Komentari za tekst "Šta je amniocenteza?"

Komentara
86
Ostavite komentar
Koja je procedura za dobijanje termina kod njega? Mi mozemo sami da odlucimo da li zelimo u decijoj ili u betaniji?
Imam tu potrebu da kazem svoje iskustvo na institutu za majku i dete Dr. Vukan Cupic na Novom beogradu gde sam radila AC po cetvrti put, ranije su to bila Betanija i S. Mitrovica, sa Mitrovicom sam MALO JE RECI zgrozena, tamo sam i izgubila bebu nakon AC. Na IMD su sestre,cistacice, lekari,kuvarice TOLIKO fini i ljubazni da je to neverovatno, prosto sam u cudu, intervenciju ja licno nisam ni osetila. Topla preporuka ko god mora da radi, neka ode tamo.To su pravi profesionalci. Srecno...😊
Meni je ginekolog elektronski zakazao, ali koliko sam cula mozes i njih licno da pozoves i zakazes! Izvini, tek sam sad videla komentar.
Zvezdana, molim te, reci mi koja je sada procedura zakazivanja genetskog savetovališta u IMD. Da li mora da zakaže ginekolog elektronski ili kao ranije može trudnica da zove nakon uz potvrde trudnoće i da zakaže termin u savetovalištu?
aminocintezu radila na Instututu za majku i dete u Bg. sve je odlicno proslo i rezultati su ok. da li aminocinteza moze da pogresi pol deteta?
mislim da su jako male sanse, u slucaju da i postoje, da dodje do greske
Amniocenteza rađena u decijoj bonici NS. Rezultati gotovi za 3 nedelje i dva dana. Tako da se vreme cekanja na rez. itekako skratilo.
Amniocenteza je mene bolela manje nego vadjenje krvi,traje kratko i vise je neprijatan osecaj,zaboli na sekund ali stvarno nista strasno.Kod mene je strah bio ogroman,pogotovo jer sam tri puta prezivljavala stres. Vracali su me zbog malo povisene temperature.Svake nedelje isto-predavanje uputa,cekanje par sati i razgovor sa dr.Nisu mi dali nista pre zahvata (bensedin i sl.) Nakon zahvata odmah ustajanje,na ulicu i u taxi. Prepisali su mi progesteron jednu injekciju a nisu mi je dali u bolnici vec sam posle dva sata lezanja kuci otisla u dom zdravlja da je primim.Tamo me sestra ostavila da cekam oko sat i po! i jos me poslala da kopiram izvestaj da bi im ostavila primerak a jedan sacuvala za sebe.
Jutros sam odradila analizu u jednoj privatnoj ordinaciji u Čaču. Sve je bilo savršeno, kratko je trajalo i bilo potpuno bezbolno.Delic sekunde je trajao ubod, koji me je manje boleo nego ubod igle kada se vadi krv iz vene. Deo stomaka gde je trebao da me ubode, dr je prethodno naprskao anestezijom u spreju. Sve je bilo gotovo, bukvalno za pola minuta. Dobila sam da pijem antibiotik uz preporuku da danas malo odmorim.Nakon par minuta sam pesaka otisla kuci. Osecam se odlicno i nemam nikakvih dodatnih problema.
Molim te javi se i meni ako mozes na email krsmanovicivana92@gmail.com Posto su mi zaista hitno potrebne informacije.
U Čačku??? Ako moze informacija na e-mail gde u čačku
milosbandit@gmail.com
Radila sam juce amnio u decijoj bolnici kod dr Kolarskog. Toliko sam se plasila,noc pred zahvata nisam mogla spavati.. ali,kada sam dosla tamo shvatila sam da to nije nista straano. I da je bitno ko vam to radiii :) sada znam da sl put kad opet ostanem.trudna da zelim to da radim :)
Drage mame! Molim Vas napisite mi vase iskustvo sa placanjem analize u privatnoj ordinaciji. Dosta Vas je uradio amnio u drzavnoj ustanovi pa je prebacio uzorak u privatnu (predpostavljam da je zbog cekanja) koliko se placa u privatnoj i zasto niste isli na vadjenje u privatnu lab. pa da odradite sve na jednom mestu? Hvala puno!!! :)
ja sam radila amniocentezu u decijoj bolnici u novom sadu17. marta,potpuno je bezbolno,pomalo neprijatno,ali najbitnije je da ste sto opustenije jer kad su misici zgrceni onda boli ubod. Nikakve lekove nisam pila pre,vec samo 2x100 utrogestan dve nedelje i strogo mirovanje posle zahvata. Strogo sam misrovala dva dana,treci sam leskarila i legla kad god osetim nelagodnost...rezultate sam dobila 19. aprila,sve ok:-)preporucujem svima ko mora/zeli da odradi jer stvarno nije nista strasno i nakon toga mirno cekate porodjaj:-)pozz
Da li je neko, od vas, privatno radio amnio? Gde i koliko košta. Mislim na Novi Sad. Hvala vam.
ja sam bila jako uplasena,radila sam amnio institut za majku i dete.kod dr ubavke.svako ko moze dobiti uput za institut moje preporuke.doktori,sestre sve za pohvalu.prijem je jedan dan pre intervencije.sama intervencija nije bolna.oseti se samo ubod ali nista strasno.i jako kratko traje.par sekundi.sam ultrazvuk traje duze.prate bebu,polozaj.dva dana posle intervencije pustaju kuci ukoliko nema kontrakcija,krvarenja.vizita tri puta dnevno.sve mozes reci doktoru ukoliko imas neke tegobe.verujte da nema potrebe praviti toliki bauk oko amniocenteze,posle amnio terapija utrogestan od 200mg vaginalno,dve nedelje i antibiotik nedelju dana.i sad samo cekati rezultate
Odakle poceti?! A radjena u petak u KC Nis, malo je reci da sam bila prestravljena... primili su nas na odeljenje Patologija trudnoce, osoblje relativno ljubazno, ali u krajnjoj liniji ni mi ni oni nismo bili tamo da bi smo se smeskali jedni drugima, pa to ni ne uzimam za zlo.. dodje moj red, legla na sto, dr obavila uz pregled i pocinje ulaz iglom u stomak... nista strasno, ubod u predelu pupka... medjutim, beba se u tom trenu okrece i cujem kako kaze sestro ne valja, moramo nize... au, e ono se zove bol!!! Malo vise od oziljka od carskog reza udje iglom, doduse i ja sam se malo stegla... bolelo je dosta, imala sam kontrakcije u trajanju nekih pola h 45min, odmah su mi dali utrogestan od 200mg i hvala Bogu preziveh i to... otpustena kuci istog dana, sad cekamo rez...
Danas radila amino u kc Nis zadovoljna osobljem...nista strasno...potpuno nebolno toplo preporucujem svim onim mamama koje su u nedoumici i koje imaju bilo kakvu sumnju....
I ja sam radila u kc Nis kod dr Brace. Doktor je fenomenalan. Sve vreme se trudi da te opusti, da objasni svaku sitnicu i bas se trudi oko pacijentkinja. Intervencija uopste ne boli. Tri puta vise boli vadjenje krvi. Traje manje od minuta. Jedino sto sam osetila je nelagoda i blagi pritisak. Topla preporuka. Mnogo su napravili frku oko amnio. Ja sam i inace ogromna kukavica
Kod kog lekara ste radili intervenciju?Zanima me da li je potrebna neka priprema,i koliko se cekaju rezultati? Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »