Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2727
Ostavite komentar
Kristina hvala ti na odgovoru...Već sam pomalo počela da brinem...Još jednom hvala...Pozdrav...
sinoc je i moj muz osetio bebu i mnogo sam srecna.
Jasmina nista ne brini. Sasvim normalno bi bilo i da nista ne osjecas,a to sto si ti opisala jeste bebica. Svi to osjecamo na svoj nacin,meni je licilo na creva,tako je i sad,to je beba,samo je jos slaba da bi je jace osjetila. Zavisi i od tvoje konstitucije,ako si krupnija,osjetices kasnije,a ako si mrsava,ranije...neko je ne osjeti ni do 25.nedjelje. Zato,uzivaj :-)
Ćao!Ja sam u 20 nedjelji..Ovo mi je prva trudnoća i super se osjećam,jedino me muči to sto baš ne osjećam da se beba rita i da me udara a na svim postovima sam pročitala da većina vas osjeća pa me to pomalo brine.Osjećam kao neke "žmarce" i kao da me nesto grebe u stomaku ali ne osjećam udarce ili nešto slično...Da li je to normalno ili trebam da posjetim doktora?? Pozdrav svim mamama...
Caooo. Danas sam usla u 20.nedelju i osecam se super. Videla sam da je nekoliko trudnica pitalo za kontrakcije u ovom peridu trudnoce i o tome niko nije pisao.Imam ih i ja. I to nisu kontrakcije bezbolne sa kojima se materica priprema za porodjaj,vec bolni grcevi koji ne bi trebali da se pojavljuju sada. Dr mi je rekao da moram da mirujem!! I cim sam se smirila,proslo je.Inace sam stalno hodala,setala i bila aktivna...Zato,sve koje ste ovo osetile smirite se,jer vam je organizam,ocigledno,porucio da mu nesto ne odgovara. Takodje mi je dr rekao da cu morati na odrzavanje trudnoce ako se kontrakcije nastave. Svom srecom prosle su. To mi je jedini problem bio od pocetka,prosla sam bez mucnina,bez gojenja u prvom tromesecju,bez bolova i tableta...Zato usporite i uzivajte...Srecnooo :-)
Snezo,ja ocekujem 2.bebca,sa prvom bebom sam isla na bazen sve do kraja 7.meseca,tako da mozes plivati slobodno.Meni je dr.rekla da mogu,samo da se pazim da se ne prehladim,i da izbegavam ustajalu vodu-kao sto su jezera i sl.
Meni stomak raste,bebac je poceo da se ljavlja-cak je i tatica uspeo da je(nadam se da ce biti curica) oseti... I ugojila sam se samo 3.5kg!!! Jupiiiii! U prvoj trudnoci u isto vreme sam imala vec 7-8kg viska,i bas se radujem sto sad ne izgledam(jos) kao slonica... :)) Pozdrav!
zdravo svim buducim mama....JA sam u 4 mjeseci,a prva mi je trudnoca.Posto zivim na moru,zanima me kako vi i da li imate iskustva sa plivanjem kad je u pitanju trudnoca.Poz....
bojana cao,
nedelje se racunaju od tvog poslednjeg ciklusa. dodaj 7 dana na to i onda jos 40 nedelja i to ti je termin . a nedelje znaci -7 dana posle menzisa pocinje prva nedelja. trebalo bi da pise na uz kartonu koja je nedelja.
ja vise neznam ni koja sam nedelja.po mojoj racunici vec bih trebala da sam u 20-oj nedelji.doktor mi je rekao da sam tek u 19-oj nedelji.kako se racunaju nedelje?
jelena, sad si peti mesec, kad budes usla u 23. nedelju to ti je 6-ti... Peti ti traje od 18. do 22. a 6ti od 23 do 27.
nadam se da sam ti pomogla :-D pozdrav
cao buduce mamice...mene malo buni ovo racunjanje meseci trudnoce...ja sam danas usla u 20-u nedelju trudnoce, pa me interesuje da li sam ja jos peti ili sam sesti mesec...sva sam zbunjena i nista mi nije jasno! da li neko mozda zna...???
evo nas harisa tu smo. ja izgledam kao sa prvim detetom u sedmom mesecu!!!!!!!!!!!!!!!!!
kazu da cu biti kao ormar u devetom!!!!!!

sada imam problem sa esherihijom na grlicu!!!

kakosi ti sta je novo???
cao! gdje ste buduce mame ? ima li kakvi novosti ?
cao ema! Nemoj da te to sikira sto je stomacic mali to zavisi od genetike i grade tela to je sasvim normalno. I ja tako nekad gledam u svoj stmak i kazem ma mali je ali to je opravdani strah,a meni prijateljica kaze vidi sto se tvoj stomak vidi a vidi kod mene kao i da nisam trudna u istoj nedjelji tako da je to sve individualno a ja jos nista ne jedem,izgubila apetit.
Ema:Zdravo,ja sam isto u 20.nedelji,13.sam bila na kontrolu i sve je super al imam osecaj kao da nemam veliki stomak za ovaj period mada doktorka kaze da sam super.Osecam bebu i prva trudnoca mi je pa ne znam da li to tako treba.Molim vas neka mi neko kaze ko ima iskustva da li sam se utripovala?Unapred zahvalna!
zdravo,ja sam nena i u 20toj sam nedelji blizanacke trudnoce:) na kontrolu sam bila 12tog i sve je u najboljem redu.Inace nosim dvojajcne blizance ,i ja sam jako osetljiva i zacas se rasplacem. mame samo pozitivno razmisljanje nema negativnih misli i za koji mesec postajemo mame:) ljubim vas
Drage mame, i ja sam u 20-toj nedelji... bebac ili bebana, josh uvek ne znamo, ali ja jedva chekam da saznam... Htela sam da pitam da li neka mama ide na jogu i gde... pozzdrav
Pozdrav svima ja sam takodje u 20-oj nedelji... Sto se tegoba tice povremeno me muci gorusica i jos uvek mi se stalno spava... Zaplacem vrlo cesto... Na kontrolu sam bila u petak i sve je u redu beba je dosta nemirna :)
Draga Jukili, hvala ti na odgovoru :) evo danas sam bila na kontroli i sve je u redu hvala Bogu, i nosim malenog bebelog dječaka :)))
presretna sam :)))
Ljiljana,taj strah je normalan skoro kod svih trudnica,umisljanje da sa bebom nesto nije u redu.Evo ja sam radila amniocin.i reziltati su ok i opet nesto umisljam....Ali ja bas za razliku od tebe zelim da odem na ultraz. da posmatram bebu,tada je vidis i sigurna si da je ok.Nema potrebe da brines.Pozz svim buducim mamama...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »