Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
626
Ostavite komentar
Stanuće, stanuće :D
😂😂😂😂
Juce smo napunili osam meseci. Moja devojcica puzi po podu, samo gleda da sa pazli zbrise u neki cosak ili pod sto pa kad je vadim odatle ona se kikoce. Ustaje sama kad ima uz nesto da se pridrzava. Ne sputavam je. Ona sama ima prirodnu potrebu za tim. Stariji sin u tom uzrastu nije ustajao, i ja ga nisam forsirala. Svako dete je razlicito. Lepo ruckamo, lepo sikimo, imamo tri cvrsta obroka. Nocu se budimo dva puta, mislim da je to mnogo, nekad joj dam da siki a nekad vodicu (kad su velike vrucine). Mnogo voli starijeg batu koji ima 5 godina, samo prati sta on radi. Prica tata, baba, mama, zna da mase. Super je, vesela i zdrava. Pozdrav svim mamama i njihovim divnim bebicama, ne opterecujte se vec uzivajte, mazite ih i ljubite.
moja beba jos nece da se podize iz sedeceg u stojeci polozaj
ni moja, jedino kad je ja drzim, al sama ne
Ne razumem,ako se dete samo podize,sta treba da ga vracate i spustate da sedi? Pobogu,ostavite decu na miru,sve sto sami mogu,spremni su i nemojte ih sputavati. Neko prohoda sa 8-9meseci,neko sa 18,nema mesta za paniku.
Evo ako nekom znaci mada vidim da su davni komentari.Moja beba puzi od 7,5 m.Sad ima punih 8.Ne daj Boze da se podize na noge to je jako rano I uopste nije pozeljno.Idemo u Sokobanjsku zbog hipertonicnosti duze vreme I kazu da je puzanje najzdravija radnja pre hoda.I sto duze traje super. Inace,kako smo uspeli da sama radi neke stvari.U 4 mesecu sam pocela.da.je spustam na pod.Prvo da se oslanja samo.na rukice.Plakala je ali.postepeno.se navikavala.I jacala I igrala tako.Taj polozaj oslonca na laktove je majka za sve.Odatle je beba pocela sama da istrazuje sta moze.Vezbali smo ali ostatak vremena je ona sama istrazivala samu sebe I okolinu.Pre.puzanja je jormalno da se podize na.kolenca pa.se.ljulja pa.se.vrati.Tako je radila bar mesec dana I vukla.se prvo kao vojnik snagom rukica.Sad puzi kao velika.Pocela je sama da sedi u isto vreme.odprilike.Igracke na pod I polako.Treba im samo vremena I prostora da sami sebe osete.I dubak ne.jer stice lazan.osecaj sigurnosti.Jako je los.Snaga bebinog tela je jedino.potrebno.Moja.lutka je posle.par padova kad kleci naucila da mora prvo jednu rukicu da pusti,pa.drugu...samo strpljivo.Sve oni mogu 😊💖
joj! zene! zasto slepo verujete svima sto vam pricaju? osluskujte svoju decu, gledajte ih i podsticite, oni sve rade svojim tokom. ne znam samo cemu ovo meni ovaj rekao ovo meni onaj ono. to su gluposti, svako dete radi onako kako mu prija i zeli. ne vidim cemu panika. slusajte svoju decu.
Moje dete je propuzalo sa 4,5meseca a stalo na noge sa 5,5m. Niti je bio u ogradici niti bilo sta. Tako da mislim da bezpotrebno plasite druge mame. Dete sve sto radi samo - pustiti ga. Bitno je samo da dete ne provodi previse vremena u sedecem polozaju, jer sedenjem ne jaca ni jedan misic.
Ne, nije u ogradici naucio da se ustaje, nego u krevetcu i na podu, na puzlama, stalno trazi gdje ce da se ustane...ogradicu smo tek kasnije kupili...a igrom slucaja sam ovih dana sa sestrom i njenom bebom bila kod fizijatra zbog sestricne i on je misljenja da bebi od 8 i po mjeseci nije rano da ustaje i da neke bebe od 9 mjeseci pocinju da hodaju.Tako je bilo ranije, tako je i sada i da ne mozemo zaustaviti prirodni tok bebe. Uglavnom Vama hvala na savjetima i svako dobro Vama i Vasoj bebici.
Samo mislim da ne sme da bude dugo u ogradici I da je tu greska.Tu je verovatno I naucio da stoji.u ogradicu ga stavljajte samo ako morate da odradite nesto gde cam nije na oku.Mi ogradicu nemamo.To je moj savet.Naravno odluka je vasa.Svako dobro.
sve on to radi, u ogradici provodi dosta vremena, na podu, na puzlama provodi dosta vremena, igra se igrackama jedno vrijeme, puzi jos od prije mjesec dana i to radi skolski ali...i svuda trazi nacin da se digne na noge...znaci ustaje se non stop...
Vama hvala na odgovorima, ali ja i dalje mislim da ono sto sam radi, ne moze da mu skodi i da to znaci da je spreman na to...uostalom ja sam prohodala sa 9 mjeseci, vjerovali ili ne...ja sama ga ne vodim, drzeci ga za ruke sto rade ostale mame.
Nama.su rekli da joj ne dami da stoji vec da je podsticemo da puzi, sto znaci ako ima.dovoljno prostora dete ce se kretati ibtrositi puzanjem.U ogradicama I krevecima su skuceni ivtraze nacin da se krecu ibtrose a ustajanje je nacin.I moja to pokusava u krevecu ali u njemu budna ne provodi mnogo vremena. Odmah je spustam na pod ili sr mazimo na velikim krevetu.Uzdize se na kolena I pokusava na stopala.Dakle moj savet je dajte mu prostor da se krece lakse ce se kretati puzanje I brze I verovatno ce mu ustajanje na noge manje biti pottebno.Drugo, naravno posavetujte se vi sa vasim fizijatrom.Ja sam samo mama koja je morala da se bavi dosta tim stvarima jet mi je dete bilo hipertinicno I asimetricno.Asimetrija je jako uporna.Puzanje je najzdraviji oblik vezbe.Moja puzi I u parku.Samo pazim da ne stavi nesto u usta I nosi m sapun pa.posle puzanja,cesma. U sustini ono sto sam naucila je da su oni u tim uzrastu psihicki spremni za stajanje ali ne I fizicki.Zato puzanje treba sto vise podsticati.Dakle.prostor igracke na podu,lopte....nesto sto ga podstice da se krece.Eto.A naravno fizujatar je neko koga mozete posetiti.Nadam se da sam pomogla
Okej, a sta ja da radim sa mojom bebom koja me svako jutro u krevetcu ceka stojeci na nogama? Kako da je spustam svaki put kad se ustane? Ajde posavjetujte me, sta Vam je rekao fizijatar u tom slucaju?!
Izvinite to su mi rekli fizijatri a ko nece da se plasi ne mora.Za bebe je rano da se podizu na noge u tom.periodu.Ima stvari.koje je u redu shvatiti izbiljno .E sad, ko zeli da bude opusten u stilu ,,nista mu nece biti,, pa njegova stvar.Ko nece da se plasi nece.Pozdrav.
Cuj ne daj Boze? Ajde ne plasite ostale majke, kojima se bebe dizu same...ne dizite paniku bezrazloznu, jer sve sto beba sama radi, nije ne daj Boze nego je super! ostalo ste u pravu, pozdrav!
Sve ste u pravu što ste napisali, ali mi jako smeta ovaj momenat "ne daj Bože da se oslanja na noge". Slažem se u smislu da ne treba forsirati bebu i stavljati je na noge, ali šta ćemo sa mojim sinom koji je sa sedam meseci i 10 dana sam ustao u krevecu? Očigledno je on spreman na to i sigurno ga neću sprečavati u tome. Naravno bez hodalica i sličnih pomagala za roditelje.
Kakve vi savete dajete na ovom bebcu ,pa to je strasno.... Neka se svaka majka posavetuje sa fizijatrom pa nek joj on kaze da li dete da dize i oslanja na noge i da li je to dobro?! Svaka beba je za sebe i svaka ima svoj ritam. Treba ih pustiti da sami ,na podu ,nauce i vezbaju sve sto treba. I svi ce sesti ,propuzati i prohodati ,bez forsiranja .
Pozdrav svim mama, vi ste kraljice samim tim sto ste preuzele najljepsu i najodgovorniju ulogu na svijetu a to je briga o jos jednom zivotu. E sad, citajuci komentare, pa i ovo sto pise za bebu uzrasta 8mjeseci mislim da pocinjem da se brinem jer moja djevojcica jos uvijek ne puze, a da ne pricam o dizanju na nogice uz namjestaj i sl. Sve mislim da je to individualno i da ce kad tad sama to da krene, jer je stvarno nista ne forsiram niti stavljam u hodalicu. Kakva je situacija kod vas? Lijep pozdrav od Danice i mame.
Moj mališa ima 8.mjeseci i također ne puzimo, tako da se pridružujemo u klub nepuzaca, borben je i žilav ali ne voli biti potrbuške nikako
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »