Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Cao :) Mojoj bebi je stalno zelena stolica, kaki jednom eventualno dva puta dnevno. A do pre mesec dana desavalo se da ne kaki i po 5 dana. o sada ima zuckastu stolicu jednom u nedelju dana a inace je stalno zelena. Doktor mi kaze da je dohrana puna gvozdja pa zbog toga o da nista ne brinem. Ali ja opet brinem i kad vidim da je kakio normalno ha skacem od srece :)
Pišete za kenhur nosiljku, a pedijatri kazu ne pre 6 meseci. Kome verovati?
Pedijatru naravno, ovaj sajt je nivo kvaliteta tipa Lepota i zdravlje i sl.časopisi. Ovo što pišu za razvoj bebe po nedeljama je tačno, ali 70% tekstova je stvarno nivo nekih novina Cosmopolitan i sl. S obzirom da žene ovo dosta čitaju trebali bi zaista da počnu sarađivati sa pedijatrima i ginekolozima, jer su tekstovi skroz bezveze,kao da su prepisani iz Blic žene. Položaj beba u slingu,kenguru i sličnim nosiljkama je neprimeran za razvoj bebe sve do 5. meseca. Radim kao pedijatar u jednoj državi EU i verujte mi da bi ovde udruženje pedijatara već uputilo kritike ovakvom sajtu i javno ih prozvalo da šire dezinformacije.
Pozdrav drage mame. Jednom sam u ovoj rubrici ostavila komentar za moju tada tromjesečnu ćerkicu. Moja curica danas ima tri ipo godine, plavu kosicu, plave okice ponekad je malo mazna i tvrdoglava ali uglavnom dobra i radoznala djevojčica.;) (ne zna da da izgovara r. ž.č l...:) Danas moj sinčić puni tri mjeseca pa sam napravila malu retrospektivu. Mnogi postovi na ovoj stranici su mi pomogli. Sinčić je rodjen dan pred odredjen termin, imao je 4400 gr, dobio najbolje ocjene ali je u bolnici dobio i urinarnu infekciju zbog koje smo ostali tri dana duze u bolnici. Pet dana nakon izlazka je koristio antibiotike...Sve u svemu to se dobro zavrsilo. Primio je do sad BCg vakcinu, dvije vakcine za hepatitis i jednu pentaxim vakcinu. Na jednoj kontroli doktorka je primjetila da vuče glavicu malo na desnu stranu. Razlog tome je vjerovatno loš položaj ploda u materici pošto smo mu svaki dan mijenjali stranu na kojoj spava, Išli smo deset dana na fizikalne vježbice nakon kojih je počeo da vuče glavicu u lijevu stranu... Lično smatram da je bio premali za takvu dijagnozu ali naučili smo par dobrih vježbica za svaki slučaj. Još uvijek ne drži glavicu sasvim čvrsto. Trenutno ima 7200 gr, i ako zanemarimo problemčiće sa infekcijom i tortikolisom on je jedna divna nasmejana beba!!! :)
Pozdrav, do sad nismo radili urinokulturu, samo standardan nalaz urina desetak dana po rodjenju. Pedijatar je tada smatrao da ne treba ali nam je na poslednjoj kontroli dao uput i za urinokulturu u sklopu redovne kontrole zdravlja nakon infekcije.
Da li je vasem detetu radjena urinokultura nakon izlaska iz bolnice?
Mame procitajte ceo tekst i poenta ce iskrsnuti u nekom momentu. Ima tu vise od tri uvodne recenice...🙂 Pozzz
Koja je poenta tvog komentara?
Cao. Imam bebu od 3 mjeseca i posljednih 6-7 dana iz cista mira pocne da place. To je strasni plac, na sav glas. U vecini slucajeva to bude dok spava. Samo odjednom otvori oci i u plac. 😢Da li se nekoj mamici to desavalo i da li postoje neki konkretni razlozi za to? 😢
I mojoj bebi se to desavs, ali ni ja ne znam zasto. Kao da je ruzno sanjao, tako izgleda.
Moja beba Magdalena ima nepuna 4 meseca i spavka od 21:30h do 6-7h, retko se desi da budi oko 5h.. Brzo napreduje i uv3k je srecna,place samo kada je gladna ili ukakana.. Uhvatile smo super ritam i vec se odlicno razumemo😆
I ja zelim da kazem koliko sam srecna sa mojom bebom. Postale smo pravi uigrani tandem. Po ceo dan pricamo, sikimo, igramo se, mazimo... Obaveze ostavljam za vreme kada ona spava ili je sa svojim igrackama. Imam srece sto nismo u zajednici i sto uglavnom ne moram da pravim rucak... Uzivamo i srecne smo! :-) Ljubimo vas!
moja beba zaspi izmedu 21-22budi se izmedu 3-5da jede i spava do ujutro 7-8kako kad, onda bude budna dva sata tad vec pocinje nervozna biti uspavam je i onda nekad spava pola sata a nekad i tri sata,i tako dva sata budna pa spavanac,sve do veceri.
Cao mame! Moja beba ima 3 mj. i iskljucivo je dojen. Navecer zaspe oko 9.30 i budi se svaka 3h, budenje konacno je u 7.30. Dnevni mu je ritam (od prije neka 2-3 tjedna) takav da je budan sat i 15min i onda spava 30-40min. Onda je opet budan sat i 15min i onda opet 30-40min spavanje i tako cijeli dan. (fascinantno mi je da uvijek zaspe nakon tocno sat i 15min) U intervalima kad je budan je jako raspolozen i puunooo se igramo. Ne bunim se, odusevljena sam sta smo uhvatili bar neki ritam :) ima li itko slicnu situaciju?
Identicno! Ali I D E N T I C N A situacija kod nas! 😊 samo da su zdravi i veseli,nije kenjkava i zahtevna beba,sto je najvaznije!
Pozz svima. Moja beba jede izmedju 135-150ml ali to je mereno pre stavljanja ad mleka, kada dodam prah to bude 150-170ml na 3-3.5 sata. inace za nedelju dana puni tacno tri meseca. Od starta je jeo dosta, u porodilistu odmah treci dan 60ml. Zadnja dva dana nesto odbija da jede kao sto je jeo, tj pojede kolicinski manje 70-120ml. Poceo je da balavi dosta i trpa sakice u usta, kaki jednom dnevno i redje je nekako vodenasto a boja senf zuta. Ovako je veseo, raspolozen malo ga jos muci stomacic ali kad se isprducka sve proslo. U stanu nam je pakao. E sad sta je razlog tome sto je smanjio obrok, da li treba da brinem, da li zbog vrucine, da li ce to zubici mada je jos rano rekla bih, ah da u grlu mu se uvek cuje da pljuvacka posebno dok jede i mora da iskaslje. Bili smo kod pedijatra kaze beba je zdrava....
i moja beba je uvek ruckala po 150ml a li zbog vrucine popije po 120ml.. moguce da je zbog vremena to i sa tvojom bebom, ali nakbolje zna pedijatar
Moja devojčica takodje ima 3 meseca i na dohrani je, pije 120 do 150 ml po obroku,stolica uvek tamno zelena ( jer je mleko puno gvoždja),mislim da odes opet kod lekara i da utvrdi šta je :-) pozdrav
Ne znam da li ce pomoci svakome ali nama da... :)
Pesmica... I mesec je u pidzami :) Uspavanka - Instrumental.
Preko dana se bas cesto umiri sa tim... a nocu uspava. Divna muzika.

Pozdrav. :)
Pozdrav svim mamama!
Moj bebac je napunio 3 mjeseca i ima 8500kg. Cvrsta je beba i uvijek nasmijana. Imao je grcice prva dva mjeseca, budio se na sat i po do 2h. Probali smo i espumisan i biogaiu i cajeve od kima ali nam je najvise pomoglo masiranje stomacica toplim maslinovim uljem i tople obloge. Sad jedva cekamo da krenemo sa kasicama :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »