Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
Ja sam pocela mom sinu davat kasice i sokove mada vise vode.Lepo je to prihvatio.Vi kako ocete .Svaka majka zna sta je najbolje za svoje dijete.
Pozdrav,moja beba ima punih 5 meseci,proslog meseca smo uveli zitarice.Ovog meseca krecemo sa povrcem,pa me zanima koliko dana uzastopno se daje ista namirnica?kad se prvi put daje
Meni je dr.rekla da krenem sa krompirom i sargarepom,u pocetku sam davala striktno npr 2 ukusa nedeljno,prvo 2 dana krompir,pa 2 dana sargarepa pa na kraju oh pomesam zajedno.posle sam se malo opustila pa nisam bas vodila racuna,davala sam po nekoliko ukusa nedeljno .Usli smo u 7mesec,i da kucnem u drvo sve je fino prihvatao.naravno sa mrstenjem ali samo dok zaboravi,posle sam zeva :-))))
Pozdrav mamite mojoj bebi je 5 mjeseci,uveli smo kasice voćne super prihvatila kao i sokove, sad me zanima sto se tice slanih obroka sta smijem dati , može koji savjet hvala
Mama,nikako sokove,samo voda..Posle ce vam beba ziveti na sokicima,nece hteti da jede,a kamoli da pije vodu..!
Pozdrav mozes joj davati krompir sangarepu tikvicu bundevu karfiol mi za sad to jedemo tj danas smo uveli karfiol i sve nam se svidja..kombinujes to povrce samo nemoj amu tikvicu davati jer je vodenasta i pazi sa sangarepom izaziva zatvor nemoj je stavljati u svaki obrok..
Moja beba ima 5 mjeseci puni,tek mu sad prvi put dajem kasicu,sta se prvo daje i kolicinski koliko,jel to mjenja obrok i koliko puta na dan da mu dadnem,on inace doji i lepo napreduje... Hvala
Moja beba sutra puni 5 mjeseci i razmisljam vec da sa ove hrane predjem na plazmu i mlijeko i dajem joj vec kasice slatke kuham joj mrkvu krompir i jede a inace dobro i napreduje ja smatram da svaka majka treba da sledi svoj instikt i netreba bas sve ni pedijatre slusati ja licno mislim da bebe sa pet i vise mjeseci mogu vec da jedu dosta toga.
Браво, Сања, баш сам то хтела да кажем. Где ли нађоше то да беба доји...?!
Kaze se i da beba doji ;)
Zaboga, beba sisa a majka doji!!! Aman žene!
zene, imam pitanje, moja beba sad puni 6 meseci, od 5 meseca isprobavamo ukuse, i do sada je dosta stvari probao, e sad, u jednom trenutku dojenja sam pomislila da nemam dovoljno mleka i ponudila adaptirano i popio je sve, oko 100ml, nastavila sam da mu nudim koliko god da nije mozda nije trebalo, e sad, problem u celoj ovoj prici je sledeci, sta god mu dala dal je to adaptirano, da li dojenje, dal kasica, on je posle maximuummm maximuma 2,5 sata opet gladan, znaci nekad jedva izdrzimo i 2 sata, jel imao neko takav slucaj? inace u opste nije gojazan rodjen je sa 4500, izasli sa 4100, a sada ima 8,5-9 za koji dan idemo na kontrolu mesecnu.
Ne sekiraj se , cim beba napreduje nemas problema, i moja beba je slicnog uzrasta i karakteristika.... Znam da smara vriska na 2 sata za jelo.... Ali kao i mi svaka beba je prica za sebe! ;)
Mame pomoc,Mojoj bebi je 5 mj. i 10 dana.zadnje vrijeme nece da jede ili jede sasvim malo ...citam sta druge mame pisu koliko im bebe pojedu i hvata me panika ,za jedan obrok jedva pojede 100ml. adaptiranog mlijeka a jako cesto i manje.pokusala sam sa kupovnim kasicama jako tesko place jedva nesto pojede pokusala sam i da ja napravim i to tesko .U sustini sve jede al malo za jedan obrok.Kada se beba rodila bila je teska 2,810kg izasli smo iz bolnice sa 2,5kg sad ima 6,100kg.Cime da hranim bebu ,pomoc.
Znaju bebe tako da strajkuju ako su zubici negdje na vidiku , moj isto tako nekad vise voli dudu od flasice da gricka i da se igra sa njom nego da jede , iako znam da je gladan , pa se mucim dok uspijem da popije bilo koliko . Ne brini sve ce to brzo proci , a onda ce dooci dan kada ce prohodati pa ces morati 'letati' za njim da bi jeo . Pozdrav
I zaboravih reci, mi smo imali do sada dva puta potpuni strajk u trajanju od desetak dana, jos je tada bio sasvim mali, pa nam je flasica bila jedina opcija, da ne pricam o toj sikiranciji, pa eto I to prodje. Mozda je I vama samo prolazna faza. :)
Slican problem, samo sto smo mesec dana mladji. Sto se tice mleka, prvo ponudim flasicu, popije isto tako (90-100 ml), zatim u preostalo mleko dodam kasiku pirincanih pahuljica da malo zgusne I onda mu to dam na kasicicu, tako sto ga varam lazom, kad zine za cuku,ubacim kasicicu I onmah mu dam lazu da bi to progutao. Tako I sa kasicama. Mucimo se ali bar pojede nekako. Eto pa pokusajte. Mada kazu, da ne treba forsirati. Kao uzima beba koliko joj je dovoljno, mada ja opet forsiram. Srecno!
pedijatar mi je rekao da bebi od 5meseci mogu da dam bananu sa par kapi limuna i sok od pomorandze ili mandarine po malo da li je to ok, dosta sam citala da se citrusi uvode sa godinu dana..
da li je uredu da bebi dajem oko dvanaeat-jedan povrce a oko pet-sest voce a izmedju podoji, mislim tim redosledom ili voce ujutru a povrce uvece?
Ja mojoj bebi dam ujutro voce a popodne povrce. Ne znam da li je to u redu ali misljenja sam da se seceri lakse sagorevaju prepodne kada telu treba puno energije za ostatak dana. Pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »