Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Mene je isto boljelo u 24. sedmici ali vise sam imala osjecaj da mi udara u zeludac, kao da su mi se organi potisnuli na gore, ali proslo je brzo.
Mene je boljelo sa lijeve strane tu negdje ispod rebara dva dana i bas je bila neugodna bol.. Ne znam sta je uzrok, mozda sto visoko nosim pa se to sve siri.
kako da pratim na ovom programu svoju trudnocu??
Moras da otvoris nalog zapravo da se registrujes na bebac.com i onda ti se samo obracunava koja si nedelja jer prilikom registracije uneses moguci termin porodjaja i sl.
Mozes i da instaliras aplikaciju bebac.com na telefonu i preko telefona da se registrujes...kako zelis :-)
Zapravo svima obracunava za nedelju vecu trudnocu ali se zapravo radi o par dana :-)
Javi jesi uspela :-)
Da li neka trudnica ima problem sa zatvorom, i kako ga resava?
Ja sam od ginekologa dobila neke praskove. Inace, kad pijem dovoljno vode, jedem voca i pijem 3x Magnezijum na dan, bude mi super. Probaj.
Draga Alessandra, ja sam 25 nedelja i od samog pocetka trudnoce imam problem sa zatvorom. Ali sam nekako regulisala sa balans jogurtom i malo lana koje uzimam svakodnevno .
Magnezi uzimaj , ako ti dr. nije jos uvijek ukljucio/la, on opusta i dobar je za zatvor i hemeroide ko ima problema s tim u trudnoci.
Meni je pomogla donat mg voda. Svako jutro po casu pre dorucka i problem resen 😊
Donat mg dobar je i za zatvor i gorusicu itd. Meni je spas!
Da li neka od vas ima cistu?
Dobar dan drage mame meni je ovo prva trudnoca tacno sam trudna 25 nedelja i 5 dana nesto mi curi kao voda iz grudi.Pa sam htela da pitam dali je to normalno i dali se to jos nekom od vas desava..
To je sasvim normalno u ovom periodu. Grudi i mlecne zlezde se pripremaju za dojenje. Ta voda koju opisujes je kolostrum koji izlazi pre nego sto se formira pravo mleko. Kod nekih trudnica se javlja u trudnoci a kod ostalih tek posle porodjaja. Uzivaj u trudnoci i zelim ti sve najlepse.
drage mame,25 sam nedelja trudnoce,imam manje plodove vode nego sto treba... ima li neko iskustva s'tim?
cao drage mame molila bi vas za vasa iskustva.. pre para dana sam imala bolove u stomaku da napomenem da sam 25 nedelja otisla sam kod doktorice i dala mi je ustrogen 100g da pijem 15 dana. zanimaju me vasa iskustva posto mi je prva trudnoca a nisam upoznata sa tim lekom dali moze nesto da krene po zlu kad prekinem to da pijem..
Kada se pije Utrogestan ima 7% ucinka, a vaginalno 100 %. jos samo u Srbiji izgleda "nazovi" doktori preporucuju utrogestan oralno uzimanje, iako postoji uputstvo kako se koristi... zato i idete na dodatne inekcije progesterona. mlati budale po usima.
A na kontroli doktor ce ti reci ima li potrebe da nastavis terapiju ili prekidas... Cuvaj se
Utrogestan ne moze skoditi, ni mami, a ni bebi. On je "cuvar" trudnoce i moze ti samo pomoci. To je u stavri hormon-progesteron, koji nekim zenama nedostaje u trudnoci. Ja ga pijem od cetvrog mjeseca i primam inekcije progesteron. Savjetujem ti da slusas svog doktora, pijes uteogestan i mirujes.
Takodje pijem taj lek i takodje sam imala bolove. Te bolove uglavnom osetim kada previse stojim ili previse setam. Moj savet ti je da mirujes i pijes taj lek a posle 15 dana tek ako ponovo dobijes bolove ginekolog bi trebao da ti produzi terapiju. Treba da se opustis i ne razmisljas mnogo unapred bice to sve kako treba😉.
Pozdrav mame, ja sam u 25-toj nedelji trudnoce. Imam vec nekih 15 dana bas ostre bolive levo skroz na stomaku i taj bol se siri na levi bubreg, isla sam privatno kod jednog doktora on kaze sve je ok, ginekoloski i putem UZ me pregledao kaze da je sve ok. Grlic je valjda 3,5 a do 5 je idealno kako sam ja razumela. Kaze da je materica mozda malo tvrdja. On me uputio na ultrazvuk bubrega, bila sam i na UZ bubrega i buvrezi su ok. Ja ne znam sta je, ali ja ne mogu da sedim, cim sednem ta me bol odmah uhvati i momenalno moram da ustanem da bi me to popustilo. Mogu samo na ledjima da spavam, ni levo ni desno jer me isto pocne boleti to sa leve strane cim se na stranu okrenem. Takodje sam u zadnjih nedelju dana primetila da mi se stomak samo iz cista mira ceo zgrci, kao kamen i onda posle par sekundi me popusti, to mi nije bolno samo malo neprijatno. Al ovo sto me boli sa leve strane to je bas grozna bol da bih plakala kad me uhvati.Mislila sam da mozda imam upalu jajnika, al dr.kaze da u trudnoci to nema sanse jer su jajnici u fazi mirovanja. Da li neko ima slicno iskustvo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »