleri i sa bebanom je sve OK.
Za 10dana imam zakazanu kontrolu. Valjda će sve biti OK.
Caos. Ja nosim decaka imamo skoro 2kg a termin nam je 13.08. Porodicu se u Frontu. Super se bas osecam kao da nisam trudna. 😊 Jedino nocu mali grcevi ali nista strasno. Pijem magnezijum direct i dosta mi pomaze. Pozdrav 🙋‍♀️😊
Zdravo :) Isti osecaj, trudna, a uzivam u trudnoci, tj kao da nisam 😊 Ja sam bila na redovnom uz-u 30.05 i tada sam bila 27 ned i 3 dana (sam pocetak 7- og meseca), teski 1180 gr. Sutra idem kod ginekologa i bas me zanima kako je moja devojcica napredovala do sada 😇
Isto i mi. :) sve isto. Danas nas merili 1800gr :) Grcevi kad da, kad ne, ali direkt i mi pijemo. Ali mi ne znamo sta smo. Srecno do kraja drugari!
Nama termin 13.8. U NSu :) ne znam sta nosim neka je ziva i zdrava bebica. Smeta li vam vrucina zenske?
Krenula sam u Zmaj Ognjena Vuka. Školica za avgustovsku grupu je krenula u ponedeljak. Probaj da se ubaciš u neku od grupa (ja muslum da ukupno ima 4 ili 5 avgustovskih grupa). Najbolje da ideš u DZ i da se raspitaš ako si zainteresovana.
Mozda :) jel si krenula u skolicu za trudnice. Ja nisam, da li je kasno da se prijavim??
Meni je termin 15.8 možda se i sretnemo u Betaniji 😁 ako moj beban ne porani.
Što se vrućine tiče, trudim se da ne izlazim u najtoplijem delu dana. Ujutru do 9h i kasnije tek uveče iza 20h. Preko dana klima na 25stepeni i ne mrdam iz stana.
Nama je termin 12.08 guramo polako😊
Da li je nekome iz Panceva termin u avgustu? pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »