Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Ja sam spanac razredila sa krompirom, nama je patronazna sestra dala spisak sta smemo da jedemo i po tome moze spanac, jedino su nam rekli da ne pocinjemo sa tim. A to je normalno da se malo mrste na hranu u pocetku, kad se uhodaju posle jedu sve :-) nama su na primer za banane rekli da sacekamo 6. mesec, a vec smo uvideli da svaki doktor drugacije preporucuje ishranu, nase je samo da odlucimo koga slusamo :-)
Mozete li napisati sta sve sme od voca i povrca da jede beba od 4ipo meseca,hvala?!
nisu oni uvek jednako gladni.moja npr.sa 4 meseca nekad jede na 2 sata nekad na 2i po nekad na 3 a nekad na 3ipo sata.kad trazi dam joj.mi samo sisamo za sad.to sto nece da jede znaci nije gladna.bar je nama tako nasa patronazna objasnila.nema tu kad joj je vreme,vreme joj je kad je gladna :D
tu vam na zalost ne mogu puno pomoci jer mi sisamo pa je teze pratiti kolicinu mleka koju popije, ali sam negde citala da bebe zbog zubica znaju izgubiti apetit, pa ne znam da li je to u pitanju i kod vas :-)
To je tacno. Ali meni je u medjuvremenu iskrsao drugi problem. Ivona nece da jede kada joj je vreme. Kad joj ponudim flasicu ona pocinje da place. I nekad iz dva tri pokusaja popije. Sem nocu popije bez problema. Evo jutros je jela u 5h. U osam nije htela u pola 10 je malo uzela pirincane kasice a u 11 samo 130ml mleka. Inace bi popila 180ml. Da li je to faza? Inace jede na tri sata ujutru od 5 uvece do 8. Ona je vesela. Zaboravih da kazem ona inace ima ger. Ali naj blazi oblik.
Sta dati bebi jos od povrca imamo 4meseca i dve nedelje. Uvela sam sargarepu, krompir, tikvicu sve po tri dana. Jede koliko zeli i posle joj dodam formulu. Van toga ima jos 5mlecnih obroka. Ne bih jos voce.
ja sam svojoj davala par dana krompir i mrkvu al nije bas nesto bila za, vrstila bi dosta, a bananu sam joj dala samo tako je pojede
Kukuruz takodjer moze
Hvala Eleonora. Danas sam joj dala brokoli. Nije bila odusevljena. Mrstila se. Dala sam par kasicica i nisam htela nista na silu. Sutra cu joj sa sargarepom pomesati brokoli pa da probamo. Negde sam procitala da ne bi trebalo uvoditi jos spanas zbog nitrata...e sad ne znam..probacu karfiol i kelerabu. Jutros sam joj dala pirincanu milupa kasicu...nije se odusevila...izvini te na ovolikom postu..pozz
mi smo pored toga sto ste nabrojali probali karfiol, a danas kuvamo spanac, u sustini uhvatili smo najbolje doba godine za uvodjenje cvrste hrane, sve ima sveze da se kupi. p
Planiramo sad kelerabu, brokoli i polako zitarice da uvodimo, pa tek onda voce
Drage mame trebam pomoć, moja malena već 5-6 dana kada spava ili leži na leđima okrene se na bok i izvijestio glavu unazad kao da će uraditi most. Pokušala sam sve da je zaustavim ali ne vrijedi, bili smo kod njene pedijatrica i rekli joj za to ona je rekla da je to samo prolazna faza. Ali u zadnja dva dana lupa lijevom nogom tj mlatara a desnom je kao da je boli, ona podize i jednu i drugu nogu dira ih. Prije je lupala sa obe noge ako je nesto raduje sad samo tom jednom. Jako se brinem, da li neka mama ima isto ili slično iskustvo? I kako je to riješila?
Kada beba pravi takozvani "most" obično su u pitanju zubici. Kod sve tri devojčice je bio isti problem. Takodje i mlataranje nogama, nervozan plač. E sad ne znam da li gura rukice u usta. Ja evo sa trećom bebom imam isto problem. Dajem paracetamol, Dentokind i mazemo Calgel. Medjutim, svako dete je različito, tako da ako sumnjas u drugo, potrazi opet pomoć pedijatra. Mada, mislim da nemaš potrebe da brineš.
Pozdrav mame, treba nam savjet.
Vec par dana beban je nervozan, po danu ne spava ali najveci problem je dojenje tj.kad ga spustim u polozaj za dojenje pocne da place i izvija se, uspijem da ga podojim kad je pospan, a samo ga dojim, bas se borimo i sve pokusavam samo da ga podojim, ne zelim tek tako odustati i preci na AD. Bili smo na kontroli neki dan ima 7 kg 4 mj i 7 dana. dr.kaze da je to zbog mojih neuravnotezenih hormona jer jos uvijek nisam dobila men.a da bebac to osjeti i reaguje.Da li ima neko slicna iskustva i savjet sta da uradim da bi mu olaksala podoj. Hvala mame super ste! ♡
Tako je bilo i nama, al mojoj bebi je to bilo zbog usiju...nikako nije htjela na ledja
Ja sam taj problem resila tako sto ga podojim u sedecem polozaju
ima sigurno mjesec dana da povremeno vristi kad krenem da ga dojim..nikako nece da prihvati bradavicu..ali se uopste ne opterecujem. do sad je napredovao odlicno po kilo i 200g i kilo i 500..sada sa 4mjs i 2nedjelje ima 8600g i 69cm. bez brige to je fazica neka ;)
Ana, koliko dugo traje kod rvog bebana tj koliko dana bude takav? Moj evo danas 8 dan tako se ponasa, prvp nasmijano razgleda oko sebe pa ona se naljuti i pocne izvijati i plakati. kad se izdojim sve popije do poslrdnje kapi pa kontam ne muci ga nesto hoce jesti ali ne i da sisa., prodje i vise od 3h i bude vrijeme za jesti ali on zna da bojkotuje dok se ne umori. Evo dva dana se uspjesno hranimo lezeci u suprotnom plac. 😧
draga marina, moj bebac se takodje povremeno tako ponasa.. s tim sto to ponasenje ne povezujem sa mojim nuravnotezenim hormonima (nijesam ni ja jos dobila)..vjerujem da prosto u tom trenutku nije gladan i da negoduje zbog toga.. jer kad je gladan nema nikakvog uvijanja niti placa... niposto ne prelazi na AD..
Kako smanjiti bljuckanje kod beba? Jede na zahtev, poceli smo i sa kasicama, a i dalje bljucka. Lepo napreduje, pedijatar kaze da nije nista.
Moja djevojcica je bljuckala od rodjenja.Hranim je sa AD,jer nisam imala mlijeka.Sada ima 4 mj i 9 dana,i bljuckanje se smanjlo samo od sebe,gotovo da je i prestalo (sasvim rjetko se desi da bljucne).Tako da ne brini,prestace samo,ako lijepo napreduje nema potrebe za brigom.Moja djevojcica je sa 4 mjeseca imala 7,350 :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »