Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2733
Ostavite komentar
draga ja sam 20ta nedjelja trudnoce, pa jos uvijek nisam osjetila pomrete bebe. Nadam se da je to sve normalno za nas kojima je prva trudnoca ☺
Potpuno je normalno da se bebini pokreti ne osećaju tako rano. Mnoge mame u prvoj trudnoći osete pokrete oko 20. nedelje
Ja imam trombofiliju i od pete nedelje primam fragmin 5000jedinica. Sama sebi dajem. Veruj hematologu. Fraxiparin stiti i tebe i bebu da se ne stvaraju ugrusci jer su inace zene podlozne stvaranju tromba u trudnoci. Tako da opusteno bockaj se i uzivaj u trudnoci :)
Zdravo, 20.sam nedelja..u sub.sam bila kod hematologa jer sam radila test na trombofilije, imsm neka dva fak.visokorizicna i jedan sredje riz.danas sam bila u DZ i dobila Fraxiparin 0,4 i moram ga primati do 6nedelja posle porodjaja svakog dana x1... ima li neka sa slicnim problemom/iskustvom?
sta se tice prijasnjeg upita bila sam kod privatnice najbolje u gradu rekla je da ureaplazmu (10 na 4) nebi ni ljecila... napravili smo ultrazvuk - prvi put u prisustvu supruga i saznali da cemo dobit lipu curicu. predivno iskustvo... veselimo se oboje! i sve je u najboljem redu 🤗 😙 puno pusa buducim hrabrim mamama!
pozdrav buduce mame. Jel se itko borio sa ureaplazmom? moji nalazi su pokazali 10 na 4. doktorica mi je prepisala ni vise ni manje nego 4 kutije antibiotika. moram pit po 8 tableta na dan.. svako 6 sati po 2 tablete. malo me strah od tolike kolicine tableta. da li se ijedna buduca mama susrela sa tim?
Draga Nataša kako se kod tebe sve zavrsilo? Kako je bebac? Veliki pozdrav
Jovana, ne brini. Bebac je sigurno dobro, jer je zasticen bolje nego sto mi mislimo ;)
Pozdrav drage zene ...
Jedno pitanje ako bi koja znala da mi odgovori, puno bi mi znacilo...
Naime zbog pada gvozdja propisan mi je tot'hema rastvor...apotekarka mi je na kutiji napisala 2x1 dnevno...tako pijem vec 8 dana...da bih malopre na zadnjem nalazu videla da je doktorica napisala 1x1 dnevno, a tako pise i u uputstvu koje nemam obicaj da citam (budala). Da li se nekoj desila takva ili slicna situacija i da li to moze da skodi? Doktorica mi je na putu u inostranstvu ne mogu do nje da bih je pitala. Izvinite na dugom postu i hvala puno na odgovoru unapred.
Drage buduce mame, imala sam malu nezgodu, izvrnula sam clanaka i pala na zadnjicu, u 20. sam nedelji. Da li neka ima iskustva i da li moze da utice na bebu. Nemam bolove. Mnpgo sam se uplasila. Hvala unapred.
cao svima. .ja sam 20-nedelja :)?super smo za sad malo imamo problema da nadjemo polozaj za spavanje. .inace rekli su nam da je decak :) imam vec cerkicu novembra ce 10.godina i sina koji jula puni 7.godina...
Ćao buduće mame, 20-a sam nedelja i imam već drugi put neopisiv bol u donjem delu ledja, ne mogu dda podignem nogu da navučem nogavicu, jedva sewpopnem uz stepenice. Moram da napomenem da sam se ugojila do sad svega tri kg.samo imam jednu lopticu od stomaka i to je sve tako da sumnjam da je bol zbog izvijanja jer me stomak vuče.
Draga moja djelim taj osjecaj sa tobom..Meni je doktorica rekla da je to u skladu sa normalnim shodno kakav polozaj bebac zauzme tako da se ne sekiras ❤☺
Pozdrav! Jel ima jos ko problem sa oticanjem nogu? Jel moze nekako to da se smiri? Dovoljno je da spremim rucak i one vec pocinju da oticu :) Hvala!
Imas o tome na bebac sajtu.Ili ukucaj oticanje nogu u trudnoci na google pa onda idi na tu temu na bebac.com-videces.
Uglavnom vise tecnosti i odmaranja ili setnja,hrani se zdravije, manje soli...mada je to cesto u trudnoci..
Imas sve vamo pa vidi opsirnije 😊
Pozdrav 😃
Zdravo buduce mame,i mi smo usli u 20.nedelju,vec par dana imam crvenilo na grudima,u pocetku su me svrbele ali sad ne,nego samo crvenilo je i dalje tu. Da li je neka imala slican problem?
Hvala puno Milena,malo sam se bila zabrinula ali sad mi je lakse :)
Nemoj brinuti, to je normalna pojava. Koza se u trudnoci menja, svrbi, peruta se, ili je previse masna, sve zavisi od mame do mame. Bitno je da ne gnoji, da ne menja temperaturu ili da je bolna pri dodiru :).
Zdravo žene,majke,kraljice! Evo i ja sam u 20 tjednu. Dali vi imate neke nelagode u trbuhu? Jel osjetite bebu? Ja nisam sigurna da je još osjetim.. ali nije mi ni trbuh nešto posebno narastao.🤔 Pa me zanima vi koje ste u 20 tjednu kakva vam je situacija?
Cao buduce mame! Danas sam imala rutinski ultrazvuk, 19+0 i babica je vidjela da su mom malom djecaku prosireni i lijevi i desni pijelon l je 6mm a desni 8mm. Ima li razloga za brigu? Zakazan mi je novi ultrazvuk kako bi se ponovo pregledali pijeloni u 32. nedelji.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »